Startsida

Senaste nytt

Kenneln

Valpar

Älva

Dansa

Matte

Resultat

Galleri

Länkar

Gästbok

 

 

 

Nytt i livet 2010

101221 Tiden går fort, året närmar sig sitt slut och ett nytt i antågande... Uppdateringar har det varit ont om och lika så händelser värda att rapportera om.

Älva och jag myser på i vårt nya hus som vi flyttat in i slutet av oktober, skönt med egen gård och riktigt bra blir det till sommaren då man faktsikt kan vara ute på den! Just nu en massa snö i vägen! ;)

Planerna för nästa år blir lite roligare, kenneln som jag tingat en valp hos har nu konstaterat att tiken är dräktig och beräknas valpa i början av januari med leverans i början av mars! Känns riktigt skoj och förhoppningarna är stora på att denna lilla ska infria alla mina förväntningar både mentalt och framförallt att den är frisk och kry!!

Älva som den prinsessa hon är går inte många steg i snön, det är antingen för kallt eller att snö fastnar i tassarna, så nu är det koppel på så att hon inte fryser fast där hon står!


GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!


100926 Hösten är verkligen här nu, i Kiruna har det till och med snöat en sväng och det är inte ens oktober ännu...

Älva och jag har roat oss med ytterligare spårträning sedan sist och det går verkligen framåt. Var och tittade på en lägre klass tävling i Boden för några helger sedan och blev sugen på starta Älva nästa år i lägre klass spår. Bara träna mer spårkondition och sedan saknar vi två moment i lydnaden, framförgående och kryp. Framförgåendet borde inte bli några problem men man vet aldrig med Älva! Det kan gå lite hur som helst!

Däremot har vi startat på två helgtävlingar i agility, hoppklass 1! Vi tog oss runt alla fyra banor utan disk men däremot inga pinnar för vår del. Första helgen i Luleå gick Älva ur slalomet båda dagarna vilket gav 5 fel men i övrigt gjorde hon ett mycket bra lopp. Så till tävlingen därefter hade vi tränat mer slalom och hon klarade det båda dagarna. Så lördagen i Boden fick vi stå trea uppe på pallen! Mäkta stolt över min pärla! Lite har vi allt hunnit med i sommar även om det känns som en piss i missisippi motför våra tidigare år...

Idag har Ceasar "F. Analyze-This" varit på grytträning för andra gången i sitt liv. Denna gång med levande grävling. Det har gått himla bra för dom, han har sprungit i gångarna och skällt som attan på grävlingen, ville inte ens komma ut... =)
Sedan fick han även prova på apporteringsgången med en skinn i slutet och det var verkligen inga problem, så nästa gång tränar de nog med full vikt på apporteringen.

100727 Nu har jag och Älva haft vår sommarsemester, en hel vecka detta år! Det är tur matte får åka utomlands snart så hon kan vila upp sig... =)

Under semestern har vi varit en sväng upp till Stora Sjöfallet med familjen samt Älvas son Ceasar (F. Analyze-This) som nu är 2,5 år. Tiden går verkligen fort, det känns som igår som de små liven föddes. Jag och Lillasyster sov i tält med hundarna och det tyckte de var spännande, först stod Ceasar i tältet och undrade vad vi höll på med, han ville ju gå och sova "Vad gör vi i tältet" tänkte han säkert... Jag vill ju sova i sängen... =) Men han fattade galoppen ganska fort och de trivdes bra i tältet trots både värme och sedan storm... Men trevligt hade vi, hundarna stod mest i vattenkanten och drack och kollade vad vi höll på med i båten. De fick åka en sväng i båten då vi for ut och rodde, bara synd jag inte tog med kameran i båten! Det var så fint, solnedgång, varmt och alldeles vindstilla!

Jag har sedan varit på ett spännade besök... förhoppningsvis infrias mina förväntningar och vi kan utöka flocken i mars nästa år med en ny tik. Inga avslöjanden ännu, men det känns riktigt roligt trots mina tidigare "misslyckade" försök att få en bra tävlingshund. Återkommer med mer i ämnet om några månader... Ni får allt vänta och se! ;)

Mixa trivs som fisken i vattnet, bokstavligt talat då hon älskar att bada och ofta ses svalka sig i fontänen i Kiruna centrum, hos hennes nya matte Helena. hon blev för ett tag sen godkänd som assistanshund. En sån hund som besöker hem/boenden och hjälper människor som behöver det med olika saker! Det känns så bra med mitt beslut även om jag saknar henne, och det är inte lätt att träffa henne utan att bryta ihop. Men jag följer hennes utveckling på avstånd via Helenas hundblogg! http://www.lyckasblogg.blogspot.com/

Imorrn blir det agilityträning såvida vädret inte säger stopp, Älva är ju inte den som tränar i vilket väder som helst... och idag öser regnet ner så ingen vidare utedag idag! Nya tag imorrn!

100716 Älvar har under dessa två månader fått återhämta sig efter sin skada och det har läkt så himla bra. Man vet att det är bra då hon själv hoppar hon hur vill utan problem! Tidigare ville hon inte ens gå in i bilen... Så det känns otroligt skönt att se henne vara okej!

Igår fick Älva gå sitt första personspår på ca 2 år, dåligt av matte att låta det gå så lång tid mellan träningarna men prioriteringarna har legat på annat håll än spår...
Katta la ut ett ca 300 m långt spår med 3 vinklar och 5 spårapporter inklusive slutapport. Redan vid start var Älva på G och visste exakt vad som skulle göras, ut i spåret som ett spjut och full fart med nosen i backen! Hon gick hur bra som helst, tog första spårapporten men missade dock den andra, ringade första vinkeln och tog sedan resten av apporterna och vinklarna klockrent! Dock lite snabbt tempo men lilltjejen vet precis vart man ska... Himla kul att se! 

Sedan avslutade vi kvällen med simning med hundarna! En riktig toppenkväll i Kiruna, midnattssolens land! 

Sedan har jag anmält Älva till två stycken dubbeltävlingar i agility, först i Luleå och sedan i Boden. Katta och Ozzy kommer ner och bor hos oss då då de också ska tävla! Så nu blir det agilityträning på Kiruna BK varje vecka så vi kan ta oss igenom en hoppklass 1 utan att diska oss! Håll tummarna! 

100510 Fredageftermiddagen spenderades hos veterinären i Gammelstad. Resultatet blev över förväntan, Älva ömmade ingenting alls nu i patellainfästningen som hon gjorde vid första besöket. Den antiimflammatoriska medicinen har gett gott resultat. Vi ska nu fortsätta med den i 10 dagar till och har nu fått börja gå kortare promenader i koppel. Inge bus och lek här inte.

Älva har verkligen levt upp, som en valp igen så man får passa henne så att hon inte gör illa sig igen. Nu ser man hur påverkad hon har varit av smärtan från knäet, inte bara vid hopp som jag trodde utan har gått med ont hela tiden. Nu är det bara hoppas att detta läker ut fint och att vi kan fortsätta vår träning i sommar.

I helgen har Ceasar bott hos mig, han är så mysig! Han har sovit i sängen helt utsträckt och bara myst! Han tyckte dock att jag var pest och pina då trimbordet åkte fram och pälsen började ryka... Han har så mycket päls, ska ta det som blev kvar till helgen; magen, rumpan och lite kvar på svansen. Hann helt enkelt inte färdigt... Det är tur man är hemma redan på onsdagkväll denna vecka! Skönt med kortvecka då jag är ledig på fredag också!

100504 Livet går vidare och när man tror att allt löst sig till det bättre så skadar Älva sitt bakknä vid ett hopp in i husvagnen i Kiruna och det tar så illa att veterinärerna på fredag ska bestämma om de ska operera eller inte...

Hon går nu på smärtstillande och antiimflammatoriskt och har strikt vila fram till fredag, förhoppningsvis har knäet stabiliserat sig och de behöver inte operera, just nu känns det dock långt borta... Trots smärtstillande har hon ändå ont. Ny rapport efter fredag...

Mixa har fått nytt hem i Kiruna hos en av tjejerna i Djurskyddet som håller på med agility! Mina bekanta i Kiruna har sett dom gående på stan och enligt rapport så trivs Mixa som fisken i vattnet! Det känns iallafall skönt att hon har det bra och jag ångrar inte mitt beslut även om jag saknar henne varje dag!

100416 I veckan har Älva varit hemma hos mina föräldrar då jag själv har varit i Kiruna på Kick Of med jobbet och då kunde jag inte ta med mig henne...

Men nästa vecka då blir jag mest hemma i Boden så det blir skönt, kanske man kan ta och pallra sig ut till klubben för årets första riktiga träningspass?!?! Solen lyser och det är riktigt skönt ute, saknar dock tills det blir helt barmark så vi kan börja vara i skogen med både Älva och Ceasar. Rapport kommer efter första träningen!! 

Ceasar har jag börjat hårdträna hemma i köket då jag är hem till mor och far, vem vet kanske han är färdig för ettan till sommar/hösten?? Han är otroligt lättlärd så det är riktigt kul att jobba med honom! 

Nu när det börjar bli vår börjar det även bli dags för trimning, Älva har ett tag kvar tills hennes går att dra ner men Ceasar däremot ser ut som en björn... kort kommer efter helgen!  

Ska eventuellt hjälpa en kollega med hennes borderhane med vårtrimningen till veckan! Ska bli kul att träffa honom!

100412 Verkligen dags för en uppdatering.

Efter många månaders funderingar tog jag tills slut det svåra beslutet att omplacera Mixa.
Detta beslut beror på flertalet orsaker; Mixa har ett tandfel som gör att hon får tvåor på utställning och ej kan gå i avel. På grund av hennes osäkerhet gentemot andra hundar så är Mixas tävlingskarriär tämligen begränsad och detta passar inte mig och mina prioriteringar när det kommer till mitt hundintresse. Min förhoppning är att den nya familjen ska kunna ta tillvara på Mixas positiva egenskaper på ett bra sätt och uppskatta henne för den trevliga sällskapshund som hon är!

Efter att ha haft henne ute på BTS hemsida för omplacering insåg jag det svåra i att hitta ett nytt hem som kan uppfylla alla mina krav för att hon ska kunna få ett så bra hem som möjligt. Det ska helst vara utan små barn, lugnt men ändå aktivt så att hon får jobba, för det gillar hon verkligen, som kan hantera hennes osäkerhet på rätt sätt och hjälpa henne i situationer då hon tycker att saker är obehgaliga. Alla dessa krav gjorde att jag till slut kände att jag inte skulle kunna hitta detta och efter att ha varit och läst på Djurskyddet i Kirunas hemsida så fastnade jag för deras omplaceringsfilosofi direkt. Efter ett samtal och ett besök hemma hos dessa trevliga kvinnor i Kiruna så beslöts att Mixa skulle stanna hos Margareta på Djurskyddet tills dess att de hittar en lämplig familj till henne. Under tiden som hon är där så får hon träning och de får lära känna henne för att se vad hon behöver i sin nya familj! Ni kan följa Mixa på hennes träningsblogg; www.djurskyddet.se/kiruna

Mycket har hänt på hundfronten, Alice har genomgått en neurologisk undersökning för att ta reda på vad som är galet med henne. Undersökningen flöt på bra och veterinären kunde konstatera flertalet hjärnskador på olika ställen i hjärnan. Vid födsel var Alice först ut efter en segdragen förlossning och det tog ett tag innan jag fick igång hennes andning och förmodligen så fick hon enligt veterinären då en syrebrist vilket ledde till dessa hjärnskador. Problemen uppdagades inte förrän vid ca 7 veckor ålder då hon började gå mer utan att tulta fram. Detta balansproblem har allteftersom tiden förflutit blivit en belastning då hon gjort sig illa då hon fallit, exempelvis ned för en trappa på grund av att hon tappat balansen. Alice har bott hos mina föräldrar för att se hur detta skulle utveckla sig. Efter undersökningen togs beslut att Alice skulle få somna in, hon är saknad av hela familjen och framförallt av Ceasar som inte längre har någon lekkompis hemma.

Så förhoppningsvis kan detta år bara bli bättre... 

Jag ska under 2010 jobba i Kiruna under veckorna där jag bor i husvagn, Älva är inte så jätteimponerad men det fungerar väldigt bra. Vi har nära till Katta med Ozzy och Dio och där har vi gott sällskap! Har anmält Älva och mig till en fortsättningskurs i agility där Katta är instruktör! Ska bli spännande att få börja om med agilityn, då kanske vi får en spark i baken att ta tag i lydnaden också!  

100222 I helgen kom nyheter från Finland, Disco, numer kallad Isku, blev i lördags Finsk Utställningschampion! Stolt pappa till A-kullen! Grattis Lena! Pussa på lillkillen från gammelmatte!

2010...

Ett helt nytt år och som vanligt så får jag börja uppdateringarna med att säga att det var länge sedan sist... =)

100209 Jag och hundarna har nu installerat oss i den nya lägenheten i Boden, vi trivs riktigt bra här i Boden!

Sparar en bild på Rex som i juni 2009 vinner CK och blir placerad BH-5 i Vännäs endast 1,5 år gammal! Det är så roligt att se en av Älvas avkommor som kan visa sig i ringen och faktiskt få bra resultat!

 
Fairymoves Anonymous-Rex, 15 månader 

En annan event under 2009 var att Ceasar, Fairymoves Analyze-This, fick ta bort sina kulor... Han tyckte inte det var lika kul som husse och matte gjorde!

Ceasar och Alice, Fairymoves Amazing-Grace, vilar i sin julklapp från mig!

Läs nyheter från 2009här!

Läs nyheter från 2008 här!

Läs nyheter från 2007 här!

Läs nyheter från 2006 här!

 

            Kontakt: matte@alva-linnea.se                                                            Linnéa © 2014                                            

www.alva-linnea.se