Nyheter

Nyheter

 

190220 Summering av 2018: Hemsidan har inte uppdaterats under 2018 beroende på att ibland kommer helt enkelt livet emellan! :)

 

Det har hänt mycket under året som gått, vår familj har utökats med en 2-bening i juni 2018 och mycket av tiden går åt till honom! Vi njuter av livet som småbarnsföräldrar!

 

På hundsidan har Dansa fått en kull valpar 8 mars 2018, 7 härliga valpar som flyttat till sina egna hem i maj. De är nu snart året och det börjar bli dags för röntgen och MH och allt som hör till den vuxna hundens liv! Alla utvecklas så himla fint med sina ägare och jag är så otroligt nöjd med kombinationen!

 

Ur B-kullen så fortsätter de sina härliga liv med sina mattar och hussar och även de har varit ute på tävlingsbanorna under året som gått:

 • F Braveheart "Grim": godkänt doftprov NW1
 • F Blue Velvet "Nori": Uppflyttningspoäng Startklass Lydnad, Nosework Uppflytt till NW2 i TSM, fått totalt 5 diplom i NW1 TEM fördelat på alla fyra klasserna (Utomhus, Fordon, Behållare, Inomhus) samt godkänt doftprov NW2!

 

Just nu väntar jag på att hämta hem min nya valp på lördag 23/2!

 

180105 Dansa är parad med Vilde och nu håller vi tummarna för valpar i böjan av mars! Läs mer på sidan "Valpar"

 

170812 Fairymoves Braveheart "Grim" uppflyttad till elitklass spår!!

Fick världens bästa meddelande igårkväll av Sanna, klassvinst och uppflytt på Malmens tävlingar! Med poäng på alla moment och 503p gick de och vann!!

Så otroligt stolthet över Sanna och Grim, så himla duktiga! Stor Grattis!

 

170716 Nu är det bestämt vilken hane Dansa ska få träffa på hennes nästa löp!

Jag var ner och besökte Kennel Chess Player och hanen Chess Player Buckaroo "Vilde" som bor ute på Orust! Och vilken hanne, föll direkt för hans uttryck och charm, en härlig glad och sprallig kille som direkt skulle hälsa, leka och få massa kel och smek av alla!

Träffade även hans syster Tazz som även hon har en helt fantastisk mentalitet! Preis det jag letar och eftersträvar i min avel!

 

Före besöket hade jag noga granskat Vilde och hans stamtavla "för hur det ser ut på pappret" och efter besöket är jag ännu mer förtjust i han!

 

Tror denna kombination kommer bli superbra, både Dansa och Vilde är två glada, sociala och arbetsvilliga hundar som har lätt för att koppla av då inget händer! Läs mer om Vilde på valpsidan!

 

Är ni intresserade av en arbetande hund och vill träna och tävla är ni varmt välkomna höra av er!

 

170528 Gissa genomförde ett mycket bra mentaltest trots mycket skendräktig så till den grad att leka det kunde ni göra själva... trots det så fick hon ändå ihop 369 poäng och godkänd!

 

170213 Mycket tråkiga nyheter gör att det blir ingen parning på detta löp, ny hane letas till nästa löp istället.

 

170209 Nu har Dansa börjat löpa och vi kommer åka till Finland och para nu i februari!

 

170111 Det har nu gått 9 månader och 9 dagar sedan föregående löp, vi väntar och väntar på att Dansa ska behaga börja löpa så vi får åka och träffa fästmannen!

 

Rabies- och vanlig vaccination är klar så nu är det bara avmaskningen innan infärd till Finland som kvarstår!

 

Intresserade av kullen kan höra av sig på mail lundberg.linnea@gmail.com

Jag söker en valpköpare i närområdet som vill ha en tik för träning och tävling där jag behåller avelsrätten till en kull.

 

161205 Uppdaterad med info om hanen som planeras bli pappa till C-kullen!

Nu finns info upplagt på valpsidan om den planerade hanen som Dansa ska paras med så fort hon börjar löpa! Beräknar löp nån gång i december-januari!

 

Ser så fram emot denna kull och tror det kommer bli en mycket bra kombination och planen är att jag ska spara en tik ur denna kull!

 

Maila mig om ni vill veta mer om kullen!

 

161102 Jag har efter mycket övervägande bestämt mig för att omplacera Rocka då hon inte kommer att gå i avel. Idag flyttade hon till en supertrevlig familj här i Boden som kommer förvalta henne så himla bra! Vi saknar henne här hemma men jag är samtidigt så glad att Rocka fått en ny härlig familj som älskar henne över allt annat! Lycka till Mariell och Jimmy med finaste Rocka!

 

161020 Dansa planeras paras på nästa löp!

Hane är bestämd och mer info kommer inom kort, men kan säga att det är en härlig kille som jag träffat flera gånger, ser verkligen fram emot denna kombination!

 

Är du intresserad av en valp efter Dansa så är du välkommen höra av dig med vad ni kan erbjuda för hem! Jag prioriterar hem som siktar mot tävling då aussien är en ras som kräver träning av både kropp och huvud för att må bra!

 

Som valpköpare hos mig får man livslång support, inbjudan till kennelträffar, träningar, trimråd inför utställning och träningstips om man vill ha det!

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och tävlar på elitnivå både i bruks och lydnad.

Som valpköpare på Kennel Fairymoves vill jag att man hälsar på innan valparna föds för att träffa mig och hundarna och se att min typ av aussie är den som passar i er familj.

Utöver den vanliga omvårdnaden vill jag att valparna röntgas för HD och ED samt genomför Mentalbeskrivning (MH) och även Mentaltest om så är möjligt.

 

160919 Vilken helg vi haft! Söndagen tillbringades på Älvsby BK med start i lydnadsklass elit för Dansa och lydnadsklass 1 för Rocka!

 

Dansa erhöll i juli sitt andra 1:a pris i lydnadsklass elit så vi har hela hösten haft förhoppning om att kunna ta det där sista 1:a priset och denna soliga och varma söndag var dagen med stort D! Dansa gick så himla jämt och fint, lydde dirigeringar och höll ihop hela programmet, trots några missar (missade ett skifte i Stå, sitt, ligg under marsch samt höll på ta mitten apporten men lyckades dirigera om henne!) så lyckades vi få ihop 267 poäng och därmed vårt tredje 1:a pris i Lydnadsklass elit och därmed SVENSK LYDNADSCHAMPION!! Så lycklig över att ha klarat målet för 2016 med att få championatet! Finaste Dansa!!

 

Rocka startade för andra gången lydnadsklass 1 och även denna gång så la hon sig inte på läggande under gång men trots det lyckades vi samla ihop tillräckligt med poäng för ett 1:a pris!

 

Duktiga tjejer!!

 

Dansa är ögonlyst UA i augusti och vi väntar nu på nästa löp för parning, när hane är bestämd återkommer jag med mer information!

Är du intresserad av en härlig arbetskamrat så är du välkommen höra av dig för mer info!

 

160522 Dansa fått 1:a pris i Lydnadsklass Elit!! Så sjukt nöjd med hennes insats trots lite träning och skendräktighet! Hon höll ihop bra trots värmen och var så stabil i alla moment, några missförstånd men det löste hon bra och lyssnade på kommenderingen!

 

Poäng:

Sittande i grupp: 9,5p - flyttar en framtass

Platsliggning: 9p - lägger sig nästan på annans kommendering

Fritt följ: 8p - pendlar pos ngt, ngt snett sitt

Stå, sitt, ligg under marsch: 7p - missar sitt

Inkallande: 8p - ngt sent stå och ligg

Rutan: 6p - många kommandon

Apportering med dirigering: 8p - extra kommando vid konskicket

Metallapportering: 8,5 - tveksamt gripande

Vittringsprov: 10p

Fjärrdirigering: 8p - dk första skiftet

Total poäng: 259p, 1:a pris och klassvinst!!!

 

Så grymt nöjd med bla fria följet där träningen gått framåt och vi har fått tillbaka positionen något och bara jobba vidare på den! På rutan blev det himla fel då hon sprang till annan kon på väg till rutan och fick dirigera om henne men till slut blev det rätt! Dirigeringsapportering var jag helt säker på att vi skulle nolla idag då träningen på fredag gick asdåligt men det enda vi fick var att hon stannade utanför konmarkeringen så jag var tvungen ta in henne innan skicket.

På platsliggningen var det en hanhund som klev upp bredvid henne och gick fram och flörtade med henne men enligt publiken så hade hon tittat på honom och sedan vänt huvudet mot där vi stod gömda och sen legat så trots att han stod och luktade och flörtade med henne... Borde fått 20p bara därför :)

 

Nästa tävling fredag 27/5!!

 

 

160417 Idag var det lydnadstävling på Piteå BK, tyvärr ingen start för mig och Dansa pga löp men for ändå och var hejarklack åt Annelie och Gissa som debuterade i Lydnadsklass 3!

Och vilken debut det blev, 268p, 1:a pris och placering 2! Så nu är de uppflyttade till Elitklass Lydnad endast 2år och 2 månader gammal! Så duktiga tjejer!! Stort Grattis igen!

 

160313 Ny start i Lydnadsklass Elit för Dansa och mig, denna gång i Piteå och Dansa var överladdad och det blev därför 2 st nollade moment så vi slutade på 230p och 2:a pris igen men denna gång med högre betyg på övriga moment! Nöjd med attityd och flera moment!

 

 • Platssittning, betyg 10
 • Platsliggning, betyg 9,5 rör sig framåt
 • Fritt följ, betyg 8,5 sega sättanden, pos
 • Stå, sitt, ligg under marsch, betyg 9,5 ngt segt läggande
 • Inkallning med stå och ligg, betyg 9 går något
 • Rutan, betyg 7 fel ingång, tjuvstart från rutan
 • Apportering m dirigering, betyg 0 dk flera och lyfter mitten
 • Metallapportering, betyg 9 tempo
 • Vittringsprov, betyg 0 lyfter fel först (hämtade rätt)
 • Fjärrdirigering, betyg 9 ett dk

 

160217 I helgen var jag och Dansa ner till Umeå och debuterade i lydnadsklass Elit!! Detta var för oss en avstämning för att se hur vi ligger, testa i tävlingsläge med de störningar det innebär och se vad vi behöver träna mer på!

Är riktigt nöjd med dagen, poäng på alla moment och totalt 237,5 poäng och ett 2:a pris!

 

 • Platssittning, betyg 9
 • Platsliggning, betyg 9
 • Fritt följ, betyg 7
 • Stå, sitt, ligg under marsch, betyg 6,5 (missade en position)
 • Inkallning med stå och ligg, betyg 8,5
 • Rutan, betyg 5 (en massa dirigeringar pga en massa koner på planen...)
 • Apportering m dirigering, betyg 8
 • Metallapportering m hopp, betyg 8
 • Vittringsprov, betyg 8
 • Fjärrdirigering, betyg 6,5 (gjorde fina skiften men fick ge 2 extra kommandon)

 

Så nu laddar vi om och tränar mer inför våra kommande starter!!

 

 

150913 Idag har jag varit och tittat på lydnadstävling i Älvsbyn, Annelie och Gissa debuterade i Lydnadsklass 2 och det med besked, några småmissar i början av fria följet men sen flöt det på bra vilket resulterade i 187 poäng och placering 2/7 ekipage! Stort Grattis Annelie, nu är det bara köra vidare med Lydnadsklass 3 och appellen!!

 

Får rapporter från mina härliga valpköpare och det går så bra för alla, de går kurser och jobbar vidare mot sina mål! Blir så glad höra om era liv tillsammans med finingarna! :)

 

150908 Sommaren är över och som vanligt är det långt mellan uppdateringarna!

 

Men liten summering av vad som hänt sen sist:

 

Fairymoves Braveheart har fortsatt tävla och tagit 3st 1:a pris i Lydnadsklass 1 och han fick då titeln LPI, Stort Grattis Sanna!!

 

Fairymoves Beautiful Dreamer har debuterat i Lydnadsklass 1 med 192,5p och klassvinst!! Stort Grattis Annelie!

 

I juni träffades några av oss i Gällivare för att ställa ut och träna tillsammans under helgen, fina resultat på utställningen på fredagen på BHK Malmen för domare Hans Almgren.

Fairymoves Beautiful Dreamer, Exc, CK, BT-1, CERT och BIR!!

Fairymoves Burlesque, Very good

Fairymoves Bodyguard, Very good

 

Sedan har Fairymoves Blue Velvet debuterat i Rallylydnad med godkänt resultat i Nybörjarklassen! Grattis Pia!!

 

I lördags debuterade jag och Dansa i elitklass spår, ja debut och debut, vi gjorde inte ett enda moment då vi i spårupptagsrutan inte tog oss ut på spåret innan tiden gick ut. Dansa hade för dagen bestämt sig för att det var bakspår som gällde och ville inte vända... Nu tar vi tävlingspaus så här efter löpet och tar nya tag till 2016!

 

Sedan kommer det snart tillskott här i hundflocken, jag hämtar en liten tikvalp den 9 oktober, känns så roligt!! Har blivit alldeles för få tävlingar i år så jag måste ha en till tävlingshund!

 

Höstens aktiviteter har nu dragit igång och jag håller/är medhjälpare på 3 kurser på klubben och det är så roligt! Blir färdig allmänlydnadsinstruktör i slutet av november!

Sedan fick jag roliga nyheter i början av augusti då jag fick besked från SBK at jag blivit godkänd på det praktiska provet för lydnadsdomare! Så nu är jag färdig domare för klass 1-3 också! Debuterade som domare 15/8 och det är så himla roligt!!

 

150713 Tråkiga nyheter, B-kullen har börjat röntgas och tyvärr 3 med C på höfterna vilket är tråkigt för mig som uppfödare men oftast inte ger några problem för hunden. På grund av detta har jag beslutat att avvakta med nästa kull efter Dansa, alla i kullen ska utvärderas och sedan kanske jag tar nytt beslut under 2016 men är tveksam till det.

Tråkigt att få meddela detta till alla fina människor som hört av sig och vill ha en Dansa/Ralf valp som jag tror skulle blivit så himla bra kombination.

 

Nåja, nya tag och jag och Dansa fokuserar nu på tävlingarna och hoppas hinna starta en elitklass spår innan löp och vinter! :)

 

150603 Två veckor har gått och tävlingsäsongen har hunnit dra igång och det med besked! Målet för i år var att bli uppflyttad till elitklass spår med Dansa och gjorde vi på första starten i år! Jippie!!

 

Vi åkte ner till Umeå för att tävla högre spår och for hem med så många fina moment i bagaget att det räckte till uppflytt och klassvinst!! 512 poäng och uppflytt till ELITSPÅR!!

Mycket lycklig matte åkte hem från Umeå på söndageftermiddagen! Bästa Dansa!

 

Dessutom mer nyheter från mina fina valpköpare som börjat visa sig på tävlingsbanorna!

 

F. Braveheart "Grim" har tävlat lydnadsklass 1 igen med 179,5p och en 3:e plats! Grattis Sanna!

 

F. Beautiful Dreamer "Gissa" har debuterat i utställningsringen med Exc, CK, BT-2 med CERT!! Grattis Annelie!

 

F. Burlesque "Ruby" har genomfört BPH med Curt Blixt som beskrivare med mycket fina reaktioner och skottfast! Samtidigt genomförde de lämplighetstest för assistanshund som de blev godkända på så nu ska de träna vidare för att sen förhoppningsvis blir Alarmerande assistanshund för diabetes! Grattis Marina!

 

Får rapporter från de övriga i kullen att de tränar och siktar på att komma ut på tävlingsbanorna i höst!

 

Helgen 27-29 juni träffas vi i Gällivare för en kennelträff, deltar på fredagens SBK utställning och tränar sedan lydnad, spår och uppletande lördag och söndag! Ska bli så kul att träffas igen!

 

 

150515 Vilken vecka, i måndags genomfördes MH för F. Beautiful Dreamer och F. Braveheart på Luleå BK, både genomförde MH bra och båda är skottfasta! Glad uppfödare!

 

Fick dessutom mer roliga nyheter i torsdags då F. Braveheart "Grim" debuterat på lydnadsplanen och erhållit 1:a pris och placering 2 med hela 176 poäng! Så stolt över Sanna och Grim som nu både har 1:a pris i lydnadsklass 1 och godkänd runda i Rallylydnad nybörjarklass!

 

Jag och Dansa laddar inför årets första bruksstart, det blir högre spår i Umeå den 24 maj och då håller vi tummarna för uppflytt till elitklass!! Många polletter har trillat ner under vintern och det känns bättre och bättre på lydnadsplanen och skogsarbetet bara rullar på! Duktiga Dansa!

 

150427 I helgen var jag ner till Göteborg för att hälsa på lillasyster och den tilltänkta pappan till Dansas nästa kull; Some Kind of magic´s Jackpot "Ralf". Han överträffade mina förväntningar och var en glad, social, stabil och balanserad kille! Mycket bra temperament, lugn inne och fart ute, ingen stress och hade inga problem att bli utlånad till helt okända då vi skulle ta bilder på honom!

Har lagt upp bilderna i galleriet!

 

Ser verkligen fram emot denna kombination! Läs mer om den planerade kullen här!

 

Jag tar emot intresseanmälningar för denna kull, maila mig vad ni vill göra med er framtida hund och tidigare erfarenheter! Maila mig!

 

150419 Idag har jag och Dansat tävlat Lydnadsklass 3 på Piteå BK! Dansa gjorde så himla bra ifrån sig, hon var lugn och fokuserad och utförde allt precis som hon ska! Så himla nöjd med henne!

 

Fick följande betyg i momenten:

Sittande i grupp Betyg 10

Platsliggande Betyg 10

Fritt följ Betyg 10 Mycket snygga stegförflyttningar och vändningar på stället!

Sättande Betyg 9 DK

Inkallning med ställande Betyg 9 Avslut

Rutan Betyg 10

Hoppapport Betyg 10

Metallapportering Betyg 8,5 Tveksamt gripande, tempo åter

Vittringsapportering Betyg 10

Fjärrdirigering Betyg 9 Förflyttar sig något

Helhetsintryck Betyg 10Samspelt och trevligt ekipage

 

Totalt: 307 poäng och klassvinst!!

 

Nu byter vi fokus och fortsätter med träningen med högre klass!!

 

150223 B-kullen fyller 1 år idag! Stort grattis till alla underverk! Jag är så stolt över alla mina valpköpare och så otroligt nöjd med hur kullen utvecklats!

 

150205 Idag flyttade Foxa (Fairymoves Breaking Dawn) hem till Peter och Linda i Boden. Peter tävlar aktivt i bruks spår men tyvärr fick han plötsligt låta sin schäfertik somna in alldeles för tidigt förra veckan. Jag bibehåller avelsrätten på Foxa och ser fram emot att följa Peter och Foxas tävlingskarriär!

 

Det blev snabbt beslut i söndags att de skulle prova ha henne och allt har gått så bra! Det känns jättebra att hitta denna familj som kommer förvalta Foxa fullt ut! Önskar stort lycka till, till hela familjen! :)

 

 

150102 Summering av 2014

 

Dansas mål för 2014 som till stor del är uppfyllda! Är så otroligt stolt över våra framgångar även om vi inte nått hela vägen fram i brukset! Men det tar vi igen under 2015!

 

Det har varit ett härligt år och framförallt väldigt händelserikt då Dansa även hunnit med att få sin första valpkull i februari!

 

 

Ser fram emot ett roligt 2015 med nya framgångar och mål! Dansas mål under 2015 blir de som blev kvar från 2014, dvs 1:a pris i Lydnadsklass 3 samt uppflytt till elitklass spår!

 

Foxas mål för 2014 har vi uppfyllt med råge! Detta är en dam att räkna med på tävlingsbanorna framöver!

 

Foxas mål för 2015 blir att ta RLD N, få 1:a pris i Lydnadsklass 1 samt uppflytt till lägre spår! Utöver det ska vi även försöka delta på officiell utställning med minst very good som resultat.

 

141229 Det har varit en händelserik helg, lördagen startade vi vår resa norrut och deltog på Kalix LKK inofficiella utställning, Yvonne Brink var domare och vi såg fram emot hennes kritik! Foxa hade lite svårt att visa sina fina rörelser men till slut fick vi till det och hon tilldelades HP med fin kritik! En vuxen tik tog hem BIR och vi kunde resa norrut mot andra stoppet i Gällivare för lite träning med Sanna och Grim!

 

Väl i Gällivare fick vi till en bra rallylydnadsträning i deras inomhuslokal och båda hundarna skötte sig bra! Åkte vidare mot Kiruna där vi på söndagen skulle delta på inoff utställning på morgonen och på kvällen skulle både Foxa och Grim delta i deras första officiella tävling; Rallylydnad Nybörjarklass!

 

 

Den inofficiella utställning gick väldigt bra, HP, BIR, BIG-1 och sedan BIS-4:a i valpklass II.

 

Kvällens tävling som var den stora tillställningen närmade sig och Sanna och Grim var laddade precis som jag och Foxa!

Banan var bra och inte allt för klurig att komma ihåg vilket underlättar då man tävlar unghund som inte alltid gör som man tänkt!

 

Foxa gick bra, bra attityd, bara lite nosande och ett missförstånd vid en av skyltarna som gav totalt 82 poäng och en 4:e placering av 15 ekipage!

 

Även Grim skötte sig bra och jag är så stolt över Sanna som trots nervositet och sin första tävling någonsin lyckades ta sig runt banan med godkänt resultat! 75 poäng och placering 5 av 15!!

 

Fairymoves Braveheart 10 mån och Fairymoves Breaking Dawn med godkänt resultat Rally Nkl!

 

Jag hann även med ett besök hos Mona och Erik som har fina Zion (Fairymoves Bodyguard), han har utvecklas så fint och de är så nöjda med honom! Mona följde även med och hejade fram oss på rallyn och hjälpte till med filmning! Tack Mona!

 

Nu är det inte många dagar kvar av detta år och jag kan inte annat än konstatera att det varit ett fantastiskt år på alla sätt och vis! Ser fram emot ett lika bra och ännu bättre och roligare 2015!

 

Kontakt:

Linnéa Lundberg

Boden, Norrbotten

070-533 12 60, lundberg.linnea@gmail.com Linnéa © 2019