Startsida

Senaste nytt

Kenneln

Valpar

Älva

Mixa

Matte

Resultat

Galleri

Länkar

Gästbok

 

 

 

Nyheter från 2006

061222 Nu är det nära jul... Endast 2 dagar kvar! =)  Igår åkte hundarna upp till Boden med farbror då tåget som jag ska åka idag var fullbokat på djurtillåtna platser... Men det är tur att det går att lösa på annat sätt också!

Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!!

Ses snart på tränings och tävlingsplan! Ett nytt år börjar snart...

061126 Matte har varit sjuk i veckan så att det har varit mycket lugnt hemma, i helgen har vi varit ut på klubben och gått i skogen längs älven! Hundarna sprang som galningar runt runt och åter runt! De tyckte det var så himla kul! Disco blir bara roligare och roligare att träna med (dock tränas det allför lite...), han kommer som ett skott då man kallar på honom och får ju såklart godis på en gång för att man är siå himla duktig!

Däremot tänkte jag träna lite fritt följ med Älva (det var ett bra tag sen nu), och det gick helt åt skogen... hon slarvar nå så otroligt men det beror ju på att vi inte tränat på nästan 2 månader. Sen snön kom så är det ingen mening med att vara ute och träna, Älva sitter inte i snön och då går det lite svårt att träna... sen har det varit så himla halt ute i och med det blida vädret som hela tiden kommer och går... Men nu har snön smält bort från vägar och skogen så nu går det faktiskt att gå där!

Kolla in "lillkillen" som inte längre är så liten... 

061114 Nu var det ett tag sen man uppdaterade hemsidan, orsaken är mycket enkel = det händer inte speciellt mycket här hemma! =)

Disco växer en massa, dock inte på höjden längre! Han är nu 34 cm hög och väger 6,7 kg. Det vill säga en liten hane med som det ser ut nu, mycket goda propotioner! Han är fortfarande en liten vilde, för träna har vi inte gjort så mycket... Men det kommer det med, denna gång har jag inte lika bråttom med att hinna med allt som med Älva...

Båda hundarna är med mig på jobbet och när man sen kommer hem finns det inte så mcyket tid över till att träna... Det var ju så mycket lättare när Älva var liten när jag pluggade samtidigt. Då tränade vi ju flera gånger om dagen korta stunder och det gav mycket bra resultat!

Disco håller nu på att tappa mjölktänderna och tuggar på precis allt som kommer i hans väg... hörlurar, lagningsgrejs för kabel, tändaren i bilen, borstar, pappersrullar, sockar och såklart skosnören! Det är inte lätt för lillkillen då det kliar i tänderna... Älva har som accepterat att det har kommit en ny i huset och äter nu för fulla muggar och har faktiskt börjat bredda lite! Så nåt positivt har ju kommit av denna huligan!

Helgen som var togs det en massa kort då lillasyster var på besök från Boden. Så fort jag får dom på datorn kommer det nya bilder på hundarna!

061029 Är lite sen med uppdateringen... det har varit mycket i veckan! Men hur som helst så var jag och Disco på utställning förra helgen i Vindeln där VBKK anordnade en inofficiell utställning för alla raser. Det var cirka 250 hundar anmälda och totalt 7 bordrar var där! Disco gick i valpklass 4-6 månader mot 2 av Ewa Vrangs (Gluntens kennel) valpar, bland annat sin egen hane Kummin.

Så här i efterhand kan man väl känna att utställning är något som man måste förbereda sig på, hunden ska vara välansansad och van vid att visa sig i ringen och att bli tagen på utan att röra sig som en orm... men men, tills nästa gång då är vi riktigt förberedda! =)

Hur gick det då? Jo, det började ganska bra utanför ringen, han ställde sig fint och stog stilla så det bådade ju gott... men väl inne i ringen så blev det bara fel, domaren var i mitt tycke inte alls bra och hade rena rama undervisningen på bordet då Disco skulle visa tänderna... så han tyckte inte att det var så superkul efter det... Han ville inte alls springa och jag fick typ dra fram han... så därav de instabila rörelserna bak. Fram är han lite instabil fortfarande, men som sagt så är han bara 4,5 månad så man tycker de ska ha lite överseende med det... Men har man en hund som inte vill visa sig så är det bara att göra det bästa av situationen... De andra hannarna fick Hp och Kummin blev placerad 1:a! Ett stort Grattis till Ewa och Kummin! För att se Discos kritik (den del som jag kommer ihåg, råkade slänga lappen) finns på Discos resultatsida! Länken finns även på hans egen sida!

061017 I helgen har vi varit ner till Örebro och hälsat på Annika, Hannes samt Axa, Dimma och Pan. För hundarnas del har det mest bestått av att springa runt ute på gården alla hundarna tillsammans, mattarna har varit inne och surrat en massa då Annika har lite svårt att röra sig på grund av foglossning... =) Trevligt har det varit och jag hoppas verkligen att det inte tar lika lång tid tills nästa besök!

En tripp ut i skogen hann vi med, där tränades det uppletande, budföring samt inkallning på olika nivåer! Älva var hur duktig som helst på uppletandet, trots att vi inte tränat det sen i våras i Luleå så springer hon ut långt och letar, apporterar samt lämnar av utan problem. Till och med en stor dummie (som var till flattarna) kom hon in med. Sen körde vi lite budföring och inkallning med ställande och läggande längs stigen, äntligen har hon fått tillbaka tempot och det känns så skönt att se hur träningen går framåt igen.

För Discos del blev det en första "söka/spåra matte" övning som gick väldigt bra, och sen en jaktinkallning med Annika som halsbandshållare... Discos fart är det då inget fel på! ;)

Sen har hundarna fått ett nytt smeknamn... Hannes har talang för att ge hundar olika smeknamn och Älva och Disco har fått ett alldeles eget... "The Ratpack". Riktigt bra namn!!

061008 JIPPIE!! Älva har idag klarat viltspårprov, anlagsklass!! Jag är så nöjd med hennes insats! Spårade klockrent hela vägen och domaren var imponerad av hennes beslutsamhet och spårningsförmåga!! Se Älvas resultat!

Så nu har vi avklarat alla de mål vi satt upp inför 2006, förutom då utställningen där vi endast har fått 2:or! Jag är hur nöjd som helst med vår insats under årets gång. Nu är tävlingssäsongen över för Älvas del, men Disco kommer att ställas ut under vintern på inofficiella utställningar!

061002 Ytterligare en helg har passerats, denna gång med lite dramatik också... Helgen skulle proppas med viltspårträning ute i Täfteböle hos Doréen och Åke. På lördagen la Doréen spår åt alla 5 hundarna (Älva, Loke, Balder, Ufo och Tracker) och jag följde med och gick Balders spår (600 meter öppenklass spår) på eftermiddagen efter att vi gått Älvas spår på ca 300 meter men med öppenklass svårigheter. Träningen i sig gick hur bra som helst, Älva skötte sig hur bra som helst så det var jag jättenöjd med!

Sen skulle jag ju åka hem där vid 22.00 på kvällen och satte mig i bilen, men hittade inga nycklar... I början var man ganska lugn, "de ligger säkert inne i huset", men efter att ha letat igenom huset, gården, samt uppfarten med en liten ficklampa i mörkret, var det bara att inse att nycklarna måste finnas på Balders (Älvas morbror) spår som vi gick under dagen. Efter mång aom och men fick jag låna en bil av Doréens granne och var och hämtade hyresvärden som låste upp åt mig... Där inne låg ju alla reservnycklar som tur var...

Så söndagen spenderade vi med att gå Balders spår gång på gång... Först med deras spårsäkraste hund Ufo (labbe) där jag och Doréen gick med händerna i backen och fick bromsa upp Ufo hela tiden för att vi skulle hinna leta efter nyckelknippan... Inga nycklar, nytt försök med ny hund, jag körde lite apport med Älva med nyckelknippa för att hon eventuellt skulle plocka upp den i skogen också... Ut i skogen, Älva gick klockrent på spåret men hittade tyvärr inga nycklar (kan ju nämna att det hade regnat hela natten samt att det fortfarande regnade). Efter dessa misslyckande bar det iväg till jobbet för att låna vår metalldetektor... Och ut på spåret en gång till... Men inte heller denna gång hittade vi nycklarna, nånstans ligger de den gav så lite utslag där i blåbärsriset. =(  Totalt på söndagen var vi ute i regnet i skogen i 5 timmar och Älva gick 2 viltspår på vardera 600 meter. En lyckad helg ur träningssynpunkt men annars var det inte så jättebra...

Nästa helg kommer Älva att gå Anlagsklass viltspår för första gången. Jag hoppas att träningen ska ha gett resultat och att vi ska få godkänt! Håll tummarna!

Med Disco är det bara bra, återigen har man insett att han egentligen borde kallas terrorist... Han är vild som bara den men alltid glad och arbetsvillig, söker hela tiden kontakt med mig och vill göra rätt så han får godis! Han är nämligen matgalen, det kan vara vad som helst men han äter det... Han ska ju ställas ut den 21/10 i Vindeln på inoff så igår fick han genomgå Doréens trimning, detta var dock ingen hit utan en gormigare "orm/mask" får man leta efter, han satt inte stilla en enda sekund. Men trimmad blev han till slut och nu är han så fin så fin!! Ska bli kul att se hur han kan sköta sig i kopplet på utställningen också!

060925 Discos pappa har varit på utställning i Tyskland med sin uppfödare, Ulrika Berge på Sub Terram. Utställningen motsvarar den svenska Årets Border så det är en väldigt stor utställning med många hundar! Sixten slutade som BH-2 och är endast 2 år "ung", med den utvecklingen kommer han att kamma hem en massa vinster i framtiden! Nästa gång då tar ni det och blir BH-1!! Ett stort Grattis till Jenny och Sixten!!

Sen har ju våra träningskompisar varit ute och tävlat igen... Jeanette och Fanny hade siktet inställt på LP3 och saknade inför lördagens tävling endast 1 första pris... Tävlingen gick som en dans och det var en fröjd att se detta radarpar som kammade hem hela 297 poäng och vann både sin klass samt priset till det ekipage som hade bäst procentuell poäng i hela tävlingen!! Ett STORT GRATTIS till er!!

Sen vill jag också rikta ytterligare ett STORT GRATTIS till Annika, Hannes och Axa som i helgen har blivit uppflyttade till högre klass rapport! Ni är så himla duktiga!! En start i år och med strålande resultat dessutom!! Läs mer om bravaderna på deras hemsida; www.trak.to/axa

Sen har det blivit ombokningar, det var ju meningen att jag, Älva och Disco skulle åka ner till Annika och Hannes nästa helg men på grund av diverse yttre omständigheter har vi nu ombokat resan och kommer att åka ner helgen den 14-15/10 istället! Så starten i elit får vänta tills nästa år, jag känner mig ändå inte helt färdig med träningen för att vi ska kunna starta överhuvudtaget så det var bara bra att det blev avbokat!! =)

060914 Jippie!! Dagens träning gick framåt!! Idag klarade Älva höger, vänster samt helomvändning i språngmarsch!! Jag var så nöjd så det var all träning vi gjorde idag!! Ska fortsätta på det här sättet så kanske vi kan starta iaf i eliten när vi åker ner till Annika och Hannes i Nora.

Det enda vi gjorde utöver det var lite slalomträning med Evas (besök Evas kennel "Gluntens") vakande öga som hjälp, hon gav en del bra tips att tänka på vid träningen av detta hinder som tar sån tid att få bra...  

060910 Lydnadstävling på Umeå BK och man var ju självklart där och hejade på våra träningspolare, Jeanette och hennes Fanny, som skulle starta i Lkl 3 för andra gången... Tävlingen gick mycket bra de fick hela 276 poäng och ett första pris samt klassvinst! Ett stort Grattis till er! Nu kör vi hårt med träning framöver också!

060909 Nu har matte kommit tillbaks till Sverige efter en helt underbar vecka i Bulgarien med massor av sol, shopping och lite bad förståss! Vädret har varit ljuvligt, det enda man saknade var ju hundarna såklart... De har varit hemma med "barnvakt" och har visat sig på deras bästa sidor (kanske lite av Discos värsta också...)!

Dagens tillställning, debut i officiella agilitysammanhang... Älva startade idag i hoppklass 1 för första gången! Loppet började mycket bra, hon var på G och hade ett bra tempo och lyssnade på vad jag sa... tills vi kom till slalomet, hon gick mer än halva mycket bra och sen vek hon ut (och fick då 5 fel) sen var det matte som skötte resten av felandet... jag skickade in henne vid fel pinne och vi blev därmed diskvalificerade efter bara halva loppet... =(  Men men, jag är nöjd med det som var bra och kommer att träna mer inför nästa säsong då vi ska tävla lite mer allvar! =)

Däremot gick Ozzy (Fugato´s Deciso) betydligt bättre, även fast det inte blev ett nollat lopp så var matte Katarina mycket nöjd! Ozzy och Katta har varit hemma hos mig från torsdag till lördag, så vi har pratat hund, träning och en massa annat förståss! =) Ett stort Grattis till er för ett lyckat lopp, nästa gång kommer sista pinnen också! ;)

060829 Eftersom jag anmält Älva till sin första officiella agilitytävling kändes det som att tävlingsträning var behövligt... och lämpligt värre så var det ju en inofficiell agilitytävling i Holmsund ikväll och jag och Älva for såklart för att lära oss ett och annat!

Tävlingen där går till så att man får springa 2 lopp och det bästa resultatet räknas. Första loppet gick Älva felfritt på alla hinder men fick däremot tidsfel då hon sprnag lite för sakta överlag på hela banan... så vi gick av banan med 0 hinderfel och 9,44 tidsfel. Det andra loppet gjorde matte helgalet vid handlingen och detta resulterade i både hinderfel och tidsfel... inte bra, man ska hålla sig till planen för hur man ska springa och visa hunden... men vi blev iaf placerade 8 och fick välja pris från prisbordet!! Vet inte hur många som startade men det var cirka 15 stycken i den lätta klassen! Så det var den träningen inför tävlingen i Ö-vik den 9:e! Vi får hoppas att det går lika bra där och att vi iaf tar oss runt banan utan att bli diskade... =)

Imorgonkväll beger jag mig uppåt för att på torsdag sätta mig på planet till Bulgarien!! Hundarna stannar hemma med hundvakt hela veckan och Älva får "vila sig i form" tills jag kommer hem!!

060825 Älva är nu anmäld till sin första agilitytävling! Den går av stapeln 9 september i Örnsköldsvik och klassen vi ska tävla i är hoppklass 1, small. Ska bli riktigt spännande och kul att se hur Älva fungerar på den planen! =)

060820 Idag startade jag och Älva i vårt livs första brukstävling, nerverna var på helspänn och osäkerheten på vad man får göra och inte får göra var stor...

Väl uppe ur sängen med endast 3 timmars sömn for vi iväg till klubben (hemmatävling i Luleå), Disco fick dock stanna hemma, idag var det min och Älvas dag! Med endast 4 startande gick allting ganska fort, Älva var hur seg som helst och inte alls sitt vanliga jag... så min förhoppning om ett uppflytt var inte stor...

Tävlingen började med platsliggning och den gick klockrent, Älva låg som en staty och var helt tyst!! Framsteg! =) Sen var det dags för budföringen som jag bävat lite för... Älva hälsade så fint på mottagaren och vi satte av mot vår punkt. Älva startade direkt på mitt kommando men stannade efter cirka 20 meter och stog bara där, så efter 2 dubbelkommandon så travade lilla Älva iväg i sakta mak mot mottagaren. Väl där satte hon sig perfekt vid sidan och sprang även därifrån direkt på kommandot. Till mig galopperade hon iallafall men det var inge vidare tempo ändå... men betyg fick vi och det var det viktiga!

Sen var det dags för spårning... Älva hade startnummer 3 så vi for ut i skogen och fick en bra terräng att lägga spår i! På spåret blev det mycket tjorv, lite bakspårning i början, och miss av första apporten, men hon löste allt själv som vanligt då vi spårar. Men det gick extra dåligt idag... 6,5 i betyg av båda domarna så poängen i specialen räckte ju för ett uppflytt! Men sen var det ju lydnaden och med tanke på hennes slokmin och icke existerande tempo så bådade det inte gott...

och precis som väntat så gick lydnaden inte på räls... det som i normala fall fungerar hur bra som helst, fungerade inte alls. Älva är helt klart påverkad av att Disco har kommit in i vår lilla familj... Jag hoppas verkligen att det blir bättre ju äldre han blir och att hon lär sig att stå upp och säga åt han.

Efter lydnaden var jag helt säker på att uppflyttet var ett minne blott... men spänningen var olidlig då resultaten lästes på... På fjärde plats blir Linnéa Lundberg och älva på tvåhundra....  tjuuuggggooooo.... 7,25!! Så vi klarade uppflyttet med mycket liten marginal!! Jag är nöjd med uppflyttet men inte med vår prestation... Jag hoppas verkligen på att den gamla Älva ska titta fram igen så jag får tillbaka min supergoa hund med massvis av energi som bara smittar på alla andra!! Resultatet från tävlingen kommer så snart jag får chans att sitta ett längre tag vid datorn!

Utav årets mål med Älva är det bara kvar att klara anlagsklass i viltspår och sen förståss utställningen men Älva kommer inte att ställas nå mer i år. Vi väntar på att lilltjejen ska gå upp lite i vikt och kanske få kamma hem den där ettan nästa år!!

060813 Disco växer och frodas, han är en riktig vilde men ändå helt cool i nya miljöer! Han väger redan ca 3 kg, det vägde inte Älva förrän hon var ca 12 veckor, så i jämförelse med henne är han en stor kille men då var ju Älva otroligt liten (och är fortfarande det!).

Ikväll är det grytträning i Fällfors för Älva. Jag hoppas att det ska gå bättre denna gång än första, då jag tränat mycket i gångar och med grävlingsskinn hos Doréen och Åke. Vi får se hur det går!! Disco ska också följa men för hans del blir det bara sitta i famnen och kolla in läget! =)

Älvas träning går återigen framåt, det som kändes helgalet sist funkade nu mycket bättre och det känns spännande att få starta henne i apellen nästa helg, förutsatt att jag kommer med det vill säga. Håll tummarna för att det ska gå vägen i både mattes och Älvas första brukstävling!

060810 En vecka har gått sedan "huliganen" har hämtats hem... Disco är otroligt söt och älskar människor och hundar! Jag har däremot kommit fram till att Älva var väldigt snäll då hon var liten, Disco tuggar på allt som kommer i hans väg och biter inte lite hårt då han "nafsar" på en... Men med lite träning försvinner förhoppningsvis olaterna! =)

På nätterna går det hur bra som helst, han sover helt tyst i sin bädd på golvet (Älva däremot vill ju sova i sängen) och vaknar där vid 7 tiden då han börjar bli hungrig! Så på så sätt så är han mycket enkel att ha och göra med! Han älskar godis/mat och gör allt för att få den! Så jag tror att träningen med honom kommer att gå mycket bra! Inkallningen fungerade hyfsat redan efter en dag då han lärt sig sitt namn!

Älva tycker dock att han är rätt så jobbig, hon är ju inte den som säger åt om han bilr för hårdhänt så hon sitter mest och tittar på mig och tycker jag ska ta bort hans tänder från hennes skinn/näsa/haka/läpp/svans och så vidare... =)

Nästa söndag är det meningen att vi ska starta i apellen i Luleå, men som det ser ut nu så kommer det inte att gå så bra, budföringen fungerar inte alls och spårstarten är hon alldeles för ivrig i... måste träna mer, kan ju inte ställa upp i sån här kondition =/

060730 I helgen har Älva fått viltspårträna massor! På lördagen lades 2 spår, 1 på 50 meter och ett på 150 med en vinkel. Älva gick helt klockrent! Hon är en riktig pärla på spåra, det enda som ska tränas upp nu är spårkonditionen. Idag lade vi ett 200 meters spår med 2 vinklar och Älva gjorde återigen ett ypperligt arbete. Jag hoppas på att vi ska kunna ta anlagsklass i viltspår i höst och även klara apellklass spår nu i augusti! Vi får se hur det går, men det ser iallafall lovande ut med spårningen!

Idag har vi varit ut till kennel Huntingborders utanför Umeå och hälsat på, de bor riktigt fint och har så trevliga hundar!

På torsdag åker jag upp till Boden för att fortsätta resan upp till Tornio och hämta hem lilla Disco! Förmodligen kommer jag att stanna kvar i Boden och bo i husvagn med hundarna under de 2 veckor som jag är ledig från jobbet! Sen kommer hundarna att få följa med mig på jobbet! Jag längtar så jag håller på dö... =)

Nu börjar den här shoppingsjukan när det gäller hundar, tänk att det kan vara så himla kul att handla saker åt hundarna! Även fast man har allt man behöver vill man alltid ha mer och fler av allt!

060726 Nu har jag varit och tittat på valpkullen igen och denna gång valt vilken av hanarna som skall bli min!

Den hanne som jag tyckte var bäst mentalt var Kläppi och dessutom var han SNYGG också!! Så jag hoppas och håller tummarna för att denna lilla kille ska uppfylla alla förväntningar som jag har! Och även om han "bara" blir min lilla kille så kommer han ändå att vara världens bästa!! =)

Jag längtar tills jag får hämta hem lilla Disco (Kläppi). Det finns nu bilder på Disco på galleriet då han är 6 veckor!

060721 Idag har matte varit ledig från jobbet, så himla skönt med en långhelg!

Igår anmälde jag Älva till apellklass spår i Luleå den 20 augusti, så nu är det verkligen dags att ta upp träningen med spåret... vi har tränat lite i sommar med relativt gott resultat. Älva spårar väldigt bra, ibland, jag tycker att hon har lite för bråttom och lite för många tappt (men som hon reder ut själv). Så vi tränar på att spåra längre och längre så att spårkonditionen ska bli bättre! Så idag har vi varit och lagt ett inte så långt spår, på grund av värmen, cirka 100 meter med 2 vinklar och 3 spårapporter. Det gick himla bra, hon var så duktig, trots flera tappt hittar hon alltid tillbaka själv och hittar dessutom alla spårpinnar och apporterar dom till matte. Så jag är jättenöjd med spårträningen... =)

Vi har lite smått påbörjat lydnadsträningen inför eliten, bland annat rutan med dirigering, sittande i grupp och apportering med dirigering. Det går väl sådär, i och med att hon löper nu så är gnistan inte riktigt på topp så vi kör ganska lugnt och utan krav. men målet är att kunna starta i elit i september iallafall!

Imorgon bär det av norrut igen för att titta på valparna, de är så himla söta och det ska bli roligt att se hur de utvecklats sen sist jag såg dom! Det är imorgon som jag ska välja vilken av hanarna som ska bli Disco! I och med att jag är först att välja så känns det riktigt spännande!! Det är tur att Doreén följer med så att jag inte tar med mig allihopa! ;)

Nu ska jag ladda batterierna till kameran och ta en massa kort imorgon!

060714 Andra tävlingen i lydnadsklass 3 gick av stapeln igårkväll på Åsele Brukshundklubb. Jag var ganska nervös på resan dit, träningarna hade gått bra de senatse gångerna och ett första pris hägrade...

Väl där skulle klass 1 och 3 starta först och vi blev lottade med startnummer 3. Platsliggningen gick mycket bra för Älva, det var däremot en hund som gick iväg med endast 30 sekunder kvar att ligga och en hund som stog upp när vi kom runt hörnet. När det väl blev min tur att starta var Älva en riktig segpropp så det bådade inte gott...

Som tur var blev hon precis som vanligt bara första momentet startat! De flesta momenten gick precis som på träning och Älva tyckte att det var hur kul som helst! När rutan kom och jag skulle rikta in henne, förstod jag att honinte sett rutan... och då brukar det inte gå bra, men efter några dubbelkommandon så fick jag in henne i rutan och kunde utföra en perfekt inkallning. Jag var helt säker på att vi fått en nolla i betyg, så jag blev måttligt chockad då de sa att jag fått en 8:a på rutan... Resten flöt på bra, det enda som gick bättre än förväntat med Älva var tempot på väg in med vittringsapporten, där hon tidigare travat in på grund av osäkerhet.

Slutresultatet blev 286 poäng och klassvinst!!!  jag är så stolt över min lilla Älva som verkligen visade de stora hundarna hur det hela skulle gå till!! Poängen finns inlagda på Älvas resultatsida.

Nu tränar vi inför eliten och försöker starta i den till hösten!!

060712 Jag har nu lagt in en sida för Disco också!

060710 I helgen har det hänt massor... Älva har varit på utställning både lördag och söndag i Piteå. Tyvärr har vi kommit hem med två blåa band, det vill säga 2:or i kvalité... =( Inte vad jag hade hoppats på men de tyckte iaf att hon var söt! =) Ska försöka översätta kritiken, en är på tyska, och lägga in på resultatsidan. Ett stort tack till Ulrika och Doreén som skötte Älva hela helgen, både ställde ut och sov med! Ni är guld värda!

På söndagen var matte upp till Tornio med mamma och lillasyster och tittade på 4,5 veckors valpar! De var så söta, hade kunnat ta hem allihopa! Valpen som jag ska ta kommer från kennel Foxilux i Finland och blir därmed en import. Lena som är "kennelmamma" är mycket trevlig och hundkunnig! Hon hade till och med bakat en helt underbar hallonpaj till oss när vi kom! Jag tog en massa bilder på valparna och då framförallt på de hanar som det står mellan, Sälli, Kläppi och Kille. Bilderna finns i galleriet under Discos sida!

060707 Veckan har varit fylld med aktiviteter åter igen... Tisdag och onsdag var det agilitykurs på Umeå BK, på onsdagen var det kursavslutning. Tråkigt att det ska sluta, det har varit så himla kul med agility! På onsdagen kom Annika och Hannes med hundarna upp från Stockholm och hälsade på, Annika blev förste fotograf och vi försökte få några bilder på Älva när vi tränar agility... Det var inte det lättaste, allt går så himla fort... =) Men några fina bilder blev! Kolla in galleriet... ;)

Annika och Hannes stannade till idag, så vi har hunnit träna lite lydnad under veckans gång också! Annika och Dimma tränar också inför lydnadsklass 3 så vi körde igenom programmet tävlingsmässigt med tävlingsledare och allt! Träningen gick bra för oss, bortsett från att Älva ibland "glömmer bort" rutan och hur den ska gå till... Måste träna mer på det där om vi ska kunna få poäng på momentet.

I helgen blir det fulla muggar... Älva ska ställas ut både lördag och söndag i Piteå för en ungersk och en irländsk domare... så jag håller tummarna för en 1:a i betyg under helgens gång...

På söndag ska jag och mamma upp till Tornio och titta på valparna! De är nu ca 4,5 vecka och det är full rulle hemma hos kennel Foxilux med sju borderterriervalpar... Ska ta massor med foton och filma också, det är så roligt att ha sen när dom blir stora!

060620 Träning, träning... Helgen har återigen varit fylld med aktiviteter. På lördagen var det utställning i Vännäs, Älva var hemma, och jag ställde en kollegas dotters borderterrierhane, Atos. Det gick himla bra att ställa han, även han tävlas i både lydnad och agility, dte är dessutom första gången jag kliver ur ringen med ett rött band!! 

Söndagen tränade jag med Jeanette och hennes Berger des Pyrenees (vet inte hur det stavas), Fanny. Vi körde igenom vittringen, rutan, metallapporteringen samt att jag gick ett kort spår med Älva efter vi tränat lydnad. allt gick jättebra! Älva har verkligen förbättrat fria följet, det är en otrolig skillnad från förra året. Vi tränade även på slalom (4 pinnar) ett litet tag, det går bra, det är bara jag som måste lära mig hur det ska gå till för att Älva ska lära sig så bra som möjligt.

Dagens träning (tisdag) bestod av fritt följ, inkallning med ställande och läggande, fjärrdirigering, rutan samt metallapportering över hinder. Sen lade jag ett 100 meter spår med 3 spårapporter och det gick hur bra som helst, Älva gick precis i spårkärnan, hade dock lite problem med vinkeln men efter lite svajande så gick hon rätt på igen. Även lydnaden gick bra, det enda som strulade lite var fjärren där det blev vissa missförstånd. Men det är förmodligen inget som vi inte kan träna bort! =)

Snart läggs en ny sida in... En liten Disco ska så småningom få en egen sida!! För dom som undrar så kommer det en liten borderterrierkille till familjen den 4 augusti! =) Vi längtar hur mycket som helst!!

060615 Ja, nu har det gått ett par dagar sen sista uppdateringen... men mycket har hänt på den lilla tiden! =)

Agilitykursen går hur bra som helst, Älva är så himla snabb på lära sig så vi räknar nog med att kunna starta till hösten iallafall på en inofficiell tävling! Har fortfarande inte tagit några bilder men det kommer!

Sen kommer nog vår lilla familj att utökas med en till inom nån månad... mer om detta senare... (jag kan ju avslöja att det inte är en baby)! Som det ser ut nu så är 4 augusti ett mycket bra datum, som tips för nyfikna kan ni kolla in den nya länken som finns inlagd! ;) 

060505 Idag har jag och Älva startat vår nybörjarkurs i agility! Det var hur kul som helst, även fast Älva kan många hinder så har vi fått tips på vad vi behöver träna på och hur vi kan göra det. Bland annat måste vi träna på att Älva ska kunna gå framåt mer bort från mig, just nu är hon ganska bunden till mig och vill gärna vara nära och när vi sen ska tävla så kommer ju jag att få springa som en galning för att det ska vägen... Och nån sån kondis har inte jag... =) Så en mer självständig tjej som vill springa före matte men helst där jag säger att hon ska springa... hmm, det där lät svårt... =/ Men men, med mycket träning och roligt ska det nog gå vägen!

Vi kommer att gå kurs 2 dagar i veckan och därimellan ska vi ju hinna träna både lydnad och agility så att vi blir bättre hela tiden! Älva tyckte att det var hur kul som helst, men hon visar mycket tydligt då hon blir frusterad och inte vet vad jag menar... skallet kommer väldigt lätt så som för många bordrar som tränar och tävlar i agility. Inget jag önskar få men instruktören sa att skallet ofta kommer med farten så det är väl nå man får ta på köpet! =) Jag ska försöka ta lite bilder nästa gång så vi får se hur Älvan ser ut när hon springer genom tunneln och är helt överlycklig!

Hela helgen har vi varit på klubben och tittat på en 3 dagars tävling i agility, där har jag varit med Katarina och Ozzy som tävlat hela helgen! Mycket trevligt både att träffa dom två och sen en massa annat trevligt folk som man lär känna! Ozzy är så himla trevlig och fin, Katarina du har en superhund!

060528 Första starten i lydnadsklass 3 gick som det gick... =) Uppropet var först klockan 14.00 på Jokkmokks brukshundklubb och det var endast 8 startande totalt i lydnadsklasserna så dagen flöt på relativt snabbt.

Vi lottades som startnummer 2 i Lkl 3 utav 3 startande så det var jag väl nöjd med! Platsliggningen gick bra, det var bara lite gnäll från Älva s den delen har förbättras betydligt. När det sedan var vår tur att gå in på planen var Älva hur seg som helst, jag försökte med allt mellan momenten för att tempot skulle bli bättre men det gick inte speciellt bra, sen har vi ju dessutom problem med att hon har för dåligt tempo på tillbakagångarna vid apporteringarna.

Det fria följet fungerade rätt så bra, det var jag faktiskt nöjd med, vi har inte fått så höga poäng (8,5) sedan Lkl 1. Platsläggandet gick hur bra som helst, men det hade jag nog väntat mig också! Inkallningen däremot har nästan varit vårt paradnummer men som på senare tid börjat svaja lite (hon lägger sig vid ställandet), och så även vid denna gång, även fast jag hade förberett henne före momentet med att ställa henne. Men dte var helt mitt fel, jag hade fel tonläge när jag kommenderade stå... bara att göra rätt vid nästa tillfälle! =) Sen kom "rutan", jag riktade in henne mot rutan men hon var inte som hon brukar vara när hon fått syn på den, jag skickade och Älva sprang rakt ut men däremot inte mot rutan... hn letade och letade men hittade ingen ruta, jag försökte dirigera henne rätt men eftersom vi inte tränat på det så är det inte så lätt att förstå... Mer träning krävs det för att detta ska sitta!

Sen gjorde tävlingsledaren en annan ordning på momenten (enda skillanden var att hopp, apport var sist av allt) och vi gick vidare till metallapportering. Älva hämtade den fint men travade halva vägen tillbaks och fick därmed avdrag för tempot... Vittringsapporteringen gick ganska bra, hon springer ut och luktar på 2 pinnar för att sedan ta upp rätt pinne men sen upptäckte hon ju att det fanns fler pinnar att lukta på och därför släppte hon och luktade mer för att sen ta upp rätt igen och komma tillbaka till mig i trav dock. Neddrag för att hon släpper och på tempot tillbaka...

På fjärrdirigeringen vet jag inte vad som hände, Älva hade helt plötsligt glömt bort allt vad fjärr heter... vid första kommenderingen sitt, satte hon sig för att sedan på en gång lägga sig igen och efter det gjorde hon inga byten alls... gjorde fjärren direkt efter och då satt allt perfekt... ibland undrar man vad hon tänkte egentligen... Men mer träning i värme och öka orken för att hålla ett helt program borde hjälpa. På sista momentet hopp, apport märktes det att hon var trött, och till och med slår i på tillbakahoppet och det brukar hon inte göra.

Resultatdelen är uppdaterad med lördagens tävling.

060522 Efter en mycket lyckad träningsvecka har jag nu efteranmält mig och Älva till lydnadsklass 3 i Jokkmokk på lördag (27/5). Tävlingen gör vi framförallt för att se på vilken nivå vi ligger i träningen och dessutom få lite tävlingsrutin. Jag har ju inte tävlat nå före jag tog Älva och har dessutom inte sett så mycket hur det går till i de högre klasserna. Så det ska bli spännande att se hur det går, ni får hålla tummarna för oss! =)

Nu har vi bott in oss lite på klubben och hittat några riktigt trevliga träningskompisar som kan komma med tips och trix och även leka tävlingsledare... sån träning får man aldrig för mycket utav! ;)

Vi hoppas ju såklart på ett 1:a pris i Lkl 3 (det sägs ju att man ska sikta mot stjärnorna och sen hamna i horisonten!!), men lyckas vi inte tränar vi mer och startar sen igen på nösta tävling med nya tag! =)  

060516 Flyttlasset har gått och vi har kommit till ro här i Umeå, Älva följer med mig på jobbet hela dagarna och det går hur bra som helst! Vi tränar på ute på Ön där brukshundklubben ligger, och just nu känns det som att starten i trean inte ligger så långt borta... hmm, måste träna mer så vi kan starta snart! =)

Sen vi flyttat ner har vi även varit på grytträning i Drängsmark, det gick väl inte så där jättebra för Älva, men med mer träning så ska det nog gå vägen! Det kommer lite bilder på detta senare!

I helgen har vi varit på utställning i Piteå (Sjulnäs), jag åkte med Eva och Doreén som också har bordrar! Det blev en lång dag för hundarna, Eva hade 3 med sig och jag och Doreén varsin hund! Vi åkte vid 5 på morgonen och kom hem först vid 6 tiden på kvällen... För Älva gick det ganska bra, jag är nöjd med kritiken och ser fram emot att se Älva utvecklas ju mer tiden går! Vill ni se kritiken finns den på resultatsidan. Vi fick ju en 2:a i kvalité, vilket inte är det man önskar sig när man går på utställning, men vi kämpar vidare, det är ju helt klart ett uppflytt från en 3:a som vi fick på Stora Stockholm!

För Loke (Sub Terram Dansk Dynamit) gick utställningen mycket bra, dagen slutade med BH1, CERT och BIG 4 och därmed är Loke nu Nordisk och Svensk Utställningschampion! Gissa om vi alla var stolta över guldklimpen, men stoltast av dem alla var ju såklart matte Doreén! Ett stort GRATTIS till dig och Loke! Bilder kommer senare!

060506 Idag flyttar jag och Älva ner till Umeå, jag ska ju börja jobba på Skanska som arbetsledare. Det ska bli mycket kul att komma till en ny stad, även fast jag trivts mycket bra i Luleå BK så ska det bli kul att lära känna en massa nytt folk!

Vet inte när jag kommer att kunna uppdatera hemsidan då jag ännu inte har någon dator att tillgå. Men den delen brukar lösa sig ganska fort!

På söndag börjar grytträningen i Drängsmark, det ska bli kul att lära sig mer om det här med gryt och träningen av denna hobby. Det ska bli roligt att se om Älva innehar de egenskaper som en border ska ha för att kunna jobba i grytet på ett bra sätt. Under juni månad ska vi gå nybörjarkurs i agility, det ska verkligen bli kul att testa det och se hur Älva jobbar där.

Jag hoppas att vi ses snart, om det är på tränings eller tävlingsplan spelar ingen roll, det kanske till och med blir vid utställningsringen! =)

060429 Dagen har varit fylld av aktiviteter för Älva och mig. Vi satte av mot Måttsund för att hälsa på Lena och Tobbe som har en bordertik vid namn Lovis (Rosa Rugosa) från kennel Åkerbäcken.  Under dagen skulle vi träna viltspår för första gången i år, så Tobbe hade varit ut på morgonen och lagt 2 spår till hundarna. Ut i skogen och Lovis fick börja gå sitt spår (hon har redan sitt championat) och det gick hur bra som helst, vinklarna togs på en gång och hon gick hela tiden i spårkärnan.

Efter att Lovis var klar var det Älvas tur, det däremot gick inte lika bra, Älva var hur stressad som helst och hon spårade men var verkligen inte ens i närheten av spåret... Vi försökte börja om i en vinkel och sätta henne på spåret igen men det var något annat där som var betydligt mer intressant. Så får att få avsluta på ett bra sätt började vi om på det andra spåret där Lovis redan gått. Då var Älva betydligt lugnare och spårade riktigt bra, hon följde spårkärnan och till och med vinklarna som fanns. Det var en klar skillnad i både tempo och tillvägagångssätt på det andra spåret. Det är tydligt att Älva måste rastas ordentligt och även aktiveras mentalt för att kunna spåra ordentligt. Det finns potential hos henne men det krävs lite träning!

På kvällen var Älva hos Petter och Melker medan mattarna var ute. Det hade varit full rulle hela kvällen, Melker är så energisk så Älva som var lite trött efter dagens bravader fick inte sova ifred många minuter innan Melker var på henne igen! De är så söta tillsammans!

060424 Helgen har varit fylld med aktiviteter, inte för Älva men dock för mig... Lördagen spenderade jag på utställning i Skellefteå tillsammans med Ulrika och Sigge samt Maria och Niklas som har kennel Hang Loose som skulle ställa sin Hulda. Det var cirka 30 bordrar anmälda och det fanns många fina hundar att titta på! Sigge fick CK och blev placerad BH2, nära certet men nästa gång tar ni det! =)

Speciellt föll jag för en kille vid namn Sub Terram Dansk Dynamit som utseende mässigt är väldigt fin och redan har flera cert både i Sverige, Norge och Finland (snart kommer championaten). Till sättet liknade han Älva otroligt mycket, de hade samma sätt att hälsa och han var hur snäll som helst, ville bara pussas med alla...     

På söndagen var det dags att bege tidigt till brukshundklubben, jag hade anmält mig som funktionär till årets första tävling på Luleå BK. Jag skulle sitta som domarsekreterare åt Anders. Det var otroligt kallt ute, det blåste snålvindar över parkeringen, jag var imponerad över att ekipagen hörde nå av vad tävlingsledaren sa... Det är så himla kul att sitta och titta på alla tävlande, man lär sig så himla mycket av alla de duktiga ekipagen!

Efter tävlingen blev jag så himla inspirerad så jag tog ut Älva och tänkte köra lite träning av treans moment. Allt gick som smort, saker som vi inte gjort sen i julas sitter som gjutet och till och med det fria följet var mycket bättre än vanligt. Det är så kul att träna med Älva, min lilla ärta som är så liten tycker att tävlingsplan är något av det roligaste man kan träna på! Det som måste tränas mer på innan vi anmäler oss till tävling är rutan, tempo på tillbakagång vid apportering av metallapport samt vittringsapport och sen också mer träning på att inte förflytta sig vid fjärrdirigeringen. det är mest detaljer i de flesta momenten, än har vi inga tior i nått moment, men vi tränar på och hoppas att de kommer snart!

060417 Påsken har börjat ta slut och ledigheten är snart ett minne blott... Det har varit en riktigt skön helg med en massa slisk och god/fet mat!

Vi började påskhelgen med att fara iväg till en kompis till mig som har en superfin och duktig borderterrierhanne (Sigge), för att få hjälp med trimningen av Älva. Jag är lite osäker på hur man ska göra när det gäller utställningstrimning. Jag fick många bra tips och Älva blev betydligt snyggare i pälsen och jag fick dessutom tips på hur jag ska ställa henne och även få henne att springa snyggt... Så nu har jag även anmält Älva till årets första utställning, den går av stapeln den 14 maj i Piteå, vi hoppas på att få den där 1:an nu, men annars kommer det fler utställningar! 

På lördagen var jag ut med några kompisar som flyttat och som jag inte varit ute med på länge. Det var hur kul som helst! På söndagen var jag och Älva ute med Johanna och hennes griffon Melker. Det är en aktiv hund, han satt inte stilla en sekund, när han inte försökte betäcka Älva sprang han runt och jagade henne... =) Det såg rätt så kul ut (han är ju faktiskt mindre än Älva, och det är det inte många som är!), Älva tyckte till och med att han var lite jobbig...

På söndagkväll kom Johanna, Petter och Melker på besök här i Pagla... Så kvällen fortskred på samma sätt som dagens promenad!

 

060411 Man trodde att man sett allt när det gäller hur folk motionerar sina hundar, och då framförallt när det gäller motion av jakthundar... man har sett allt från att de två veckor innan jakten börjar tar ut hunden med cykeln och kör långa sträckor om dan så att när jakten väl börjar orkar hunden ingenting för att den då har sån träningsvärk... sen har jag även sett män som far ut med sina hundar längs skogsvägar och låter hundarna springa lösa bakom bilen, som iochförsig inte kör speciellt snabbt.

Men igår såg jag det värsta... en bil som körde sakta längs vägen (en asfalterad skogsväg) och medan jag kom närmare såg jag hur något rörde sig på passsagerarsidan på bilen... man tror inte sina ögon, men det var faktiskt så att denne herre var ute med sina 2 jämtar och hade dem i koppel med passagerarrutan öppen och hundarna sprang fastkopplade bredvid bilen. Funderade en lång stund på att ringa polisen, för jag förmodar att det inte är lagligt att göra detta, men kom fram till att det förmodligen inte skulle hjälpa, han skulle ju bara ta in hundarna i bilen och sen fara därifrån.

Är det nån som har koll på hur bestämmelserna är?? Får man göra detta? Skriv gärna i gästboken och berätta...

060409 Veckan har varit full av aktiviteter, tisdagen var jag och Älva på klubben (Luleå Bk) och tränade. Det gick hur bra som helst, det fria följet var jag mycket nöjd med, hon gick tätt intill och hade full fokus på mig även fast jag gick ganska långa sträckor. Så det var bra, jag hade ju som börjat tro att det fria följet inte gick att få bättre men tydligen finns det mer att ge från min lilla Älva! Vi tränade även rutan som också gick hur bra som helst, jag skickar nu från 5-10 meter och hon gör det mycket bra varje gång, så polletten verkar ha trillat ner!

Vi skulle ha möte i tävlingsektorn så Carina kom medan jag höll på träna så då passade vi på att köra lite budföring. Den träningen har legat nere under vintern (pga att man saknar mottagare), så vi körde om från början igen med träningen bara för att se om hon kommer ihåg vad som skulle göras. Det gick väl sisådär, det var en del människor på parkering där vi tränade så hon stördes lite av det och visste inte riktigt till vem hon skulle springa... men mer träning så kommer det där att sitta till vi startar i appellen.

Älva är ju inte världens mest biffiga tjej så vi fick tips om att man kan simträna hundarna för att bygga upp musklerna lite.. så vad gör man då när man har en liten hund och ett stort badkar...?? Jo man låter helt enkelt hunden simma i badkaret under vintern när det är för kallt ute... =)  Kolla in bilderna från första badet här till höger...  =>

Denna dag startade med sång och tårta då lillebror idag fyller 18 år! GRATTIS! =) Så medan vi sjäng låg hundarna i hans säng och skällde på han så han skulle vakna... de ville ju också vara med!

Jag har lagt ut lite bilder i galleriet...

060319 Vi kom med på tävlingen då en av de anmälda hoppade ev redan i fredags. Så jag och Älva packade bilen och for mot Piteå med förhoppningen att kamma hem LPII...

Vi kom dit tidigt och trots att det bara var -3 grader ute så kändes det betydligt kallare på grund av blåsten... Det var 11 ekipage som skulle tävla i 2:an och vi fick dra sista lotten och jag drog nummer 11, kan det bli bättre när man har en hund som heter Älva! Platsliggningen startade på en gång och vi låg i grupp 2 ute i kanten, det lät som att hon inte pep speciellt mycket men när jag gick runt hörnet satt lilltjejen och skakade, så jag smög fram för att hon inte skulle röra sig (så att vi skulle få en 5:a i betyg) och det funkade. Men vetskapen om att man måste ha väldigt bra betyg på resten av momenten för att få ett förstapris gjorde att hoppet lyste lite svagare...

Efter de andra 10 startande var det vår tur att äntra planen, det fria följet gick inte speciellt bra (det gör det aldrig) så vi fick en sjua, men efter det så bara ramlade det in 10:or på allt vi gjorde, och Älva var så himla duktig! Det jag var mest imponerad över idag var inkallning med ställande, där sanden som var utsatt på den isiga planen bara yrde då hon tvärnitade och stod och väntade på att jag skulle kalla in henne igen! =) Då är det kul att tävla!

Vi blev placerade 3:a och fick en fin pokal att ta hem och ställa i prishyllan! Så var då LPII klart och nu är det enbart att träna in momenten till trean för att kunna starta nån gång i år... vi får se när det blir!

060316 Efter att tävlingsabstinensen slagit till och nu när det är så fint väder så har jag anmält Älva till tävlingen i Piteå på söndag. Vi står som första reserv (Lkl 2) och jag hoppas verkligen att vi får en plats.

Vi körde igenom 2:ans moment igår och Älva tycker det är så kul att träna, äntligen har min lilla stjärna kommit tillbaka! Det enda som kan gå fel är platsliggningen, antingen att hon piper (som hon har tagit för vana att göra) eller också att hon inte ligger på grund av att det är för kallt om magen. Men jag hoppas att vinterns träning har gett resultat och att hon åtminstone inte ska ligga och pipa/tjuta i 3 minuter... Ska idag ut och träna med tävlingsledare (lillasyster får stå och ropa!) så får vi se hur det går, det brukar gå bra men det var ju ett tag sen vi hade nån som ropade åt oss.  Håll tummarna för att vi kommer med, så ska vi försöka göra vårt bästa för att kamma hem LPII! =)

060310 Nu var det ett tag sen jag uppdaterade hemsidan... men det har sina förklaringar! Som sagt så bor jag ju med mina föräldrar nu sista året på LTU, och de har nu sålt villan i Unbyn för att flytta in till Boden. Så den 22 februari flyttade vi in i ett nästan färdigt hus, veckorna har varit fyllda med packning, flyttning och byggdammsstädning, och även nu har vi en hel del flyttkartonger som ännu inte är uppackade... Så träningen har legat lite nere, då det varit så mycket att göra, men som tur är så har hundarna nu över 200 m2 att vara på inomhus så de leker för fullt! Sen har vi ca 2 hektar tomt att träna på så det är inte helt fel! =)

I helgen var ju Annika, Dimma och Pan uppe i Boden och hälsade på, och vi hade hur trevligt som helst, lördagsmiddag med melodifestival, utställning i Öjebyn (SSRK) och en superdag ute i pulkbacken som ligger precis utanför vårt hus! Tack Annika för en mycket trevlig helg! Vi ser fram emot tills nästa gång du dyker upp och hoppas att det inte tar 3 år!! =)

Bilder kommer att läggas ut i galleriet senare. Tills vidare har vi bara modem här hemma så det går inte fort när man ska sitta på internet!

Sen hade jag och Älva besök igår av en gammal klasskompis till mig som hade med sig sin dvärgsnauzer Sixten, även kallad Sigge, som är 2,5 år. Hundarna lekte hela dagen och vädret hade blivit betydligt mildare sen helgen så igår var det bara -5 grader istället för -25.

060210 Har nu formulerat mina mål för 2006 med träningen av Älva. Som person måste jag ha mål för att ha motivation till att träna och dessa mål består ofta i att man ska tävla i någon form (jag gillar att tävla och är en riktig tävlingsmänniska, det kan dock vara både positivt och negativt...). Som tur är har jag en hund som inte bara tycker att det är roligt att tävla utan också för det mesta presterar mycket bra på tävling. För det viktiga med all hundträning och tävling är ju att det ska vara roligt både för hund och förare!

Mina mål med Älva ser ut som följande för 2006 (de finns också på Älvas egen sida):

I lydnad ska vi ta vårt sista 1:a pris i Lkl 2 och sedan gå upp i Lkl 3 och ta ett 1:a pris där för ett uppflytt till Lkl Elit. Sen får vi se om vi startar nå i eliten eller väntar tills nästa år!                      brukset är vår ambition att bli uppflyttad hur appellklass, antingen spår eller sök.                                                          I viltspår ska vi få en godkänd anlagsklass.                       Grytet ska vi träna på med uppfödaren i år, att starta på prov blir förmodligen nästa år.                                                     Agility "tränade" vi mest på skoj förra sommaren men nu i år har vi tänkt gå kurs och lära oss allt om agility och hur kul det är!        utställning ska vi gå några gånger i sommar, det gäller att pälsen är perfekt och framförallt att domaren gillar små hundar annars har vi ingen chans... men målet för i år, även fast det inte går att påverka, är att få en 1:a i kvalitet.

Vi får se hur året blir, men jag hoppas att Älvas otroliga tränings-glädje håller i sig och att hon fortsätter att tycka att träna med matte är bland det roligaste som finns!

060202 Rutan träningen går framåt igen, väl hemma var det tydligen inga problem alls med rutan! Så här såg det ut idag när vi tränade ute på gården!

Vi har idag också tränat vittringsapporteringen och det är då inget man kan klaga på idag! Men bakslagen är bara att vänta på! De kommer alltid... =)

060201 Träning, träning, träning... men tycker att man tränar och tränar men ändå blir inte resultatet som man väntar sig... Det har ju gått så himla bra med rutan när jag tränat hemma, men då var vi till ridhuset i söndags och skulle träna även där, men allt är som bortblåst och hunden är mest bekymrad över hur hon ska kunna undvika allt hästbajs hela tiden eftersom matte hade sagt att man inte får äta hästbajs. Och med det fick man heller inte gå nära hästbajset enligt Älva. Vad gör man...?? Jaja, det var bara att sluta träna rutan och börja om från början när man kommer hem. Tack Annelie för tipsen med rutan vi ska hem och träna mer i veckan!

Det enda som gick bra i ridhuset var platsliggningen där Älva tidigare har haft problem med att vara tyst. Hon gnäller hela tiden... man kan ju tro att en liten hund inte kan leva om så mycket, men så är inte fallet! Men i söndags gick det bra, hon låg säkert 10 minuter helt tyst, nu var vi ju inte gömda heller och då går det ju bättre, men gnäller gör hon alltid annars då hon ligger, så det var en klar förbättring!

Vittringsapporteringen går himla bra, det gäller bara att få det befäst så att hon verkligen förstår hela tiden. Ibland har hon svackor då hon bara står och tittar på en och sen springer och hämtar alla apporter samtidigt! Så mer träning behövs här, vi försöker att iallafall köra vittringen 2 ggr om dagen, men ibland blir det inte riktigt så...

Har uppdaterat lite på Älvas egen sida!

060127 Nu har jag uppdaterat hemsidan och gjort om kontaktsidan till ett litet galleri med lite axplock ur vardagen!

Träningen fortsätter vi, var ute igår och tränade rutan och vittringsapportering. Rutan gick mycket bra och vi kan nu göra raka skick från sidan in till rutan på 15 meters håll, så där fortsätter vi bara träningen. Däremot gick vittringen inge bra alls igår, måste ta mer träning inomhus och utan störning innan vi kan ta ut det igen... Det är inge kul när man måste gå tillbaka i träningen, men men inget att göra åt. Vi tränar på inför starten i trean till sommaren!

060123 Matte har varit lite orolig tidigare för att Älva ska ha något problem med sina knän (patella luxation), då hon vid de flesta tillfällen då vi tränar hopp över hinder så vill hon inte, det vill säga hon tvekar inför hoppet för att sedan utav ren plikt hoppa över och sen sprätta ut bakbenet. Så vi for iväg till Öjebyn för undersökning, veterinären kunde böja, klämma, känna, dra och göra vad som helst med hennes bakdel utan någon som helst reaktion. Inge patella problem där inte sa veterinären, så nu kör vi på och hoppträningen blir mer inriktad på teknik framöver...

060121 Har uppdaterat lite på MH-sidan och satt in lite nya bilder! Nu är det helgnöjet som väntar, det vill säga städning av huset... =/  Men på söndag blir det ridhusträning! Vi ses där!

060119 Nu har jag fått igång gästboken! Det var ingen lätt match, men det gick till slut! Skriv några rader till oss så blir vi mycket glada!

Igår tränade jag och Älva på rutan och vittrings-apporteringen och det gick mycket bra, rutan körde jag först inne och sen ute på gården och hon tycker det är så roligt! Vittringsapporteringen går också bra, vi har bara lite dåligt tempo både på väg in och ut, så det måste vi träna mer på...

060117  Jag försöker göra klart sidan så gott det går med den lilla kunskap jag har, om ni har några synpunkter eller tips så är det bara att maila mig! Jag är tacksam för all hjälp jag kan få!

060114  Älvas hemsida har äntligen skapats... =)

 

            Kontakt: matte@alva-linnea.se                                                            Linnéa © 2014                                            

www.alva-linnea.se