Startsida

Senaste nytt

Kenneln

Valpar

Älva

Mixa

Matte

Resultat

Galleri

Länkar

Gästbok

 

 

 

Nytt i livet 2008

081107 Oj, vad tiden går fort, jag tycker man uppdaterade alldeles nyss men tydligen inte... =)

Mixa växer och är så rolig att träna med! Hon är med på allt och mycket följsam och samarbetsvillig! Helt perfekta egenskaper för en blivande tävlingshund!! Inte nog med ett mycket bra temperament ser hon dessutom mycket lovande ut! Kolla så snygg man kan vara vid endast 4 månaders ålder! 

Mixa 4 månader!

Jag har varit hemma i Boden och där var det trimdags för Alice som såg ut som en raggsocka med mittbena... Nu däremot är hon så fin i enbart "pyjamasen"!! Nya bilder på Ceasar och Alice finns inlagda på A-kullens egen sida.

Tyvärr har det dock kommit tråkiga besked... Ceasar (Fairymoves Analyze-This) var i måndags på pricktest för att utreda om det är allergi som han har. Ceasar har haft återkommande öron-och ögoninfektioner under en lång period och nu var det då dags för pricktestet. Pricktestet gav positivt utslag på en av inomhusallergenerna (kommer inte ihåg vad den hette), veterinärens utlåtande lyder : allergisk.
Just nu väntar vi på ett "vaccin" som han ska få, tydligen ges ca 3 sprutor per år och detta kan hjälpa honom att slippa vara sjuk. Om denna behandling ger bra resultat är det en livslång behandling som väntar.

081019 Äntligen hemma... Jag har varit i Turkiet i en vecka med familj och vänner. Det har varit helt underbart avkopplande och väl hemma var det skönt att gåtill jobbet med massa ny energi. Hundarna har tillbringat en vecka hos svärmor och det har gått så bra! Mixa är en energisk men ändå helmysig liten tjej och med Älva till styvmorsa så blir det rätt så lugna dagar! Ett stort tack till "hundhotellet" som gjort ett utmärkt jobb som hundvakter! 

Det är nu slutet på oktober och hösten är verkligen här, alla löv på björkarna är nedfallna och marken är färgad gul av alla löv... Hann ta en bild på en av våra skogspromenader innan löven föll...

Mixa växer precis som alla valpar i denna ålder och de vassa valptänderna har börjat åka och nya fina tänder är på väg upp!

Älva ser ut som en hårboll just nu, det är precis så att mittbenan har börjat ta form. I år får hon dock behålla pälsen, jag får göra ett vinterundantag för mina annars vältrimmade hundar... =)

Träningen med Mixa går framåt, nu har vi ju missat en veckas träning men det verkar inte som att hon glömt något, iallafall inte av värde!

Nedan lite mer bilder på Mixa och Älva!

 

 

 

 

 

Älva & Mixa spanar i skogen...


Ceasar på besök med Mamma och lillasyster, Mixa helimpad av att få en "storebror" som faktiskt vill leka!!

Mixa tycker Älva ska leka...

Mixa 12 veckor gammal!

Mixa 3,5 månad! Vilken fotomodell! =)

081004 Det har nu gått över en månad sedan den senate uppdateringen. Inte för att det inte har hänt nå utan snarare därför att tiden inte räckt till helt enkelt!

Mixa växer för var dag som går och hon utvecklas otroligt bra både temperamentsmässigt och till utseende. Träningen med henne går mycket bra, hon är väldigt läraktig och villig att göra rätt på en gång. Snabbt fattar hon nya saker och vi jobbar nu på att lära in grunderna inför lydnaden. Allt på kravlöst och roligt vis såklart och endast under korta stunder! Vi tränar på: fotposition, fotstart 1 steg, sitt, kontaktövningar, inkallning samt apportering (något hon verkligen gillar). Sen är det ju det vanliga, med skogspromenader, tillbringar en hel del tid på klubben och sen har vi ju våra hundpolers som hundarna får busa med när det passar!

Idag var jag med hundarna ut på I20 området med Jeanette och hennes tre hundar, av rasen berger des pyrenes, Fanny 4, Kokki 3 och Studsa snart 10 månader. Studsa och Mixa lekte som attan idag och sprang och lekte, till och med Älva var med och sprang en stund och det är inte ofta hon är på lekhumör! Jeanette har alltid nya uppslag på träningstips och är en riktigt bra träningspartner! Vi hjälps åt och jag tror att det går framåt för oss båda och det är väl det som är meningen!

Älva fick gå sitt första spår på över 1 år... la ett 100 meter spår med en vinkel och en spårapport samt en slutpinne. Det gick väldigt bra, men det syns att det var längesen vi körde sist. Sen tränade vi på rutan och apportering med dirigering som vi baklängeskedjar. Det gick faktiskt himla bra idag det blev en positiv dag med mycket rätt och lite fel! Då hon varit skendräktig har hon varit väldigt låg och mest legat hela tiden och det har inte gått att träna alls men nu börjar det se riktigt bra ut! Målet för i år var ju att starta eliten men det verkar inte bli av, träningen har som sagt legat nere och nu är det för sent att komma igång med träningen och hinna tävla innan snön kommer. Pratade med mamma idag och tydligen så snöade det i Boden idag...

Just nu ligger båda hundarna i soffan och ser på tv med mig och myser på ordentligt! Riktigt mysigt att ha dom nära inpå och kunna ha fot- och benvärmare!
ya bilder finns såklart i kameran men snart ska väl de också kunna visas här på hemsidan!

080831 Nu har det snart gått 2 veckor sedan Mixa kom in i familjen, allt fungerar hur bra som helst! Älva tycker hon är en liten jobbig sak men de leker bra ihop, när Älva vill alltså...

Så här ser lilltjejen ut vid 10 veckors ålder!!

Mixa:  Border Track´s Nuppak

080820 Länge sedan sista uppdatering men man kan ju då säga att det hänt någonting här...

En ny tik har flyttat in hemma hos oss! Border Track´s Nuppak, numer går hon under namnet Mixa!
Flög ner till Landvetter, Göteborg, måndagkväll och blev där hämtad av uppfödaren till Mixa, Janne och Anne-Britt. När vi kom fram till där de bor möttes jag av 4 små busfrön och deras mamma, Sweeping Mira Militant "Tilda" och även valparnas pappa och det är inte vilken hund som helst... Det är Damdyke Gentil Hugel "Terje", han har ett antal titlar (se stamtavlan på Mixas sida) och den som han sist vann var World Winner 2008 i Stockholm (WW-08). Han är inte bara snygg, han är dessutom en av de trevligaste hundar jag träffat, en glad, sprallig, social kille med mycket lek och kel i sig!

Valparna har fått en idealisk uppväxt, en stor bakgård där de kan springa fritt med båda föräldrarna som uppfostrat dem. Tilda var även hon en mycket trevlig tik, låg bredvid mig i soffan och ville bli kliad, så fort man slutade flyttade hon närmare så att man skulle nå igen... =) Janne och Anne-Britt tog väl hand om mig då jag sov där en natt för att sedan flyga hem på tisdageftermiddag. Flygturen gick mycket bra, Mixa låg mest hela tiden och tog det hela med ro. Flygvärdinnorna smälte direkt! 

Väl hemma var det bara jag och Mixa tills Älva kom hem några timmar senare, allt för att Mixa skulle få en så bra start som möjligt hemma i Umeå. Älva reagerade knappt alls, hon luktade lite på henne för att sedan gå och lägga sig. kan tilläggas att klockan var rätt mycket så det var inte så konstigt! Mixa har sovit första natten väldigt bra, hade henne i en bädd bredvid min säng och la ner handen bara för att hon skulle sova.  

Idag har det varit mer bus och liv i henne och Älva börjar tycka det är rätt så roligt med en liten kompis!
Kommer bilder och sånt sen, det är ju kisspaus nu... =)

080624 Trimning av alla valpar är nu avklarat! Ceasar och Alice tog jag i helgen då jag var hem men tyvärr fastnade ingen av dom på bild... De är ju hela 6 månader nu!! Stora puppisarna!!

Rex däremot fastnade på bild efter trimningen och har verkligen vuxit på sig och blivit stora killen, eller stor och stor han väger 6,6 kg och är 41 cm i bröstomfång! Väldigt perfekt alltså! Ny huvudbild på Rex finns inlagd på A-Kullens egen sida!

Nedan lite bilder från resan ner till Annika, Hannes och Noelle och såklart deras tre hundar! En mycket trevlig resa med både träning, surr och enbart slappande! Man tackar så mycket får att vi får komma!! Alltid trevligt!

Vi blev väl mottagna av alla, både hundar och människor!!


Älva och Noelle i skuggan och myser!


Älva simmar gärna och helst då för att hämta bollen eller en vattenapport! När hon kommer upp är det verkligen en blöt "råtta"...

Mysigt att ligga i solen en stund innan man går och svalkar sig i skuggan ett tag!

080601 ÄLVA KLUBBMÄSTARE I LYDNAD 2008 BTS!

Det är helt otroligt, min hund är bäst när det gäller!! I torsdags begav vi oss med tåg ner till Örebro för att besöka vänner och medverka på Årets Border, klubbmästerskapet i lydnad. Pokalerna sedan 2007 var medtagna ned för att överlämnas till 2008 års vinnare. Och det kunde inte bli bättre, även i år får pokalerna åka norrut upp till Umeå då Älva gjorde en supertävling igen och fick första pris i lydnadsklass 3, 275 poäng trots en 5:a på rutan... Jag är så nöjd, trots värmen och en något slö hund så lyckades vi få ihop till ett första pris och kan därmed titulera oss för klubmästare i lydnad BTS 2008!!

080507 Älva har blivit Årets Lydnadsborder 2007!! Detta trots att vi endast tävlat 3 officiella tävlingar, endast dom som får räknas..., i trean förra året så lyckades hon skrapa ihop 40p med 4 poäng tillgodo till tvåan Hux Flux Godwin Granat!

Träningen inför Årets Border pågår för fullt samtidigt som jag går en "kurs" för att bli tävlingsledare på lydnadstävlingar. Detta är något jag tycker är roligt, att få dirigera ekipage runt på banan och se till att serva dom ordentligt så att de klarar tävlingen med glans! Det är himla bra träning i och med att vi nu alltid i stort sett har en som kommenderar en när man tränar...

 

 

Älva sitter i fotposition med fokus på matte!!

Nya ståbilder på Ceasar och Alice vid 4,5 månads ålder! De utvecklas mycket bra och jag tror att karriären för de små precis har börjat...


Årets Bild på Tessie, 8 år, som "smilar" upp sig då vi kommer hem! Våran lilla "demon"...

080427 Igår startade alla tre valparna i A-kullen sin utställningskarriär!! Och med vilket resultat dessutom!!

Ceasar "Fairymoves Analyze-This": 1 med Hp samt BIR-valp 4-6 månader och dessutom BIS-valp 3:a!!
Alice "Fairymoves Amazing-Grace": 1 med Hp samt BIM-valp 4-6 månader!!

Dessutom hade katarina och Rex "Fairymoves Anonymous-Rex" kommit och ställt ut! Hennes första utställning och det gick så bra att ställa han själv! Domaren tyckte dock att han var lite för "ofärdig" för att få Hp... Men nästa gång då Rex vuxit på sig lite då kommer det att gå minst lika bra som för brorsan och systern!

Ett stort tack till Katarina som igår gick på sin första utställning, förhoppningsvis fick hon mersmak och kommer att gå på fler!!

Även Älva fick ta sig en svängom i ringen framför domaren! Hon skötte sig exemplariskt, nu vet jag iaf hur jag ska ställa henne för att visa henne på bästa sätt... Men igår hjälpte det inte, domaren var väldigt generös med 2:or och så även till Älva!! Kritiken finner ni under hennes resultat!

080422 Nu var det tag sen man uppdaterade... en massa bilder är tagna då jag varit på resande fot nu varje helg de senaste två veckorna. Har upp till Boden och träffat Alice och Ceasar och varit till Vännäs och hälsat på Rex hos sin nya familj!!

Till helgen är det utställning i Skellefteå, Terrierklubben anordnar och det är en irländsk domare som dömer!
Alla tre valparna ska komma och även Älva ska ställas! Jag har inga förväntningar då det gäller Älva, det går som det går... men däremot tror jag väldigt mycket på alla tre valparna som har utvecklats otroligt bra, de har fina överlinjer, är välvinklade och har fina huvuden alla tre! Nu är det tandbyten som gäller så jag håller tummarna för att deras fina bett ska kvarstå även med de stora riktiga tänderna!

Nedan lite bilder från de gångna veckorna...


Älva sitter fot                                                             Älva spanar ut över tomten hemma i Boden

 Älva myser i husses famn i soffan...


Ceasar 4 månader                                                     Vi leker "kom och ta mig"

Längst fram: Ceasar, Rex och Älva

Rex ställer upp sig själv!! 4 månader.

Full fart i Boden, längst fram Älva sedan kommer Ceasar och Alice!

080331 Efter ett långt träningsuppehåll var det nu dags att plocka fram "lydnadshunden Älva" igen... PM för Årets Border har kommit ut och man inser att nu är det inte så långt kvar tills dess att vi ska försvara den ärofyllda titeln "Klubbmästare i Lydnad"! I och med att vi inte kommer att vara färdiga för eliten förrän till hösten kommer vi att starta i trean även detta år på Årets Border. Kan säkert tyckas konstigt men jag vill inte starta henne i eliten förrän hon är helt färdig för den klassen, det vi saknar just nu för att kunna starta elit är, apportering med dirigering, rutan samt språngmarschen som vi måste förbättra avsevärt...

Dagens träning var inne hemma i köket, på schemat stod vittringsapportering som vi inte tränat sen i höstas... Plockade fram pinnarna, tog "min" pinne och höll i den ca 30 sekunder och gick sen och la ut på ca 5 meter avstånd tillsammans med 5 andra luktfria pinnar... Skickade Älva på Leta och hon sprang fram precis som vanligt helt överlycklig för att få hämta pinnen. Luktade på 2 innan hon hittade den rätta, plockade upp den och travade tillbaka till mig för ett perfekt avlämnande! Tänk att den här hunden förvånar mig vareviga dag! Min lilla stjärna som bara älskar att få leka med matte och göra rätt om och om igen... Det enda vi måste förbättra i denna del är farten tillbaka till mig, den har alltid varit lite långsam.

Älva följer med mig på jobbet varje dag och den träning vi gör där är sättande under gång i korridoren som hon bara älskar, hon blir alldeles till sig när varsågod kommandot kommer och hon vet att hon varit duktig och nu får springa iväg till fikarummet där det allt för ofta bjuds på diverse saker från mina kollegor... Inte konstigt att hon knappt vill äta när man kommer hem när det bjuds på ost så fort matte tittar bort... =)

Så nu är det hårdkörning på lydnaden innan den 31 maj då den första tävlingen för året går av stapeln. Förhoppningsvis med samma resultat som förra året! =)

Valparna då, ja de utvecklas för varje dag som går! Det är så roligt att få höra från deras husse och mattar om hur allting går. Alla 3 valparna är anmälda till sin första utställning, det blir Skellefteå den 26 april, valpklass 4-6 månader. De har precis hunnit fylla 4 månader så det ska bli spännande att se vad domaren tycker om de små!

080327 Älva har blivit placerad på 4:e plats som Årets Lydnadsterrier av Svenska Terrierklubben, som enda borderterrier på listan!! Detta trots att vi bara tävlat 3 gånger 2007. Placeringar enligt nedan!

Årets lydnadsterrier 2007

Plac
Hundens namn
Ras
Ägare
Poäng
1
LPII S VCH Bringemos Enjoy EC Life Rott Star Amstaff Teresia Eriksson
19
2
LPI Isotop’s Questionmark Bedlington Jenny Eriksson
18
3
LPI Skybar Dusk 'til Dawn Bedlington Jenny Eriksson
17
4
LPI LPII LPIII Adils Kebnekaisa Border Linnéa Lundberg
16
5
J LPI S VCH Wild-Douglas Parson Russell Malin Bouvin
15
6
LPI Sally Jack Russell Emma Lindholm
14
LPI Springwheat’s Hordeum Barke ISCWT Annevi Westberg
14
LPI Villa Ekbacken’s Xemplariska Ture ISCWT Anne Hübinette
14
9
LPI Tinuviel Staffordshire bull Maria Thörnlund
13

Påskhelgen bara susade förbi och så var man tillbaka på jobbet, det tar ett tag innan man har hunnit komma sig i ordning hemma i lägenheten. Det ska packas upp och tvättas då allt luktar rök då man bott i en vedeldad stuga utan vräme och vatten... Otroligt trevligt att bo på det sättet (ett tag iallafall...) men det kunde varit lite skönare sängar! =) Vi har bott 10 stycken människor och 4 hundar i en stuga på ca 50 m2, 2 eldstäder och ett litet gasolkök. Vatten i en dunk på bänken... Och såklart utedass! Men mysigt var det! Har tagit en massa bilder på hundarna under helgen, tänkte att jag lägger ut några stycken...


Ceasar koller efter om det finns nå att äta...                 Tessie myser allt som bara går i Joels famn!


Lillasyster sitter med Älva och Ceasar vid elden ute på isen, Alice fick en egen sovsäck och passar på att vila...

 

 

Ceasar i snön. 3 månader

Alice är ett monster (bara ibland och då på Ceasar)


Älva blir matad från bordet, man är inte lite bortskämd...

080317 De senaste helgerna har varit mycket fina, med underbart väder och man kunde bara sitta ute och lapa sol... Nedan lite bilder från förra helgens resa upp till Boden där både Alice (Fairymoves Amazing-Grace) och Ceasar (Fairymoves Analyze-This) bor!


Ceasar snart 3 månader                         Disco, sista helgen hemma


Disco, Ceasar och Alice                                      Längst fram: Alice, Ceasar, Disco och Älva


Ceasar överst...                                                   Alice har slocknat i soffan efter hård lek...

Alice och Ceasar utslagna i bädden!

080312 Disco har på grund av sjukdom fått flytta tillbaka till sin uppfödare i Finland, Lena på kennel Foxilux.  De tester som är gjorda visar på en överkänslighet mot inomhusallergener, Disco kommer att genomgå fler tester hos uppfödaren i Finland.

Han kommer sedan förmodligen att få ett nytt hem där han bara kan vara den där mysiga, gulliga sällskapshunden som han är!

Vi saknar honom redan, men vet att han kommer att få det mycket bra där han är!

Disco, 9 månader

080305 Rex har nu flyttat till sitt nya hem! En familj från Vännäs hämtade honom på söndagförmiddag! Allt har gått mycket bra för dom, inge gnäll alls på nätterna och han trivs i sitt nya hem där han får springa ute lös på gården! Katarina coch Magnus är intresserade av lydnad vilket jag tror kommer att passa honom mycket bra då han är väldigt följsam och vill vara till lags! Det ska bli roligt att följa hans utveckling på relativt nära håll!

Ett stort lycka till önskar vi på Kennel Fairymoves till Katarina och Magnus med söner! Jag finns alltid endast ett samtal bort!

Kennelnamnet är klart! Det blev Fairymoves, vilket nu påförs retroaktivt på valparnas namn.

  • Fairymoves Anonymous-Rex
  • Fairymoves Analyze-This
  • Fairymoves Amazing-Grace

080220 Nu är det endast Anonymous-Rex som är kvar här hemma. Han söker ett eget hem att komma till! Idag blir Rex som vi kallar honom 9 veckor och han utvecklas för var dag som går.

Rex 7 veckor står på bordet!

Rex följer med matte på jobbet på eftermiddagarna och är hemma med de stora hundarna på förmiddagarna. Det fungerar riktigt bra. Tidigare har ju jag varit hemma på eftermiddagarna men har nu börjat jobba heltid igen. Ute är han jämt lös och vi tränar på att följa med och komma när man ropar och det funkar mycket bra. Han är ett riktigt matvrak och gillar precis allt som man bjuder på.

Nu är det dags för valptrimning och kloklippning! Allt måste tränas på!! =)

080213 Valparna är nu 8 veckor gamla och redo att flytta till nya hem, det finns i dagsläget 2 hanar kvar då en har blivit avbokad i veckan. Så Herr Blå och Herr Grön, 2 mycket trevliga herrar vill hitta nya bra hem som kan ta väl hand om de små liven!

Så känner ni någon eller kanske rent av själv är sugen på en "superhund" som kan användas till allt, sällskap, tävling, mys på kudden osv så vet ni var det finns 2 fina herrar kvar!

Ring Linnéa på 090-17 72 65 eller maila mig på matte@alva-linnea.se!

080211 Idag bar det iväg till veterinären för veterinärbesiktning, chipmärkning samt vaccinering av de små liven som inte längre är så himla små! Det gick otroligt bra bara ett litet gnäll när chipet sattes in men inget annat. Så länge det fanns lite gotta att äta så gjorde det inget att det inte var så mysigt att vara där! Besiktningarna gick väldigt bra och veterinären tyckte det var en trevlig och jämn kull!

Älva fick sig också en besiktning i samband med uppförsäkring och hon mår hur bra som helst, sällan jag sett en tik som efter valpning, digivning i 7 veckor som väger mer än i normala fall och verkligen ser ut att stormtrivas med livet, till och med pälsen är kvar och fin! Inte en kal fläck, som man så ofta ser på tikarna efter en kull.

Just nu har valparna dragkamp med en gammal ihopknyten socka som de har så roligt med. Jeanette var här i torsdags och tog bilderna för 7 veckors ålder, tack till fotografen! Kolla gärna i hennes blogg, http://studsa.dirgis.be/ där finns fler bilder på de små när de leker med hennes berger des pyrenees valp Studsa!

Herr Blå, Anonymous-Rex, slappar vid den fina tunneln som Jeanette lämnat till valparna.

080207 7 veckor och 1 dag och har fått åka sin första biltur! En tur i bilburen med mamma för att åka iväg och miljöträna lite. Herr Grön fick följa med in på djuraffären för att välja ut valparnas nya halsband, det fanns dock inget grönt halsband så Herr Grön är numer Herr Svart men jag tror han får fortsätta heta Herr Grön iaf!! =)

Tant Röd har fått följa med in på mattes kontor och träffa några nya människor! Det var himla skoj tyckte hon och undersökte alla vrår som hittades...

Herr Blå däremot fick följa med ut på en arbetsplats som jag också arbetar på nere vid älven. En massa trevliga gubbar träffade vi! Och så klart hanns det med både kiss och bajs ute i snön!!

Nu har vi kommit hem och bilfärden gick från början med lite gnäll från buren men det lugnade ner sig efter första stoppet på djuraffären för att sen ligga och sussa tills det var nästa valps tur att få komma ut! Just nu är alla hundarna i köket och leker som galningar, det tuggas, slits och gnags på allt som hittas...

Ikväll blir det bildtagning, ska försöka lägga ut nya bilder så fort som möjligt... =)

080206 Tiden går så otroligt fort... Det känns som att det var i förra veckan som valparna bara vara några dagar gamla. De har vuxit som bara den, de får nu mat 4 gånger per dag och snuttar fortfarande på mamma så länge hon tillåter, det är mest stående digivning som sker nu... Älva uppskattar inte riktigt de där krokodiltänderna som har vuxit fram här allt eftersom... De har fina bett och exteriört ser de lovande ut allihopa!

De är välgödda men absolut inte tjocka, senaste veckan har valparna fått vara ute flera gånger per dag och pinka och bajsa utomhus. Det är nu en av de roligare sakerna enligt de små... Däremot matte som måste hålla koll på alla 5 hundar som springer runt är inte lika kul...

Bilder tagna vid 6 veckors ålder finns på svägerskans kamera och ska snart in i burken och sen ut på hemsidan, imorgon blir det 7 veckors bilderna! Huvud och ståbild, inte alltid det lättaste, måste fixa en bättre kamera som inte tar sådan lång tid på sig att ta bilden... De hinner ju röra sig flera gånger om innan kortet tas!!

På måndag är det veterinärbesiktning, vaccinering och chipmärkning i Röbäck, förhoppningsvis är alla valparna friska och krya med alla kulor på väg ner! ;)

080123 Valparna har nu hunnit bli 5 veckor gamla och har vuxit så de ser ut som riktiga små hundar! Jag och Patrik har tagit bilder (försökt iaf) på de små när de står står samt huvudbilder. Det blir fler såna sen! Veckans vikt är inlagd på valpsidan.


På bilden är valparna 4,5 vecka!

Det finns bara 1 hanne kvar att tinga! Det är "herr grön" som ser mycket lovande ut och har ett bra temperament!  Ring Linnéa på 090-17 72 65 för mer information!

080117 Hela 4 veckor har de små blivit! De springer, morrar, skäller (bjäbbar...) och har fått tänder som är som små nålar! De har sakta nu fått börja äta vanligt valpfoder, uppblött en gång per dag och det är en syn att se hur de försöker få i sig maten på en gång medan man står i tallriken!


"Herr Blå", "Tant Röd" och "Herr Grön" i bakgrunden

De båda hanarna finns fortfarande kvar att tinga! Alla valparna är mycket sociala och undersöker sin omgivning hela tiden!

Valpgalleriet och valpsidan är uppdaterade med nya bilder och vikt för vecka 4!

080109 De små liven är nu hela 3 veckor gamla och växer konstant känns det som... Idag har de fått sin första avmaskning och även fått prova på lite valpfoder för första gången! Hane 1 och tiken tyckte det var hur gott som helst medan hane 2 inte riktigt ville smaka på det där konstiga.

Har lagt in lite nya bilder i valpgalleriet och uppdaterat valpsidan!

080101 Valparna växer så det knakar, idag har alla tre öppnat ögonen och är så otroligt söta!
Älva äter som hon ska och diar valparna precis som hon ska! Jag väger dem varje dag och det syns verkligen på viktkurvan hur de ökar!!


Hane 1 försöker äta i en lite annorlunda ställning... men allt går med lite vilja!


Älva vilar ut i den sköna skinnsoffan...

Valparna har fått ett eget galleri!!  Valpgalleriet

Läs nyheter från 2007här!

Läs nyheter från 2006 här!

 

            Kontakt: matte@alva-linnea.se                                                            Linnéa © 2014                                            

www.alva-linnea.se