Älva

LPI LPII LPIII ADILS KEBNEKAISA "ÄLVA"

Kortfakta om Älva:

Borderterrier 2004-10-10 -- 2017-10-26

Färg: Red Grizzle

Vikt 6,5 kg, höjd 32 cm, bröstomfång: 41 cm.

Patella UA

Resultat:

LPI, LPII & LPIII

Uppflyttad till lägre klass spår.

Godkänd anlagsklass, viltspår.

2:a på off. utställning.

1 pinne i Hoppklass 1

Inofficiella resultat:

Hp & BIS valp 2:a på inoff. utställning

Placerad 5:a i Årets Lydnadsborder 2005, BTS.

Årets Lydnadshund Lkl 1-2, 2005. Luleå BHK.

Klubbmästare Lydnad 2007, BTS.

Årets Lydnadsborder 2007, BTS.

Placerad 4:a i Årets Lydnadsterrier 2007, SvTek.

Klubbmästare i Lydnad 2008, BTS.

Älva hämtades hem den 5 december 2004. Det var en ren slump att det blev just borderterrier, jag hade bokat en schäfertik som jag skulle få hem nån gång under början av 2005. Men ödet ville annat... efter ett besök hos min granne (hemma i Unbyn) som då hade valpar som skulle bli 8 veckor dan därpå försvann all planering och lilla Älva hämtades hem på 8 veckors dagen!

Älva utvecklades mycket bra och var helt underbar som liten (även som stor är hon helt underbar), vid hemkomsten vägde hon endast 1,7 kg och var 19 cm hög. Det var ingen stor krabat som tultade runt i lägenheten. Matchvikten erhölls vid 6 månaders ålder och nu väger lilltjejen hela 6 kg. Normal vikt för en borderterrier idag är ungefär 7 kg och uppåt så min lilla Älva är en mycket liten dam!

Jag var ju ute efter en tävlingshund så träningen började snabbt hemma i köket, Älva är mycket läraktig så det var ingen svår uppgift att lära henne nya saker. Borderterriern en mycket kul hund att träna och tävla med! Efter man lärt sig hur man ska träna för att motivera och göra rätt själv framförallt så går allt som på räls!

Som liten stod miljöträning mycket högt på listan och det var allt från åka lokalbuss, gå på stan, åka flyg, tunnelbana och tåg, och det var inget som Älva tyckte var obehagligt förutom trappor. Lilla Älva var höjdrädd just när det gällde trappor, men i dagsläget går hon till och med uppför gallertrappor och andra trappor men med viss försiktighet och med en liten annorlunda teknik än övriga hundar... man måste se det för att förstå!

Älva Klubbmästare 2007, Årets Border!

Älva 2,5 år gammal och nyputsad! Älva 4 år!

Kontakt:

Linnéa Lundberg

Luleå, Norrbotten

0768-908 601, lundberg.linnea@gmail.com                                                              Linnéa © 2021