Nyheter

Nyheter


220320 Ja, då var det detta med löptikar, vi trodde Spana skulle löpa i februari men det blev mitten av mars istället och för att inte förstöra jaktsäsongen -22 så har vi bestämt oss för att para på nästa löp istället. Detta beräknas till januari 2023 så det blir perfekta vårvalpar 2023! 

Spana löper med ca 10 månaders mellanrum så nu hoppas vi hon håller detta och löper i januari nästa gång, förhoppningsvis hinner vi med något jaktprov under hösten 2022!


220123 Nu är det klart att Spana kommer att paras på hennes nästa löp som beräknas ca februari. Hanen är Tunnersjöbäckens Moltas och kombinationen är godkänd av avelsrådet i SSF! 

Läs mer på planerade valpar!


220108 Ja, det är länge mellan uppdateringarna på hemsidan kan man ju lugnt säga! Men desto mer händer det här hemma även om allt inte handlar om hundarna längre då familjen kräver mer och mer! 


Flocken har utökats med en aussietik från kennel Chess Player, Chess Player I Have A Dream, här hemma kallad Jazza! Hon är nu 8 månader och utvecklas fint så jag har stora förhoppningar på henne för framtiden. 

Dock startade hon sin valptid att vid 4 månaders ålder krascha in i en vägg och skadade hasleden på ett högst olyckligt sätt, både veterinärer och fysioterapeut var oroliga för hur det skulle gå och operation var inte aktuellt då hon var för liten och de benfragment som slagits lös var så små... 

Men efter 6 veckors burvila med ortos och därefter rehab i några månader så är vi nu friskförklarade! Wihoo!! Så träningen med Jazza har startats upp och vi kommer fortsätta rehaba men med lite längre intervall så att vi ser att det inte händer nå med hasen! 


Spana (Norrbottenspets) har utvecklats riktigt fint i skogen och vi har fått skjuta första fågeln för henne på utmärkt arbete hösten 2021. Hon har sedan tidigare kontrollerats att hon har alla tänder och nu i höst har hon fått OK på både patella och vid ögonlysning! Så förhoppningsvis kommer Spana att paras vid nästa löp som beräknas i februari nån gång. 200920 Äntligen en liten uppdatering av hemsidan! Inte så mycket nytt på hundfronten här hemma, Dansa lever glatt pensionärsliv och har hunnit fylla 9 år i januari i år! Tiden går verkligen fort när man har roligt.

Vi har utökat familjen med en till 2-bening samt en Norrbottenspets vid namn Spana som är husses fågelhund. Kanske blir det en Norrbottenspets-kull framöver om hon utvecklas fint i skogen!


C-kullen växer och frodas tillsammans med sina ägare, vi har haft några träningsträffar och genomfört kull-MH på Luleå BK. Dock kunde Skoja inte delta pga skada, men 6 valpar deltog och alla med känd mental status och inga skotträdslor! Både beskrivare och testledare var imponerad av den härliga kullen som de tyckte låg över medel på alla de aussies de sett på prov. Bra betyg!!


Några har kommit ut tävlingsbanorna:


Fairymoves Cloud Atlas "Peak" - RLD N RLD F och LD Startklass samt utställd med Reserv-CERT


Fairymoves Catch Me If You Can "Rocky" - Utställd med CERT i Norge (bor i Norge)


Fairymoves Casino Royale "Klas" - Utställd med Very good


Fairymoves Clash Of The Titan "Tur" - Startat akl spår och startklass samt utställd med Excellent


Fairymoves Crazy Stupid Love "Skoja" - Uppflyttningsresultat i startklass


Fairymoves Chasing Liberty - Uppflyttningsresultat i startklass och Kvalificerat resultat i Rally NEventuellt finns planer på kull under hösten 2021, håll utkik på hemsidan eller på facebook för mer information.Vi har flyttat till Luleå och jag kommer börja ha privata kurser. Hör av er om det är någon speciell kurs ni skulle vilja gå!c
Just nu finns det en Valpkurs Tävlingsinriktad med start 2 november som kommer genomföras inomhus med 2 platser kvar.

Kontakt:

Linnéa Lundberg

Luleå, Norrbotten

0768-908 601, lundberg.linnea@gmail.com                                                              Linnéa © 2021