Hem

Nyheter

Kenneln

Valpar

Kullar

Våra hundar

Resultat

Galleri

Länkar

Gästbok

 

 

 

Nyheter 

150102 Summering av 2014

Dansas mål för 2014 som till stor del är uppfyllda! Är så otroligt stolt över våra framgångar även om vi inte nått hela vägen fram i brukset! Men det tar vi igen under 2015!  

Det har varit ett härligt år och framförallt väldigt händelserikt då Dansa även hunnit med att få sin första valpkull i februari!

GREN

MÅL 2014

KLART

Lydnad

1:a pris i Lydnadsklass 3


 

Bruks

Starta Högre klass spår

Godkänd i Högre klass spår

Uppflytt till Elitklass spår

1/6-14

1/6-14

Utställning

Stort CERT Norge

CACIB Norge

CACIB Finland

NORDUCH

CIB

Klart 5/10-14

Klart 5/10-14

 Klart 14/7-13

Klart 5/10-14

Klart 5/10-14

Rallylydnad

Starta Fortsättningsklass med godkänt resultat

RLD F

7/6-14

8/6-14

Ser fram emot ett roligt 2015 med nya framgångar och mål! Dansas mål under 2015 blir de som blev kvar från 2014, dvs 1:a pris i Lydnadsklass 3 samt uppflytt till elitklass spår!

Foxas mål för 2014 såg ut som nedan och dessa har vi uppfyllt med råge! Detta är en dam att räkna med på tävlingsbanorna framöver!

GREN

MÅL 2014

KLART

Lydnad

Delta i valpkurs och börja träna in grunder

Valpkurs genomförd, grundträning pågår

Bruks

Påbörja spårträning

Gått första spåret vid 10 veckors ålder!

Utställning

Delta vid minst 2st valpklass utställningar

Klart!
Gällivare 27/6, HP, Bo Viberg
Boden 30/8, HP, Gunnar Norlin
Boden 30/11, HP BIR, Gunnar Norlin
Kiruna 28/12, HP BIR BIG BIS-4:a valpkl 2, Cari Rörström

Rallylydnad

Träna för nybörjarklass start i början av 2015

Klart, startat nybörjarklass med godkänt resultat 28/12

Foxas mål för 2015 blir att ta RLD N, få 1:a pris i Lydnadsklass 1 samt uppflytt till lägre spår! Utöver det ska vi även försöka delta på officiell utställning med minst very good som resultat.

  

141229 Det har varit en händelserik helg, lördagen startade vi vår resa norrut och deltog på Kalix LKK inofficiella utställning, Yvonne Brink var domare och vi såg fram emot hennes kritik! Foxa hade lite svårt att visa sina fina rörelser men till slut fick vi till det och hon tilldelades HP med fin kritik! En vuxen tik tog hem BIR och vi kunde resa norrut mot andra stoppet i Gällivare för lite träning med Sanna och Grim!

Väl i Gällivare fick vi till en bra rallylydnadsträning i deras inomhuslokal och båda hundarna skötte sig bra! Åkte vidare mot Kiruna där vi på söndagen skulle delta på inoff utställning på morgonen och på kvällen skulle både Foxa och Grim delta i deras första officiella tävling; Rallylydnad Nybörjarklass!


Den inofficiella utställning gick väldigt bra, HP, BIR, BIG-1 och sedan BIS-4:a i valpklass II.

Kvällens tävling som var den stora tillställningen närmade sig och Sanna och Grim var laddade precis som jag och Foxa!
Banan var bra och inte allt för klurig att komma ihåg vilket underlättar då man tävlar unghund som inte alltid gör som man tänkt!

Foxa gick bra, bra attityd, bara lite nosande och ett missförstånd vid en av skyltarna som gav totalt 82 poäng och en 4:e placering av 15 ekipage!

Även Grim skötte sig bra och jag är så stolt över Sanna som trots nervositet och sin första tävling någonsin lyckades ta sig runt banan med godkänt resultat! 75 poäng och placering 5 av 15!!

     
Fairymoves Braveheart 10 mån och Fairymoves Breaking Dawn med godkänt resultat Rally Nkl!

Jag hann även med ett besök hos Mona och Erik som har fina Zion (Fairymoves Bodyguard), han har utvecklas så fint och de är så nöjda med honom! Mona följde även med och hejade fram oss på rallyn och hjälpte till med filmning! Tack Mona!

Nu är det inte många dagar kvar av detta år och jag kan inte annat än konstatera att det varit ett fantastiskt år på alla sätt och vis! Ser fram emot ett lika bra och ännu bättre och roligare 2015!

Gott Nytt År!

 

141008 Ja, då har vi kommit in i den lite kallare perioden och tävlingssäsongen går nu mot sitt slut.

Högre spår tävlingen 4 oktober som vi var anmälda till fick vi lämna återbud då Dansa tyckte att oktober var en bra månad för löp! :)  Det var årets sista tävling i högre så nu har vi hela vintern på oss att träna inför 2015 års tävlingar!

I helgen åkte jag och Dansa 60 mil enkel väg för att delta på en internationell utställning i Harstad, Norge! Domare var Derek Smith från Storbritannien och Dansa fick fin kritik och blev bästa tik, BIM, med Cert och Cacib! I och med detta så blev Dansa Norsk utställningschampion, Nordisk utställningschampion och Internationell utställningschampion!!!

Jag är så otroligt glad och chansen att man ska få en sån här fin hund är inte stor. Dansa är inte bara snygg utan är en fantastisk hund hemma, på träningsplanen och på tävling! Hon är en "once in a lifetime" hund som jag älskar så otroligt mycket! Hon ger så mycket glädje och det gör det värt alla mil, timmar och pengar man lägger ner på denna hobby!


Mattes ögonsten! <3

 

Under helgen passade vi på att hälsa på Sanna och Grim som bor i Gällivare, vi tränade lite lydnad tillsammans både lördag och måndag! Sanna är så duktig och ambitiös och det ska bli så roligt att följa på dom på tävlingsbanorna i framtiden! Sanna har planer på att starta appellklass spår och lydnadsklass 1 under 2015!

Den 30/8 deltog vi på inofficiell utställning på hemmaklubben Bodens BK med Gunnar Norlin som domare. Jättefina resultat för alla hundarna och otroligt fina priser!!

Gissa och Foxa deltog i Valpklass 2, 6-9 månader, båda fick mycket fin kritik och HP, Gissa vann klassen och blev sedan BIS 1:a i Valpklass 2!! Stort Grattis till fina Gissa!

Älva deltog i veteranklass och fick HP och blev placerad som BIS Veteran 3:a!! 10 år gammal och älskar fortfarande att visa upp sig i ringen!

Dansa fick även hon springa några varv i ringen och fick även hon HP och blev sedan placerad BIS 2:a i stor konkurrens bland ca 15 vuxna hundar! Vann gjorde vår träningskompis och hennes rottweiler hane! Grattis Sofie och Szune!

140826 Då var det slutet av augusti och vi har hunnit med mycket under denna period!

Dansa och jag startade Högre spår i Luleå 27/7 och jag var så nöjd då hon tog framspår direkt!! Sen att det var över 30 grader varmt i skuggan och att vi spårade björn där ett tag på Måttsundsberget och sen var vilse var ju mindre kul, men men det är sånt som kan hända då man är i skog och mark! Vi hittade vägen till slut och både matte och hund var helt slut efter en timmes spårande upp och ner för flera berg!

I piteå startade vi också Högre spår den 3/8 och där gick spåret klockrent, framspår och alla pinnar in!! Tyvärr lite strul vid uppletande av spår. Tidigare var problemet att hon gick ut bra men inte tänkte då hon väl kom ut till spåret och nu då vi tränat spåranalys så är problemet istället att få ut henne 30m in i rutan! Nåja, mer att träna på i skogen!
Lydnaden däremot gick riktigt dåligt, varken förare eller hund var riktigt på G, jag hade en plan innan som jag inte följde och Dansa hon hade helt glömt bort vissa kommandon, tex Stå som vi tränat hur mycket som helst på! Så jag avstod uppletandet då det var varmt och vi ändå inte hade någon chans till uppflytt.
Ny tävling högre spår 4/10 förhoppningsvis!

I helgen var det dags för valpträff för B-kullen, vi blev till slut 3st valpar (Foxa, Gissa och Zion) som träffades hemma hos mig för lydnad, spår, uppletande och lite annat smått och gott! Riktigt kul hade vi och det är så roligt att se dom utvecklas och att det jag trodde om dom när de var små stämmer överens med hur de är nu vid 6 månaders ålder!
De fick leka en stund i skogen efter skogsarbetet och det var uppskattat av allihopa! Tipsrundan vanns av Brorsans tjejer (Mona och Christina) som lyckades få ihop 8/12 poäng! Fina priser delades ut, tror barnen uppskattade det mest av alla!   Stort Grattis till B-kullen 6 månader!!

Till helgen är det dags för Bodens BKs inofficiella utställning och alla 3 är anmälda för att kämpa om BIS placeringarna! Älva går i veteranklass, Dansa i vuxen och Foxa i valpklass 2! Även Gissa kommer delta i valpklass 2!

Foxa och jag går nu valpkurs på klubben och det är så kul att se henne utvecklas, det är ju full fart och fläkt men så fort det vankas arbete så går koncentrationen på och hon är alldeles underbar att träna med! Fullt fokus, fart och lättlärd! Precis som man vill ha dom!

Nedan lite bilder på 6 månaders valparna!


Foxa 6 månader (Fairymoves Breaking Dawn)


Gissa 6 månader (Fairymoves Beautiful Dreamer)


Zion 6 månader (Fairymoves Bodyguard)

140725 I onsdags blev B-kullen 5 månader Grattis till alla mina juveler och deras ägare som tar hand om guldklimparna så himla bra!

Som uppfödare är det inte jobbigt att lämna ifrån sig valparna när man vet att de hamnar i ett bra hem och kommer tas väl om hand!


B-kullen 2 dygn på bilden!

140717 Mycket har hänt sedan sist, jag och Dansa har deltagit på Övre Norrlands Distrikt årliga träningsläger "Tåmelägret", vi har haft så grymt mycket skoj och lärt oss så mycket. Vår instruktör Tina Lorentzon var inte bara duktig utan även mycket pedagogisk och rolig! Har fått med mig så många tips på vad man kan göra både i spåret, på uppletandet och på lydnadsplanen! Detta år var debut för mig och Dansa och det var definitivt inte vårt sista läger!

5 juli var Fairymoves Burlesque "Ruby" på sin första utställning på Örebro Bk, domare var Annemarie Maeland och Ruby fick finfin kritik och HP och blev BIR-valp! Stort Grattis till Marina och Erik som gjort ett strålande jobb!


Fairymoves Burlesque "Ruby", 4,5 månad. HP och BIR-valp!

Kommande aktiviteter i kalendern:

 • 18-20 juli: Bruksläger Luleå BK för Viktoria Lindahl och Jenny Bergström
 • 27 juli: Högre klass spår, Luleå BK
 • 3 augusti: Högre klass spår, Piteå BK

140630 Hemkommen från en härlig helg i Gällivare med utställning, sommarmarknad, hundträning, trevligt sällskap och grillning bland myggen! :)

Fredagkväll var det dags för 4st av valparna ur B-kullen att debutera i utställningsringen. Domare var Bo Viberg och han gav mycket fin kritik till alla valparna!

Hanarna Bodyguard "Zion" och Braveheart "Grim" tävlade mot en lite äldre aussievalp, Braveheart blev placerad som 1:a med HP och Bodyguard som 2:a med HP! Båda killarna fick finfin kritik för både huvud, rörelser, benstomme och deras fina temperament!

Tikarna Beautiful Dreamer "Gissa" och Breaking Dawn "Foxa" tävlade mot två lite äldre aussievalpar, Gissa blev placerad 1:a med HP och Foxa 2:a med HP!


Gissa blev BIR och Grim blev BIM!! Duktiga handlers!!

Gissa blev sedan placerad 2:a i BIS-valp finalen trots att vi där tävlade mot flera nästan 9 månaders valpar!

I detta album ser ni fler bilder från fredagens utställning! https://www.facebook.com/linnea.lundberg.357/media_set?set=a.892796824071032.1073741831.100000221693560&type=3

Det är så kul att få träffa valpköparna och deras små hjärtan, alla hade jobbat så himla bra med valparna och de var mycket skötsamma även om deras busighet skymtade fram ibland! Är så otroligt nöjd med kullen och hur de utvecklas! Ska bli roligt att följa dom framöver också!

Foxa hinner jag knappt se hur hon ser ut då det är fullt ös jämt här hemma lyckades vi få några fina bilder på från utställningen!


Foxa står riktigt bra med fullt fokus!! Mattes hjärta!


Foxa har ett fint steg!!

För den nu pälslösa Dansa gick det sämre på helgens utställningar! När jag anmälde henne hade hon i stort sett full päls och till min stora förtret så försvann precis allt i början av juni! Så på fredagen blev det ett VG av Bo Viberg (som dömde henne på stora Stockholm i dec och gav då CK!) och på söndagen blev det ett excellent av en portugisisk domare! Men jag är nöjd med Dansa, hon visade sig som vanligt bra och tycker det är roligt att visa upp sig!

Sedan en bild från länge sen som jag missat att lägga ut från när Marina hämtade hem Ruby! Sorry för den sena bilden...

140615 Ny tävlingsdag till ändå och denna helg var det dags för andra starten i högre klass spår. Samma mål som första starten att jag och Dansa skulle få testa högre och bara ha kul och se om vi kunde förbättra våra resultat! Och det gjorde vi, nu var det inte långt från uppflytt och poäng på alla moment! Jättenöjd med Dansa som på förra tävlingen fick några nollor i lydnaden men som vi nu tränat mer på sista veckan och nu blev det inga nollar! Till och med poäng på framåtsändandet som vi inte har i närheten av klart! Idag saknade vi ca 25 poäng för ett uppflytt till elitklass så vi är inte långt borta!

Snart är det dags för Tåme-lägret och det ska bli så kul att få träna hund och bo i husvagn en hel vecka med likasinnade hundnördar som också älskar hundträning! Nu blir det tävlingsvila i ca 1,5 månad och tills dess ska vi ha fixat resterande av momenten i högre så vi får uppflytt till elit i höst! :)

Foxa utvecklas så himla bra, full fart och stor arbetsvilja, yrväder tills man ber henne utföra något! Går snabbt igång och kan varva ner om inget händer så det blir mer passivitetsträning för lilldamen! Nu i helgen har vi påbörjat skotträningen med att vara en bra bit bort och bara stått och hon har letat smågodisar i gräset. Inga problem alls en snabb kontroll och sen fortsatte hon leta sina godisar! Matgalning som hon är! :p

Kommande aktiviteter i kalendern:

 • 27 juni: SBK Utställning på Malmen BHK för Foxa och Dansa
 • 29 juni: SKK Utställning internationell i Gällivare för Dansa
 • 6-12 juli: Dansa och jag på TÅME-läger (grupp: bruks spår Hkl-Ekl)

Lite blandade bilder på B-kullen som nu är snart 4 månader!

 
F. Beautiful Dreamer "Gissa" och F. Breaking Dawn "Foxa"

 
F. Black Swan "Jessie" och F. Blue Velvet "Nori"


F. Bodyguard "Zion"


F. Braveheart "Grim"


F. Burlesque "Ruby"

140608 I helgen har jag och Dansa tillbringat både lördag och söndag på hemmaklubben Bodens BK och tävlat i rallylydnad fortsättningsklass. Det var 2 klasser fortsättning per dag så det fanns chans på RLD F (diplom i fortsättningsklass). Och vilken chans, Dansa slår till med 3 rundor med full pott på 100p och klassvinst! Alla fyra rundor godkända och Dansa har nu fått titeln RLD F också!

Är så nöjd med gumman, hon presterade så bra trots hög värme och stekande sol och höll samma nivå båda dagarna! Extra nöjd med domarens kommentarer, se Dansas resultatsida!

Hade med mig mitt nya utställningstält och vilket bra köp! Har tillbringat många timmar under taket för att söka både skugga och myggfritt område! Även Foxa var nöjd med en egen kompostgallerinhägnad inne i tältet!

140601 Idag har vi debuterat i högre spår! Målet för dagen var endast att träningstävla för min skull så jag får större koll på hur högre går till och var vi ligger i träningen!

Godkänt resultat och jag är så nöjd med dagen! Det började med lydnaden och Dansa hade en fin attityd och tyckte det var roligt!
Fria följet har blivit bättre, positionen är lite mindre för långt fram men vi är inte riktigt där jag vill ännu!
Inkallning med ställande var komiskt, i träningen så har det inte funkat då hon inte ställer sig förrän hon är nära mig, lyssnar inte alls på kommandot så man kan nog säga att hon inte vet vad stanna är i full galopp! :)
Framåtsändandet avstår vi då vi endast påbörjat träningen på detta svåra moment.
Krypandet har hon blivit lite hög i sen vi började träna igen efter valparna, hon går inte upp men armbågarna åker upp och då kan det bli en nolla som det blev idag! Mer träning!
Skallet var jag så nöjd med, på träning har jag endast fått henne att skälla 2-3 skall och då ofta med ganska mycket förflyttning, idag satt hon bredvid mig och skallade på ordentligt, gav dk med handen att hon skulle sitta kvar vid mig!
Tungt föremål gillar hon men travar på tillbakavägen så även där har vi lite detaljer att jobba på!
Hopp över hinder så slog hon i på tillbakavägen, tyvärr fick vi en nolla av en domare som upplevde att hon tog stöd.

Sen for vi ut i skogen för spåret, uppletande av spår var skoj, tror jag skickade henne 4 gånger efter att ha blivit ombedd att gå tillbaka till rutan men till slut så tog hon spåret (som gick längst ut i rutan) och iväg bar det! Spåret gick himla bra, bra tempo, tyvärr missade hon en pinne (tror det var pinne 2 då det var långt mellan 1 och 2). Men på 22 minuter spårade vi 1200m och matten var helt slut men så nöjd!!

Uppletandet var jag rätt så spänd över då träningen inte varit så givande då hon spårar i rutan istället för att koppla på vindandet. Men idag var hon så bra, hittade 3 föremål (en barnsko, en jeansrulle och en grön leksak) på under 4 minuter. Var utanför rutan och luktade på stigen och kallade då in henne (fick där för olydnad då hon inte kom på första inkallningen) men fortsatte leta och hittade föremål både djupt och nära! Målet för dagen var att hitta ett föremål och det uppnådde vi med råge!! Så nöjd!!

Foxa växer för var dag och hon är helt underbar! Social, orädd, nyfiken, lekfull, kampglad, mysig, pussig, kan slappna av då det inte händer nå och full fart i övrigt!!


Foxa 3 månader


Foxa 3 månader

Kommande aktiviteter i kalendern:

 • 7 juni: 2 starter i fortsättningsklass på Bodens BK
 • 8 juni: 2 starter i fortsättningsklass på Bodens BK
 • 15 juni: Högre klass spår på Bodens BK
 • 27 juni: SBK Utställning på Malmen BHK för Foxa och Dansa
 • 29 juni: SKK Utställning internationell i Gällivare för Dansa
 • 6-12 juli: Dansa och jag på TÅME-läger!!

140513 Nu var det ett tag sen jag uppdaterade men det har varit fullt upp!

Har anmält Dansa till vår första start i högre spår, mitt mål är att starta och få se hur det går till i den klassen då jag tidigare aldrig startat i högre. Så det blir spännande, träningen pågår för fullt och nu är det bara några veckor kvar till starten!
Sedan ser vi fram emot Tåme-lägret v28, där hoppas vi få en massa tips och hjälp så att vi till hösten kan bli uppflyttade till elitklass spår!

Sista valpen flyttade på valborg och nu är det "bara" 3 hundar här hemma!

De har hittat så fina hem allihopa och jag ser så framemot att följa deras kommande karriärer som lydnadshundar, brukshundar, assistanshund och räddningshund.


Fairymoves Beautiful Dreamer "Gissa" har flyttat till Annelie och Åke i Älvsbyn,
jag bibehåller avelsrätten till en kull på henne. 


Fairymoves Blue Velvet "Nori" har flyttat till Pia och Matz i Nordingrå (Höga kusten).


Fairymoves Bodyguard "Zion" har flyttat till Mona och Erik i Kiruna.


Fairymoves Black Swan "Jessie" har flyttat till Ulrika i Karlskrona.


Fairymoves Braveheart "Grim" har flyttat till Sanna och Patrik i Gällivare.

140413 Valparna är idag 7 veckor gamla och alla har nu hittat sina nya mattar och hussar! De börjar flytta den 20/4 då de är 8 veckor.

Är så otroligt nöjd med mina fina valpköpare även om det är tråkigt att vissa av dessa juveler kanske jag inte kommer få se nå mer då de flyttat till sina nya hem. Valparna kommer bo från Kiruna i norr till Karlskrona i söder.

Jag hoppas på få se många av dom på tävlingsbanorna framöver!

140410 Nu är det  bara en hane som söker eget aktivt hem. Fairymoves Braveheart är nu 6,5 vecka och vill flytta hemifrån tidigast 20 april då han är 8 veckor!

Han är väldigt mysig och lekfull, gillar att kampa och har lätt för att slappna av mellan busstrecken! Han kommer nog bli en bra tävlingshund och ser exteriört fin ut så han kan nog även gå bra på utställning om man skulle vara intresserad av det också.
Jag prioriterar hem som vill arbeta och träna med sin hund då aussien kräver mental aktivering för att må bra.


Braveheart 6,5v


Braveheart 6v


Braveheart 5v

140405 Dagens skörd av bilder!! Valparnas första skogstur och lite bilder på bus hemma!

De har fått prova åka bil både fredag och lördag och det har gått så bra, tysta och lugna valpar där bak!

 

 

 

 

 

 

140404 Lite bilder från veckan 5-6 veckor! Busiga och alldeles underbara!

 
F.
Braveheart och F. Black Swan

 
F. Blue Velvet och F. Bodyguard

 
F. Breaking Dawn och F. Burlesque

 
Bus med mamma och F. Beautiful Dreamer

140401 Tänk vad tiden går fort när man har små valpar hemma, de blev i söndags 5 veckor och är helt underbara!
De springer, busar, lever rövare och vill upptäcka världen!

Valprummet tycker de är för litet och vill springa och leka i hela huset, undersöka allt och alla! De är väldigt sociala och busiga och har en massa kamp i sig!

De har senaste vecka fått vara ute kortare stunder i valphagen och i helgen fick de prova undersöka baksidan på huset! De är otroligt nyfikna och vill nu inte vara i valphagen längre då man fått se vad som finns utanför! :)

Jag har en röd hane kvar till försäljning som söker ett aktivt hem! Hör av er och berätta om vad ni tänkt med er kommande hund!  / Linnéa, tel 070-533 12 60, mail: Lundberg.linnea@gmail.com

140316 Valparna har nu blivit 3 veckor och det händer så mycket i valplådan varje dag, man ser förändring dag för dag på de små! Kloklippning sker två gånger per vecka och det funkar jättebra! Idag har de fått börja smaka på vanlig valpmat i form av Royal Canin Starter (pate som man köper hos veterinären) och de tyckte det var så gott! Ordentligt skitiga blir de och mamma Dansa tycker det är ännu roligare att tvätta dom när de är täckta med mat!

Nya bilder på 3 veckors valpar ligger på B-kullens egna sida!


Första smakprovet på "riktig" mat!

140309 Idag blir valparna 2 veckor och de har börjat gå mer och mer i lådan, ännu med vingliga ben!
Ögonen har öppnats och de är så otroligt söta!

Dansa är jätteduktig med dom, de äter ordentligt och kullen är väldigt jämn! Ska bli roligt att se när de börjar visa mer av sin mentalitet!

Nya bilder på respektive valp på B-kullens sida!

140304 Valparna är idag 9 dygn gamla och de växer så det knakar, har dubblat sin vikt sen födsel och är nöjda och pigga hela bunten!

Idag har kloklippning för andra gången stått på schemat, inga problem alls, lugna halvt sovande valpar är lätta att klippa! Men många klor blir det!

Har uppdaterat B-kullens sida med deras namn som nu är registrerade och klara! Så nöjd med namnen!

Nedan en bild på Fairymoves Beautiful Dreamer, 1 vecka gammal (Blue merle tik nr 1)!
Kopia av mamma Dansa i samma ålder!

140224 Fixat en kull sida för B-kullen!  Där kommer nya bilder på respektive valp uppdateras allt eftersom!

Tillsvidare kommer här en bild från vilostunden efter lunch!

140223 Valparna har kommit!!!

Dansa födde i morse 7 stycken fina och välmående valpar, 5 tikar och 2 hanar.

Det är 2 röda hanar, 2 röda tikar, 2 blue merle tikar och 1 svart trefärgad tik. Alla med vit krage, bläs och tan tecken! En röd hane, 1 blue merle tik och en röd tik har halv svans.

Detta är B-kullen och de kommer få namn efter filmer på B! Ska nu bara fundera ut vilket namn till vilken puppy!

140206 Det har nu gått 6 veckor av Dansas dräktighet och man ser att magen blir större och större. Nu är det inte länge kvar innan de små valparna kommer! Det blir korta promenader nu och Dansa blir fort trött av den tunga magen! Nedan en bild på Dansa på dygn 39!

140130 Träningen går verkligen framåt nu med Dansa, allt bara klickar allt eftersom! Ska bli så himla kul att komma igång med tävlingssäsongen efter valparna har flyttat ut, lagom till säsongen startar här uppe där vi inte får barmark förrän i maj!

Här är lite filmer från tisdagens inomhusträning:

Vittringsapportering för lydnadsklass 3: Film

Kryp för bruks högre klass: Film

Kryp inför bruks elitklass: Film

Vi passar på att träna så gott det går innan Dansa blir allt för stor runt magen! :)

140124 Idag har vi besökt veterinären för en ultraljudskontroll och Dansa är konstaterad dräktig! Läs mer under valpsidan! Dansa har nu en liten bula på magen och jag hoppas på en stor och färgglad kull!

Är du intresserad av en valp från denna kombination, ta kontakt via mail eller telefon!
+4670-533 12 60 eller Lundberg.linnea@gmail.com

I övrigt så är det smällkalla vintern här, idag visar termometern ca -30 och varken matten eller hundarna vill vara utomhus.

Träningen fortsätter här hemma i köket samt i en liten inomhuslokal som vi hyr en gång i veckan. Provade i måndags att köra vittringsapportering (första gången utanför köksgolvet) och det gick så himla bra! Trots ny miljö och störning från andra hundar och människor så jobbar hon på så himla bra! Stolt matte!!

Det känns som att vi kommer närmare och närmare vår start i både högre spår och lydnadsklass 3!

140115 Idag är det 3 veckor in i dräktigheten och jag har bokat tid för ultraljud nästa vecka på fredag, så då kommer vi få veta om det har blivit några valpar! Håll tummarna för en stor och färgglad kull! :)

Här hemma har kylan kommit till Boden och det börjar likna riktigt januariväder, dvs -20 och neråt och varken jag eller hundarna vill vara ute speciellt länge.

Träningen fortskrider hemma på köksgolvet och en gång i veckan i en inomhuslokal som vi hyr! Vi tränar vidare för start i högre klass spår och lydnadsklass 3 och det går framåt!

Se film från måndagens vittringsträning. Tävlingsmässigt moment men där vi får lite tugg som vi får ta och jobba bort innan vi startar! Trots den apportgalning som hon är så slår hon på näsan direkt vid kommando Leta och tänker istället för att ta med sig alla apporterna till matten! :)

140111 Det har nu gått 17 dagar sedan parningen och jag håller tummarna att Dansa är dräktig och en massa små puppisar kommer i februari!

Nedan Dansa som njuter av snön! Här har vi precis fått lite kyla och den är vi inte lika imponerade av... :)

131228 Nu har parning skett mellan Dansa och Nitro 25/12!

Om Dansa är dräktig beräknas valparna födas ungefär vecka 9 för leverans ca vecka 17.

Matten fick tillbringa i alla fall halva julafton med familjen innan resan söderut började, vi hade ju bara 95 mil att åka enkel väg för att träffa Dansas fästman! Väl där på juldagen så gick det så fort så det var precis så vi hann få in dom i köket innan de satt ihop! Vi gjorde även en andra parning på annandagen och hoppas på ett gäng urgulliga "monster"!

 En liten bild från besöket! :)

Besök gärna Nitros hemsida för mer information om honom och hans meriter! http://www.wolfeye.org/

Info om Dansa och hennes meriter hittar ni under hennes sida! http://www.alva-linnea.se/dansa.html

131222 GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Snart är det julafton och året börjar närma sig sitt slut, tänk vilket härligt år vi haft, så många roliga träningstimmar och fått resultat därefter! Jag är så otroligt nöjd med detta år och kan bara hoppas att 2014 blir hälften så bra! :)

Målen för 2013 var att starta lydnadsklass 2 samt ta LPII, bli uppflyttad till högre klass spår, genomföra mentaltest samt ta sista certet i Sverige, ett i Norge och ta Cacib i Sverige, Norge och Finland.

I år har vi uppfyllt nästan alla av ovan saker!

Dansa har tagit LPII, blivit uppflyttad till högre klass spår, genomfört väl godkänt mentaltest och fått titeln Korad. Tagit Cert i både Sverige och Finland samt utställningschampionat i Sverige och Finland! Ett Cacib i Sverige lyckades vi också kamma hem! Tyvärr föll vi på målsnöret i Norge och fick Reserv-cert och Reserv-Cacib.

Utöver våra mål så har vi även startat i Rallylydnad mest för skojs skull då vi inte hade nå annat att tävla! Men det gick över förväntan och vi lyckades på två tävlingshelger göra 3 godkända resultat med 98, 90 och 100 poäng och fick därmed titeln RLD N!

Detta har varit ett fantastisk år och jag och Dansa har utvecklats tillsammans och lärt oss nya saker varje pass!
Stort tack till mina träningskompisar, ni vet vilka ni är! Utan er hade inte orken funnits att ta sig ut att träna de där "tråkiga" dagarna! :)

Nu blir det en välförtjänst vila från allt vad heter tävling under några månader framöver då vi förhoppningsvis ska få njuta av små Dansa/Nitro-bebisar under våren! Planerad parning under vecka 52.

Men trots att vi väntar på valpar så betyder det inte att vi lägger av med tävlandet, vi har ju hela hösten på oss!

Mål 2014:

Lydnad: 1:a pris lydnadsklass 3
Bruks: Uppflyttad till elitklass spår
Rallylydnad: RLD F, 3*godkänt i fortsättningsklass
Utställning: Cert och Cacib i Norge, Cacib i Sverige eller Finland. 
Bli norsk och nordisk utställningschampion.

131214 Ny titel för Dansa efter dagens rallylydnadstävlingar! RLD N
En härlig bana och trots lång väntan då vi fick starta sist då Dansa löper så lyckades vi kamma hem full pott och vinna klassen!! 100 poäng och placering 1/42!

Vi fick mycket fina ord från domaren: Underbar kontakt och följsamhet. Lugnt, mjukt och fint. Snygga tempväxlingar. Stabilt ekipage. Imponerande runda!

Har även lagt in Dansas kritik från Hund 2013! Se resultatsidan!

131210   HUND2013 och PARNINGSDAGS!!

Hemkommen från en härlig helg i Stockholm och Dansas debut på Hund2013! 56st aussies var anmälda (30 hanar och 26 tikar) och det var så otroligt fina hundar överallt! Även Nitro (Missnutt´s Crystal Mano) var på plats och ställde.

Dansa ställdes i championklass och fick excellent, CK och blev placerad som 3:e bästa championtik. I bästa tik var det endast 6st tikar som fått Ck men tyvärr blev Dansa oplacerad. Trots det så är jag så otroligt nöjd med att få CK utav denna domare som var väldigt frikostig med både blåa och gula kort... :)
Dansas "fästman" Nitro ställdes i Bruksklass och även han fick Exc och CK men tyvärr oplacerad i Bästa hane. Betydligt fler hanar med CK så det var himla hög kvalitet!


Dansa 2013-12-07 på Hund 2013!!                           KORAD LPI LPII SEUCH FIUCH Spinnrockens Tindra

Väl hemma efter en lång tågresa både ner och upp så upptäckte jag på måndagkväll att Dansa börjat löpa. Enligt mina beräkningar så skulle hon börjat löpa i februari 2014, så endast 2 månader tidigare än vad jag trodde...

Så nu är det dags för parning! Se mer om den planerade kullen på valpsidan!
Få se om parningen blir av på julafton eller om jag hinner hem tills dess! Tillsvidare får ni en bild på Dansa och Nitro från helgens utställning!


Missnutt´s Crystal Mano och Spinnrockens Tindra

131122 Nu har vinterträningen dragit igång och med det menar jag inomhusträningen! Idag var det 15 minus och rätt så bitigt ute... I veckan körde jag första vittringspasset med Dansa och det gick över förväntan! Dansa är en ju en apportgalning och jag har bävat inför detta moment där det finns så många att välja mellan eller varför inte plocka alla pinnar!

Denna film visar Dansas framsteg efter första träningspasset:

https://www.facebook.com/photo.php?v=753906451293404&set=vb.100000221693560&type=2&theater

Är så grymt nöjd med hennes arbete, hon tänker och förstår vad som förväntas av henne! Få se om vi hinner starta trean innan det är dags för parning, tyvärr är det väldigt få tävlingar här uppe under vintern, men samtidigt skönt att få en vilopaus från tävlandet så man hinner ladda batterierna!

131111 Ja då har vintern kommit hit till slut! Vi har nu fått ca 10cm så nu är det slutspårat för i år!

I helgen har jag varit iväg på distriktskonferensen för Övre Norrlands Distrikt, en mycket givande helg med en massa inspiration och samordning av tävlingsprogrammet 2015! Det blir många tävlingar framöver! Kul!

Under kvällsaktiviteten så var det lite lekar med både frågesport och gester med gester! Mycket roligt! Denna matten älskar ju att tävla och framförallt att vinna så det blev lyckat då vi lyckades med det och vann en fin hundleksak som Dansa fick testa när jag kom hem igår!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 7 dec Hund 2013, Internationell utställning Stockholm
 • 14-15 dec Rallylydnadstävling Kalix BK (Nybörjare och debut i Fortsättningsklass)

Lite dålig bildkvalitet men desto gladare hund!! :)

131103 Denna höst verkar aldrig ta slut, ännu ingen snö i sikte så vi hann få till ytterligare en spårträning innan snön i år!

Denna gång fortsatte vi på uppletandeträningen med raka skick på ca 50 meters djup. Jag är verkligen ingen expert på uppletande så vi får väl se vad det blir för resultat på denna träning! :)

Efter uppletande fick Dansa träna mer på uppletande av spår som kommer in i Högre klass. Körde 3 stycken starter med olika vinkling på spåren, vi tränar enligt solfjädersprincipen på detta. Hon gick klockrent, på kommando "sök spår" går hon rakt in i skogen och då hon kommer på spåret stannar hon upp och vinklar direkt för att börja spåra! Hon är verkligen en duktig spårhund! Avslutade alla 3 starterna med en spårapport i slutet och hon tog alla och fick sina köttbullar! :)

Vi har även tidigare i höst börjat ha skogspinnar i spåret och även det funkar riktigt bra! Så det bådar gott inför vår elitkarriär!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 7 dec Hund 2013, Internationell utställning Stockholm

Nedan en bild på Dansa då hon väntar på att få springa och hämta grejen i rutan.


Foto: Sofie Olli

130127 Då har vi tävlat två dagar i rad i rallylydnad nybörjarklass! Det var en rolig erfarenhet och en massa trevliga människor och hundar!

Dagens bana var lite klurigare för matten då man skulle komma ihåg att springa och gå långsamt efter flera skyltar men jag höll ihop och Dansa gick så himla bra. Hon hade fullt fokus hela banan, vi fick 10 poängs avdrag vid andra skylten då hon tyckte att "matte jag kan den här skylten själv, jag skippar sittandet framför och går runt och sätter mig fot direkt" vilket innebar 10 minus direkt! Lite surt då hon gick så bra men 90 poäng är ändå godkänt resultat och jag är glad över resultatet! Vi blev placerade 12/42!

Film från min och Dansas runda på lördagen kommer inom kort!

Sofia och Ceasar startade även dom och det gick bra även för dom, Ceasar var fokuserad och så glad att få vara till lags, tyvärr fick dom också vid två skyltar att Ceasar hade lite bråttom och tog eget initiativ vilket innebar 20 minus för dom och landade på 80 poäng och godkänt resultat! Stort Grattis till dom!!

131026 Debut i Rallylydnad Nybörjarklass!

Resultat: 98 poäng, placering 2 och med domarens hederspris för en väl genomförd runda helt i rallyanda!
Domarens kommentar: Snyggt läggande! Fint samarbete, bra kontakt. Lugn och fin förare!

Var riktigt skoj att tävla och det var några skyltar som vi innan tävlingen fått fokusera lite mer på som skiljer sig från den vanliga lydnaden. Men Dansa som älskar att lära sig nya saker så har det inte varit några problem!

Dessutom resultat för Älvas son Fairymoves Analyze-This "Ceasar" ur A-kullen som även han debuterade i rally idag och med 85poäng och en godkänd runda! Stort Grattis till Sofia som gjorde ett bra jobb på planen! :)

Imorgon startar vi igen och hoppas på lika fina resultat som idag! :)

131007 Hemkommen från min och Dansas premiärtur till Norge, internationell utställning i Harstad i lördags.
Målet med helgen var att Dansa skulle vinna nroska certet och därmed bli norsk och nordisk champion, tyvärr nådde vi inte hela vägen fram.

Med superbra kritik fick Dansa excellent, CK, placerad 2:a i championklass och därefter 2:a i bästa tik klass med reserv-cert och reserv-cacib. Känns lite surt med en andraplacering men det gick ändå otroligt bra! Domaren gillade Dansas typ och tyckte hon var ett utmärkt exemplar av rasen! Kritiken hittar ni på Dansas resultatsida.

Sen till den ännu mer spännande delen så har jag förra veckan varit ner och träffat den blivande pappan till B-kullen (Australian shepherd) som planeras till våren 2014. All info ligger nu på valpsidan
Välkommen att kontakta mig för mer information!

Sen så har jag anmält Dansa till vår första Rallylydnadstävling den 26-27/10 på Piteå BK. Förhoppningsvis får vi starta båda dagarna men det är många anmälda och endast en domare så har vi tur kanske man får starta iaf en dag i Nybörjarklass!
Dansa är så rolig att träna med, de flesta saker i nybörjarklass har man ju med sig från den vanliga lydnaden men vissa skyltar är annorlunda och där man rent har nackdel av att ha tränat mycket lydnad. Tex där hunden ska in på fel sida och komma tunr och sätta sig samt "tysksvängen" som matten tycker är extremt svårt att göra rätt... Men med några träningar så sitter allt och Dansa tycker det är superkul!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 26-27 okt Rallylydnad Nybörjarklass x 2, Piteå BK 
 • 7 dec Hund 2013, Internationell utställning Stockholm

130910 Åhh så bra träningen går just nu, matte har shoppat tungapport 4kg, stor metallapport samt riktningspinnar för framåtsändandet! Dansas attityd är bara så härlig, vad jag än presenterar för henne så tycker hon att allt är kul och hon lär sig på en gång vad som förväntas av henne! Det gäller bara att matten inte skyndar för snabbt... :)

Vi har på två veckor fått till en mycket bra tungapport, om bara matten skulle sluta sjåpa! Se momentet på film från senaste träningen i söndags: Film Tungapport 4kg 13-09-08

Vi har även påbörjat framåtsändandet med att gå sakta framåt, vi har tagit oss en bit iaf så nu är det bara bygga vidare på detta i vinter så vi kan starta högre nästa år!

I söndags på träningen fick Dansa köra en kortare hoppbana med en duktig tjej från klubben som fick vara förare då matten inte är så bra på agility! Var så mycket lättare med en långsam Älva!
Se filmen här: Film Agility 13-09-08

Ja, vi hann med mycket i söndags, hann även testa elitstegen! Förra året tränade vi bara på att ta de första stegen på väg upp men denna gång så testade vi hela stegen och hon tog det så lugnt och fint, tänkte på vad hon gjorde istället för att hoppa och springa som i vanliga fall är hennes lösning på det mesta! :) Tur vi har experthjälp med dessa moment som matten inte har provat på tidigare!

Sen ska jag ner och träffa den blivande pappan till Dansas kull nu i slutet av september. Efter det kommer info om den kommande kullen att uppdateras med mer info! Välkommen att kontakta mig för mer info!

Nedan, bild på Dansas första stegeträning!

130824 Där satt den!! Dansa blev idag UPPFLYTTAD TILL HÖGRE KLASS SPÅR!! Så glad!!
I och med detta uppflytt så kan nu Dansa titulera sig SEUCH FIUCH KORAD LPI LPII Spinnrockens Tindra!

Vi åkte upp till Kiruna på fredag eftermiddag och sov över hos en kompis till mig som jag tävlat med mycket under tiden då Älva var aktiv på lydnadsbanorna! Himla trevligt, man ska alltid förena nytta med nöje!!
Lördagmorgon var det dags vårt andra försök på lägre klass spår. Vi drog startnummer 6 (av 7) och fick vänta ca 30 minuter ute i skogen innan domarna dök upp. Vår spårstart gick i en svag uppförsbacke på ett härligt fjällandskap! Ja inte kunde man klaga på utsikten! Dansa gick på som vanligt men gjorde ett kort stopp för en bajshög som någon lämnat precis bredvid hennes spår, därav avdraget för ena domaren på påsläppet.

Men väl ute på spåret så plockade hon pinnarna men missade en och visade inte samma entusiasm som hon gjort tidigare för pinnarna så det blir mer träning där! Vi fann slutet och räknade ihop till 6 plus slut och därmed endast 1 poängs avdrag på spåret.

Var en mycket varm dag i Kiruna, ca 20 grader och strålande sol, inte helt perfekt tävlingsväder men Dansa gick ändå helt okej även om jag tyckte hon var lite seg på linförigheten. Men poängen räckte ändå till ett uppflytt och en tredje placering! Är mest nöjd över poängen på krypet 9/9,5, vi började träna på momentet i våras och det är ett moment som jag inte tidigare provat på så är extra nöjd med dessa poäng även om alla poäng är lika mycket värda!

Kolla in denna länk för en liten filmsnutt av en typisk Dansaattityd: roligt, fartigt och will to please! Lite dålig filmkvalitet då det är filmat med mobil på långt håll men missa inte "volten/rullningen" som sker av misstag och Dansa ändå greppar apporten och springer tillbaka som att inget hänt! :)

130818 Ja, då har vi avverkat sista utställningen i Sverige för i år som det ser ut nu! Dansa avslutar sin säsong med ett BIM igen! Fullcertad är hon ju så vi nöjde oss med den grön-vita rosetten att ta med hem! Och detta trots att pälsen har ramlat av efter fällningen, så är riktigt nöjd med resultatet! Kritiken kan ni se här!

Det var 4st från kennel Spinnrocken som ställde så vi fick ihop en uppfödargrupp och där fick vi Hp, tyvärr kunde vi inte stanna för finalen då en av deltagarna var tvungen åka för att ta sig hem.
Dansas brorsa Kevin blev 2:a bästa hane och fick reserv-cert! 

Nedan Dansa och brorsan Kevin efter lite bus hemma på gården!

 

130805 Idag har Dansa gjort ögonlysning och resultatet blev såklart UA!! Undersökningen gick bra efter att veterinären fått säga till att nu är det bara du sitter still så jag kan se dina ögon... Satt blickstilla och när han var klar så hoppade hon ner och fram till honom och ville ha godis! Sötnosen!

Dessutom har vi i helgen varit på utställning i Svenstavik, endast 65 mil enkel väg, ja vad gör man inte för sina hundar! Resultatet däremot var inte vad vi önskade, domaren tyckte inte riktigt om Dansas modell (något lång i kroppen) och gav henne endast Very good. Och så snabbt var den dagen slut! Jaja, vill man hålla på med utställning så är det bara acceptera att det är så här, kan gå bra ena gången och dåligt nästa. Kritiken hittar ni på Dansas resultatsida!
Men Dansa tyckte i alla fall att det var kul och skötte sig som vanlig exemplariskt!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 18 aug Utställning Nationell SKK Överkalix
 • 24 aug Lägre klass spår Kiruna BK

130717 Då var ytterligare en tävlingshelg till ända, tyvärr har jag åkt på värsta förkylningen så jag har inte hunnit uppdatera förrän idag!

Det var som sagt många anmälda båda dagarna och med jämn fördelning mellan könen. Dansa fick CK båda dagarna och knep BT-3 och BT-2 och fick sitt andra Cert i Finland på söndagen! Inget Cacib dock men vi får ta det i Sverige istället! Dansa kritik ligger på hennes resultatsida.


Foto: Iiris Yliräisänen (Ägare av Vauhtitassun Tatanka, dansas kusin)

Tyvärr blev vi bortlottade på tävlingen i Luleå 27 juli i lägre så det var lite snopet, hade verkligen räknat med att få starta då, men nu blir det Kiruna istället, betydligt längre bort och en hel månad till att träna på!
Så då är det bara anmäla och hoppas på att vi inte blir bortlottade där!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 4 aug Utställning Internationell SKK Svenstavik
 • 24 aug Lägre klass spår Kiruna BK

Nu är lite bilder inlagda i Dansas och Älvas galleri! Nyare bilder kommer senare!

130711 Ja, nu är väskan packad igen och imorgon bär av österut, vi åker en weekend till Uleåborg, Finland, och deltar på den internationella utställningen i helgen! Blir spännande att se hur det går, det var 24 respektive 21 anmälda lördag och söndag. Blir intressant med nya domare, lördag en belgisk och på söndag en ungersk domare. Håll tummarna att vi får Cacib (internationellt certifikat) någon av dagarna!

Annars så fortsätter vi med träningen inför lägre tävlingen 27 juli, krypet har verkligen gått framåt och det ska bli kul att se poängen på tävlingen om hon gör det lika snyggt som på träning!

Kolla in nedan länk från måndagens krypträning filmat med mobilen:

https://www.facebook.com/photo.php?v=674375185913198&l=1329770116090413752

Här är en bild som jag tog på Dansa i natt, hon fick inte sova i sängen så då beslöt hon sig för att låna Älvas lilla runda biabädd som är 50cm i yttermått... lite trött i ögat men mysigt då det är trångt!

130709 Ännu en tävlingshelg till ända, inte riktigt lika bra resultat men ändå helt nöjd! Vi ställde ut i Piteå på internationella i Sjulnäs, endast 8st anmälda aussisar.
Domaren tyckte om att vi ställde i bruksklass och tyckte rent att Dansa var lite tjock (ngt hög i hullet), okej, nåt hekto kan jag gå med på att hon har för mycket just nu men så tjock är hon inte! :)
Nåja, resultatet blev iallafall någorlunda, vi fick excellent och blev placerad som andra tik i bruksklass och därefter som 3:e bästa tik. Nöjd med dagen och ser fram emot nästa tävling!

Träning inför vår andra start i lägre klass spår går framåt, jag fokuserar just nu på att finslipa momenten så vi får lite högre poäng då vi fortfarande kommer avstå platsliggningen och därmed tappar rätt så många poäng... Platsliggningen går framåt och hon har blivit mycket bättre på ligga still men jag vill ytterligare befästa momentet innan jag lägger på 50m.

Krypet igår gick rätt så bra, vi kör hela 4m och hon har förstått att man ska krypa hela tiden utan att kliva upp, blir lite hög ibland men kommer på sig själv och fortsätter krypet. Hon har fin teknik och nu ska vi bara ytterligare finslipa på detta så vi får höga poäng!

Attityden i fria följet har blivit mycket bättre, tänk att det spelar så stor roll hur man tränar och att jag gjort fel och dämpat henne istället för att samla ihop. Men nu har vi kommit på det så nu går det åt rätt håll!
Nu tränar vi på gripanden och få bort lek med apporten, ingångar utan att använda mig som stoppbräda och få till snabba lägganden!

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 13 juli Utställning Internationell Uleåborg, Finland
 • 14 juli Utställning Internationell Uleåborg, Finland
 • 27 juli Lägre klass spår Luleå BK
 • ev 4 aug Utställning Internationell SKK Svenstavik

130630 Vilken härlig helg vi haft! På lördagmorgon packade jag bilen och jag och Dansa åkte upp till Gällivare för en 2-dagars tävlingshelg, lydnad på lördagen och utställning söndag!

Väl framme på lördagmorgon var det kvavt och myggor till tusen, som tur var hade klubben lagt ut såna där myggdödare runt planerna så inte hundarna skulle vara allt för utsatta. Vi fick startnummer 1 i lydnadsklass 2 och det var bara värma upp och dra igång, tyvärr blev det lite lång uppvärmning så jag kände inte riktigt den där braiga känslan då vi äntrade planen, men hon höll ihop relativt bra och hon tycker ju då att tävla är himla skoj om inte annat!

Det blev en hel del dk på saker som hon brukar kunna klockrent, typ alla sättanden då man kommer tillbaka till henne, vid inkallningen hoppade hon in i mig så jag höll på trilla omkull och apporten hann hon dra en runda och visa tävlingsledaren vad hon hade hittat, på hoppet höll det på gå galet så där blev det ett kraftigt dk så hon skulle sätta sig på andra sidan hindret och inte hoppa tillbaka... men det jag är mest nöjd med är att fria följet blivit lite bättre med tanke på position och attityd och rutan gjorde hon klockrent så träningen har gett önskat resultat!
Platsliggningen var jag lite orolig för då hon varit lite dålig på att ligga helt still och domaren för dagen var mycket noggrann i alla moment. Men det gick super, hon låg klockrent i 3 minuter och rörde inte en fena, fick avdrag 0,5p för att hon då jag lämnade henne la tillrätta framtassarna.

Det blev en lång spänd väntan då jag var mycket osäker på att vi hade poängen på vår sida, hade inte sett alla poäng och hade minnet av Piteå nära då endast 0,5p fattades men denna gång var det åt rätt håll, hela 163 poäng fick vi ihop trots en hel del strul och svammel från Dansas sida! Men domaren tyckte att hon var en härlig hund med mycket arbetsvilja och glädje! Med detta 1:a pris fick Dansa sin tredje titel: LPII

Söndagen var det då dags för utställning och det var endast 8st anmälda aussies, kollade i katalogen och det var 4st championhanar, 4 tikar (1 brukskl, 1 öppenkl, och 2 championtikar) så just då kände jag inte alltför stora förhoppningar. Men men vi gick in i ringen och hade lika roligt som vanligt, Dansa pussar på domaren, står som en staty och springer lika bra som vanligt! Vi fick excellent och CK och fick vänta på att de andra tikarna skulle bli klara. 3 av 4 tikar fick CK och det var dags för Bästa Tikklass, Dansa sprang först, hennes syster efter och sist en finsk championtik, vi sprang ett varv och domaren konstaterade att ordningen blir denna! Därmed vann Dansa och fick sitt svenska Cacib som var ett av målen för i år! Certet gick till syster Molly (Spinnrockens Wilma).

Dags för BIR/BIM att avgöras och bästa hannen var Dansas kusin Vauhtitassun Tatanka som blev BIR och därmed Dansa BIM! Helt okej för min del, Tatanka är en mycket snygg hane!


BIR Ch Vauhtitassun Tatanka, BIM KORAD LPI LPII Spinnrockens Tindra  Foto: Annloice Jarderot

130618 Jag håller just nu på uppdatera hemsidans utseende, ber om ursäkt för röran!

130616 Just hemkommen från en underbar dag på brukshundklubben, Dansa och jag har nu debuterat i Lägre klass spår med godkänt resultat! Tyvärr saknades det 10 poäng på lydnadsdelen för uppflytt till högre.

Vi avstod platsliggningen pga att vi fått backa lite i träningen. När jag börjar gå ut på längre avstånd så har vi fått tillbaka lite rörelser på tjejen... så vi behöver jobba mer med platsliggningen, vill inte lägga henne på 50m förrän hon ligger bra på platsen. Fick ett däremot ett ypperligt tillfälle till träning, medan de andra gjorde sin platsliggning fick Dansa också ligga bredvid planen och göra en platsliggning med skott med mig på ca 15meters avstånd. Så med mer träning så tar vi det nästa gång!

Sen begav vi oss ut i skogen och det gick så himla bra, hon jobbade super i spåret och plockade pinne efter pinne tills vi hittade slutet! Så det blev en tia på påsläpp på spår och en tia på spårningen! Och det gick snabbt idag, endast 16 minuter för att gå spåret med alla pinnar in!

När vi kom tillbaka till klubben var det dags för budföring och där tyckte Dansa att "varför ska jag springa 100m när jag kan springa 3m i sidled och få hälsa på hela tre människor istället". Så det blev en nolla där!

Lydnadsmomenten gick väldigt bra bortsett från inkallningen där det blev nå missförstånd så hon kom smygande efter mig så där blev det noll poäng. Hade hon bara suttit kvar och kommit på inkallningen hade vi blivit uppflyttade till högre klass. Men men, så kan det bli! Nya tag till nästa tävling!

Är grymt nöjd med tjejen, spårade klockrent och orkade sedan köra lydnadsdelen med väldigt fina poäng på stora delar! Mattes stjärna! :)

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 29 juni Lydnadsklass 2 Malmen BK
 • 30 juni Utställning Internationell SKK Gällivare
 • 6 juli Utställning Internationell SKK, Piteå
 • 13 juli Utställning Internationell Uleåborg, Finland
 • 14 juli Utställning Internationell Uleåborg, Finland
 • 27 juli Lägre klass spår Luleå BK

130615 Idag var det då dags för årets första internationella utställning för Dansa. Denna gång i Vännäs vilket innebar att väckarklockan ställdes på 04.00, så det blev bara nån timmes sömn innan avfärd!

Endast 11st anmälda aussisar och många fina var det! Dömde gjorde Anna-Lena Munkvall (Kennel Easy) och Dansa fick fin kritik och Excellent och placerades 3/3 i öppen klass tikar. Vann gjorde en superfin tik från Finland. Dansas resultatsida är uppdaterad med kritiken.

Nu laddar vi för lägre klass spår imorrn, matte är lite spänd då det är min debut i lägre klass så vi tar detta som en träning inför kommande tävlingar!

Har även uppdaterat valpsidan... spännande saker på gång!

130531 Ikväll har vi tävlat lydnadsklass 2 igen och denna gång var det ca 27 grader i skuggan och strålande sol trots att det var en kvällstävling! Men trots värmen gick Dansa grymt bra, bästa attityden på länge men tyvärr så blev det nå missförstånd på rutan vilket gjorde att vi tappade 30 poäng och därmed det där sista 1:a priset som vi behövde för LPII.

Är nöjd med att träningen gett resultat och det fria följet har blivit lite bättre och attityden mellan momenten är riktigt bra! Så det bådar gott inför resten av säsongens tävlingar!

Dagens resultat finns på Dansas resultatsida!

130526 Vilken helg detta varit, efter den suveräna lördagen så ansluter jag till klubbens träningshelg på söndagmorgon där vi på förmiddagen tränar lydnad tillsammans. Fick så mycket inspiration till egen träning trots att man bara körde sin egen hund i 15 minuter vardera. Att se andra träna och hur de löser sina problem är så givande och jag fick verkligen en boost att ta tag i våra moment och fixa till detaljerna!

Efter lunch så var det ut i skogen för spårträning, förra året gick Dansa ca 20 spår under sommaren varav det längsta var ca 700m. Detta pga jag är rädd för att gå vilse då jag går ut spåret...
Idag gick en träningskompis ett lägre klass spår åt henne, dvs ca 1000m med 7+1 apporter. Vi lät det ligga ca 90 minuter och det var varmt, soligt och extremt torrt i marken. Dansa gick på spåret och spårade som aldrig förr, hittade apport efter apport och endast vid ett tillfälle gick hon av spåret och gjorde en ringning för att sedan gå på igen utan inverkan från mig. Tidigare har jag varit orolig för att hon är för noggrann i spåret och därför inte kommer att hinna innan de 25 minuterna tar slut. Dagens resultat: 1400m spår på 25 minuter och hittat 6+1 apporter Dvs om detta varit en tävling hade vi förmodligen fått 10p på upptag och 9p på spårningen!
Är så nöjd med henne, trots längsta spåret någonsin så spårade hon så bra!

Nu blir det hårdträning med momenten kryp, framförgående och budföring inför vår debut i lägre klass spår den 16 juni i Boden.

Kommande prov/tävlingar inom den närmsta tiden:

 • 31 maj Lydnadsklass 2 Piteå BK
 • 15 juni Utställning Internationell SKK Vännäs
 • 16 juni Lägre klass spår Bodens BK

130525 Ja, då är vi hemma efter en tripp till Skellefteå och Dansas mentaltest. Resultat 486 p Väl Godkänd och Dansa kan numer titulera sig KORAD LPI Spinnrockens Tindra!! Så nöjd med dagen, kryssen i rutorna blev ganska precis såsom jag trodde, hon är en social, lek och kampgalning som älskar människor men som tycker att varför ska man behöva bli skrämd när man går på prommis i skogen när man kan leka istället!

Hennes resultat från mentaltestet ser ni här!

130520 Oj vilken helg det varit. Fredagen arrangerade Bodens Bk officiell SBK Utställning så där var jag med och agerade kommisarie för utställningen. Det flöt på bra och jag tror de flesta utställare var nöjda med arrangemanget (kanske inte med bedömningen dock men den är svår att påverka)! Dansa var inte med på utställningen då jag var arrangör.

Lördagen for vi iväg tidigt mot Älvsbyns BK då jag och Dansa skulle starta lydnadsklass 2 igen. Det var grymt varmt, strålande sol och inte ett moln, inte bra tecken då man har en pälshund som är lite värmekänslig när det kommer till farten...
Platsen gick sådär, vi som tränat så mycket i vinter på detta med att ligga stilla och denna dag så väljer den lilla att sträcka på sig och när man gjort det så var man ju tvungen att flytta fram baken (krypa) så det blev skönt att ligga, därav avdraget på poängen...
Momenten i sig går väldans bra om vi bortser från fria följet där jag har tränat så att hon tycker det är supertråkigt moment... så där har vi lite jobb att förändra attityd både hos mig och henne! Mest mig! :P
Resultatet blev iallafall 183p, 1:a pris och klassvinst! Nöjd med duktiga tjejen och nu är det bara ett 1:a pris kvar till LPII.

När vi var klar på tävlingen begav vi oss till Fårön och SASKs Aussieträff för norr och västerbotten. Vi var några tappra förare och hundar som hade en riktigt bra lördagkväll och söndag! Det var träning, skojtävling som Cari gjort där vi korade Norrbottens Aussie som blev Cari och Jason. Så duktiga var dom! På söndagen var jag och Margot med Lycka ut i skogen och spårade, vi gick ut varandras spår. Det var stekande hett redan kl halv nio men trots det så gick båda hundarna mycket bra och plockade pinnar som aldrig förr! :) Lägre here we come!!

Kommande prov/tävlingar:

 • 25 maj Mentaltest Skellefteå BK
 • 31 maj Lydnadsklass 2 Piteå BK

I torsdags när jag och Therese var och tränade på klubben tog Therese nedan bilder på Dansa!

Dansa 2år och 4mån.

130508 Igår kom det - beskedet om att vi kommit med på MT!! Är så glad och förväntansfull! Ska bli så roligt att se Dansa prova på de olika delarna och se om hennes reaktioner är vad jag trodde från början.

Mentaltestet blir alltså den 25 maj på Skellefteå BK, mentaltestdomare är Kicki Wacek och Peter Forsberg.
Så klarar hon godkänt så får hon titeln KORAD då hon i höstas blev godkänd på exteriören för korning.

130428 Äntligen 1:a pris! Idag var en bra dag, trots att Dansa är lite seg efter löpet så lyckades vi komma igenom ett helt program och hon och jag höll ihop!! Är jättenöjd med dagens resultat, hon gjorde klockren ruta och fjärr som vi tidigare har haft lite problem med, apporteringen fick vi bar aen 6:a på då hon gjorde so malltid vid greppandet att det blir lite bus och sedan när hon kom in så släppte hon den och satte sig fot, bad henne ta upp och det gjorde hon efter många om och men då den tydligen inte var så god med en massa sand och annat från ridhusbotten... Men jag har inget att klaga på 10 poäng på 6 av 10 moment och hon tyckte det var superskoj!!

Nästa tävling blir Älvsbyn 18 maj så då hoppas vi att hon piggat på sig lite och gör samma resultat då!!

130421 Ja då har vi tävlat första lydnaden för i år, gick inte speciellt bra för oss men vi tar nya tag till nästa tävling!

Dagens tävling gick av stapeln på Piteå Bk och planerna hade tinat fram ordentligt, inge snö men rätt så blött i marken. Dansa har hela veckan varit rätt så seg då hon för nån vecka sen slutat löpa. Platsliggningen gick super, kändes skönt att vinterns träning gett resultat och att hon nu förstått att man ligger helt still under momentet! Något annat positivt var att hon på skicket til rutan faktiskt springer rätt mot vilket hon inte gjort på de andra tävlingarna utan endast på träning tidigare så där går det åt rätt håll! Fria följet var hur segt som helst, istället för att ha en för långt fram position så släpade hon och var inte alls med. Alla moment fram till fjärren gick hyfsat, hon gör det hon ska men utan entusiasm vilket gör att vi får onödiga avdrag för tempo och slarv. Fjärren ställde hon sig upp vid första sittkommandot och jag provade ge sitt kommande men det var lönlöst så jag avbröt momentet så inte hon skulle få för sig att det var okej till nästa tävling.

Som det ser ut nu blir nästa start 28 april i jokkmokk.

130402 Ja då är vi inne i april 2013, tiden bara rusar förbi. Marstävlingen blev det tyvärr inget av då Dansa började löpa 3 mars, men vi är nu anmälda till Piteå den 21 april istället. Gjorde en träningstävling före löpet och hon kändes så himla fin så det ska nog gå vägen att ta ett 1:a pris i tvåan nu!

I övrigt så är det väldigt lugnt nu så här innan snön smälter bort, ska bli kul att komma igång med spårningen igen så fort snön är borta. Vinterns träning har mestadels bestått i köksträning av detaljer, början till inlärning av krypet och framförallt att befästa platsliggningen där hon under hösten på tävlingarna inte legat klockrent utan rört sig och tom krypit en bit, sånt gillas inte av matte. Nu efter vinterns träning verkar det ha försvunnit så det blir spännande att se hur det ser ut på tävlingen i Piteå nu i april.

130209 Ja, då har vi startat tävlingsåret 2013 med en utställning i Jokkmokk vilket resulterade i CERT och BIR för Dansa som nu är fullcertad i Sverige (3 Cert varav 1 efter 2 års ålder!). Så nu kvarstår endast uppflytt till högre klass spår för att få utställningschampionatet!

Det var 5 aussisar anmälda, 1 hane i bruksklass och 2 juniortikar, 1 tik i bruksklass och så Dansa i öppen klass. Alla 4 tikarna fick excellent varav tre av dom blev tilldelade CK och i Bästa tikklassen vann Dansa och matte var så lycklig! Nu är vi klara med de svenska Certen!! Nu är det "bara" jaga de internationella certen (CACIB) så vi kan bli internationell champion också!

Kritiken från lördagen är inlagd i Dansas resultat, se här!

Vi är nu anmälda till årets första lydnadstävling klass 2, blir Piteå den 17 mars så får vi se om vi kan knipa ett 1:a pris i den klassen också! Har ändrat lite på träningsrutinen för belöning och hoppas att det ska ge en mer samlad Dansa mellan momenten på tävlingsplanen!

130107 Nytt år Nya möjligheter, visst brukar det heta så?!

Ja, tävlingsplanen för året är i stort sett färdigplanerad så nu återstår bara att upprätta en träningsplan som vi kan arbeta efter detta år. Förhoppningsvis kommer vi igång i vinter med en brukslydnadskurs under vintern så vi har en bra start inför säsongens lägre-tävlingar, det är krypet som både jag och Dansa är nybörjare på, men det tar sig! Träningen hemma i köket fortlöper och man ser framsteg även om vi är långt från tävlingsmässiga ännu!

Vad gäller Dansas andra löp så har hon fortfarande inte löpt, och om hon gjort det så var det då otroligt "tyst" isåfall... Men det vore ju inte helt fel att löpa med ett års mellanrum, sist startade hon 20 mars så det börjar bli ett tag sen nu!

Närmsta tävlingen blir nu i februari, vi startar året med en SBK utställning i Jokkmokk! Det blir kul, både ställa och besöka en vän och träningskompis som flyttat från Boden!

Älva har fått börja med Seraquin igen som ska vara bra för hennes leder, hon blir så stel under vintern och visar lite hälta då och då. Få se om vi tar oss iväg och simmar även denna vinter då det gav väldigt fina resultat förra året!

121108 Ja, nu börjar detta år närma sig sitt slut, Dansas första tävlingssäsong är avslutad och nu inväntar vi bara det andra löpet för lillskruttan! Just nu är det stiljte på träningsfronten, i väntan på löp så tar vi det lugnt och låter årets träning smälta lite innan vi börjar om igen så fort matte får lite ny inspiration! Matte behöver också viloperioder!

En liten summering av 2012 för Dansa:

 • Uppflyttad till lägre klass spår
 • LPI
 • Startat lydnadsklass 2 med 3:e pris
 • 2 CERT och BIR i Sverige samt flera bästa tik placeringar
 • 1 CERT, CACIB och BIM i Finland
 • Genomfört MH med 1:a på skott
 • Röntgat HD och AD utan anmärkning
 • Godkänd exteriörbeskrivning för korning

Så man kan säga att vi haft fullt upp i år, vet inte hur många mil i bil vi åkt!

För 2013 finns det redan en början på tävlingsplan men i stora drag blir det nedan mål:

 • Uppflyttad till högre klass spår
 • LPII
 • Genomföra mentaltest = KORAD
 • CERT och CACIB i Sverige
 • CERT och CACIB i Norge
 • CACIB i Finland

Så nog tror jag att vi ska roa oss på helgerna även nästa år med diverse tävlingar! Sen ska det ju tränas en hel del också! :P

Älva hon har nu fullt 8 år och hennes skadade knä gör sig påmind ibland men för det mesta pigg och glad precis som vanligt! Hon hakar på till klubben och vi tränar lite så hon också får köra lite på plan!

120923 Varit idag och tävlat i Piteå i lydnadsklass 2 igen. Gick lite bättre än i Boden men inte mycket, domaren skrattade även denna gång åt henne!

På platsliggningen låg hon bra i början och började sedan att lägga till sig, sträcka på sig och tillslut krypa en kortare bit. Inte bra, detta måste vi träna på mer, inte okej att hon håller på med detta på tävling.
Fria följet var en smärre katastof, hon är helt enkelt inte medveten om att det är ett moment och gör diverse saker under det som hon upplever är en "promenad". Vid rutan så sprang hon rätt ut och gjorde sen en lov runt rutan för att lukta på plan och springa en runda till... Just nu är det mycket hormoner som snurrar då vi väntar på andra löpet... Fjärren har de senaste 2 veckorna funkat klockrent, jättefina byten och med låsta bakben men även denna tävling så väljer hon att ligga kvar efter första bytena.

Så nu lägger vi ner med tävlingar fram till 2013 och tränar så att allt sitter bra och säkert även vid tävlingssituation.

120916 Ytterligare en tävlingshelg som tagit slut, denna gång bar det av till Nordmaling och Umeå för dubbelutställning! Resultaten har varit bättre men då Dansa tappat alla päls så förstår jag att hon inte går så bra som vanligt!

På lördagen ställde vi för Eva Eriksson i Nordmaling och där fick vi excellent, förklaringen var att hon inte kunde ge ck pga att underullen saknades. Och det gör den just nu efter all fällning men till snart så är den i full kondition igen! Men i övrigt fick vi mycket bra kritik och jag ställer gärna för henne igen bara vi har lite mer päls! :P

Söndag spenderades hela dagen på Umeå BHK, min gamla klubb som jag lämnade vid flytten upp vintern 2009. Det var härligt att vara tillbaka även om min nuvarande klubb, Bodens BK, också är bra! Utställningen gick bra, Dansa fick excellent och CK och blev sedan placerad 2/3 i bästa tik klass med Reserv-Cert!

Denna söndag gjordes även exteriörbeskrivning för korning för beskrivare Fredrik Norgren. Dansa godkändes med endast 1 anmärkning på att länden är något lång, men vid mätningen av henne så är hon som det står i rasstandarden något längre än hög, dvs precis som det ska vara!

120908 Ny tävlingsdag och Dansas debut i Lydnadsklass 2 gick av stapeln på hemmaklubben, Boden BK. Dansa hade superkul och tyckte att vissa moment kunde hon mycket bättre än matte! Men kul hade hon!

Vid platsliggningen blev det turbulent när vi skulle koppla lös hundarna, då en av dom bestämde sig för att springa ärevarv runt alla andra hundar och bjuda in till lek... Dansa blev taggad till tårna och det kändes otryggt att lämna henne. Men hon låg större delen av momentet tills hon satte sig upp med ca 30sek kvar... men hon satt kvar så vi fick iaf en 5:a i betyg.
På fria följet var hon inte alls med, gick riktigt dåligt förutom språngmarschen då hon behöll positionen bra! Finns mycket att fila på i vinter! =)
Läggande och inkallningen gick super, full fart och mycket glädje! Sen kom rutan, jag har endast tränat i ca 2 veckor och momentet är inte befäst ännu så jag hade räknat med en nolla men det hade kunnat gå vägen om allt klaffat! Men nolla idag belv det!
Apportering var helt okej, jag tycker att hon leker vid gripandet men är osäker på hur jag ska få bukt med det, blir också en vintersyssla! Sen vid avslutet så har hon lite kroppstackling som hon kör med...
Vid hopp över hinder så struntade hon helt enkelt att stanna kvar på andra sidan och hoppade tillbaka direkt, lika glad som vanligt! :P
Vi fjärren så blev hon osäker på första sättandet och låg helt enkelt kvar, vid andra sitt kommandot gjorde jag en ordentlig kommendering och då satte hon sig perfekt, mer träning även där! Och en 9 i helhet! Man kan inte klaga!

Nästa tävling blir 23/9 på Piteå BK i lydnadsklass 2, men innan dess är vi anmälda till dubbelutställning i Nordmaling och Umeå den 15-16/9, och då har vi även anmält till att göra exteriörbeskrivningen på Dansa!

120826 Ny lydnadstävling idag igen, vårt fjärde försök i lydnadsklass 1 som förhoppningsvis skulle ge Dansa titeln LPI. Och mycket riktigt så gick det bra och Dansa kan nu titulera sig LPI Spinnrockens Tindra!

Vi var upp till Arvidsjaur för att tävla, 10 som startade i lydnadsklass 1 och såklart så regnade det från vårt upprop men som tur var så hann det avta innan vi skulle in på planen!
Dansas linförighet har mycket som behöver slipas på men i övriga moment så är hon mycket duktig, matte är för dålig på träna linförigheten hon går mycket bättre utan koppel. Men vid platsläggande under gång blev det något missförstånd då hon inte la sig utan nollade det momentet. Var helt övertygad om att våra poäng inte skulle räcka till ett 1:a pris då jag inte såg vad vi fick för betyg i övriga moment, vid prisutdelningen så satt jag och väntade att jag skulle ropas upp men inte det förrän placering 2 och då med ett 1:a pris, snacka om lättad!! Med knappa 162poäng så knep vi den där sista ettan och nu blir det till att träna inför tvåan, första tävling i den klassen redan 8/9 som blir här i Boden på hemmaklubben!

120818 Idag har jag och Dansa gjort debut på brukset tillsammans (min andra brukstävling någonsin...), något pirrigt! Men det gick bra, dagen började med platsliggning och därefter budföring, platsen gick super och hon llåg stilla och lugnt hela tiden så vi fick en 10:a!! Helnöjd bara efter det då det varit lite av ett orosmoment detta med platsliggningen...
Därefter var det dags för budföring, allt gick fint, hon sprang snabbt som attan på marschkommandot mot mottagaren men valde att göra en lov runt henne och springa direkt tillbaka till mig, helnöjd var hon matte inte lika nöjd. :/ men men jag hade innan räknat med att det kunde bli en nolla där!

Sen ut i skogen, och det var så fina spårmarker, tallhedar med lite markvegetation, perfekt för spårning! Var innan orolig över apporterna då hon de sista spåren slarvat och endast tagit en del av pinnarna dock alltid slutet. Men idag skötte hon sig exemplariskt! Spårade lugnt, metodiskt och analysaerande som domarna uttryckte sig, de gillade hennes spårteknik och nästan så att de tyckte att hon var för noggrann! Men hellre det än slarvig! Så 10 på spåret gjorde att trots att vi nollade budföringen så kunde vi fortfarande bli uppflyttade!

Lydnaden dröjde ganska länge innan den kom igång och de flesta hundarna var trötta och sega efter en heldag med värme och sol, rätt så kvavt var det ute så kylduken låg på mest hela tiden.

In på planen för lydnadsmomenten och det gick väl sådär, hon gick rätt så dåligt på linförigheten och var allmänt okoncentrerad i början men sen så skärpte hon till sig lite och vi lyckades iaf genomföra alla moment med relativt bra poäng!!

Är helnöjd med dagen som helhet, hon har hållit ihop och orkat en heldag (8-13.30) med olika moment och diverse störningar hela tiden. Och det blev ju uppflytt till lägre med 262,5 poäng och klassvinst till och med! Mattes stjärna!

Nästa helg tävlar vi i Arvidsjaur i Lydnadsklass 1 och hoppas på det sista 1:a priset så vi får ut titeln LPI innan årets slut!

120728 Imorse styrde vi bilen mot Överkalix för vår andra tävling i lydnadsklass 1, jag var så himla nervös vilket är en helt ovan känsla då jag med Älva aldrig varit nervös inför tävling... Men trots min nervositet så lyckades vi ta oss igenom hela programmet och dessutom med väldigt fina poäng!! Totalt lyckades vi skrapa ihop hela 188,5 poäng och blev placerad 1:a på pallen tillsammans med en annan tjej som också fått finfina poäng! Hela resultatet ser ni på Dansas resultatsida!

Imorgon åker vi till samma ställe och hoppas på att vår form håller i sig och att Dansa får sitt tredje 1:a pris och därefter kan titulera sig LPI... Håll tummarna för oss!

120724 Dansa har idag genomfört Mentalbeskrivning vid Bodens BK och allt gick så bra! Precis som jag trodde så är hon en social och lekfull tjej som tyckte att denna promenad genom skogen var rätt så skoj (om man bortser från den där overallen som flög upp och var otäck).
Hon är som jag redan visste helt skottfast och fick en 1:a på den delen!
Tyvärr blev det inte en ända bild då det blev vår tur så öppnade sig himlen...

Se hela hennes beskrivning på denna sida: Dansas MH.

I helgen är det lydnadstävlingar i Överkalix både lördag och söndag i lydnadsklass 1. Jag hoppas att det ska gå bra och att vi ska få två 1:a pris men annars finns det fler tävlingar i augusti och september!

Det börjar närma sig starten i appellen den 18 augusti och träningen går framåt och det ser lovande ut. Det vi jobbar mest på nu är framförgåendet och budföringen samt att plocka spårapporter som inte luktar så mycket!

120715 Idag har vi varit på Piteå Internationella utställning i Sjulnäs dock med mindre bra resultat, endast Very good denna dag av domare Lena Danker från Finland som tyckte att Dansa behövde kroppa på sig så att hennes rörelser blir mer stabila. Jag kan hålla med henne hon behöver kroppa på sig lite mer och det kommer ju med åldern! Resultatet är inlagt på Dansas resultatsida!

120701 Vilken helg vi haft!! Jag anmälde Dansa till en riktig utställningshelg, fredag till söndag 3 utställningar, fredag och lördag i Gällivare och söndagen i Rovaniemi!

Vi gick ut väldigt lugnt på fredagen men ett Very good och blev placerad 3 av 4 unghundstikar, endast kullsystrarna som var anmälda denna dag som tikar! Totalt 9 aussies anmälda.
Stort GRATTIS till Lajla och Haylie som vann och fick CERT!!

På lördagen var det dags för Gällivare Internationella "Midnattssolsutställningen" och det regnade konstant denna dag, snacka om att man hade fel packning för sånt väder... man lär sig något nytt varje dag! =)
Totalt var det 15 aussies anmälda och Dansa fick betyget Excellent och blev placerad 2:a i unghundsklass och fick CK tillsammans med ettan. I Bästa tikklass fortsatte vi som tvåa och fick då Reserv-Cert och Reserv-Cacib denna dag! Helt okej resultat men man vill ju gärna vinna! ;)

Vidare till Rovaniemi Internationella utställning där hela 23 aussies var anmälda, 11 tikar och ingen av dom var champion... Hannarna (12st) gick en efter en till bedömning och det delades ut blåa, gula och till och med gröna band och vi runtomkring fattade ingenting. Endast 2 hanar (de som redan var champion) fick Exc varav en av dom med CK. Så Bästa hane var ju lätt att avgöra för domaren!
Juniortikarna in till bedömning och samma här, ett rött band med CK och resten blåa, kom in i ringen med Dansa och hon skötte sig så bra, stod blickstilla när domaren kände igenom och kontrollerade allt på hunden, det var en väldigt noggrann domare... och vi fick ett rött band! Redan här var jag lycklig då så många andra färger delats ut redan... I konkurrensen vann vi över den andra unghundstiken och fick CK! Ingen av de fyra öppenklasstikarna fick exc så det var bara jag och juniortiken kvar till Bästa tik och där satte han oss som vinnare!! SÅ GLAD!!! Alla resultat finns på Dansas resultatsida!

Dansa skötte sig super både lördag och söndag, fredagen var hon inte riktigt sig själv, flamsig och visade inte sina fina rörelser som hon brukar! Nu är nästa utställning Piteå Internationella den 15 juli så då får vi se hur det går!


Min superfina tjej!! Mattes pärla!

120626 Idag har jag och Ann-Sofie varit och spårat med hundarna! Dansa fick ett ca 350 meters spår med 3 vinklar och 3+1 apporter. Spåret fick ligga 40 minuter innan vi gick på. Dansa spårade inte lika bra som tidigare men klart godkänt, hon var lite och slog men gick för det mesta i spårkärnan. Hon tog alla apporterna och var rätt så trött av värmen men fortsatte jobba iallafall! Det var lite svårigheter idag med fler vinklar och passage ett dike och över gångstråk som en joggare precis innan vi skulle gå hade sprungit på... Men Dansa fixade det! Är så stolt över tjejen!
Efter spåret var vi en sväng och badade med hundarna och det var kul som vanligt tyckte både Dansa och Älva! Bilder kommer...

120612 Tänk så skakis man kan vara över att vänta på ett resultat... Dansa var i torsdags och röntgades i Öjebyn och allt gick bra men sen får man ju vänta några dagar på att SKK avläser och ger sin bedömning.

Och det var värt väntan på några dagar: Dansa är fri på höfterna och armbågarna!!
HD: B och AD: Ua.

120608 Har idag varit ute och spårat med Dansa, la ett ca 300 meters spår med totalt 4 spårapporter, 2 vinklar och korsade ett elljusspår 2 gånger så det blev lite klurigheter denna dag! Detta är Dansas 5:e spår och hon är så duktig, visste direkt vad vi skulle göra då jag släppte på och spårade större delen av tiden i spårkärnan, tog första apporten och fick riklig belöning i form av lek och köttbullar! Vinklarna sitter som smäck, hon tar dom klockrent! Enda svårigheten idag blev den korsande vägen, vid första övergången blev hon osäker men ringade in och kom fram till att det var över vägen vi skulle! Duktig tjej!! Tog andra apporten lika fint som den första och så även den andra vinkeln, sedan över vägen igen och missade tyvärr 3:e apporten då hon gick på sidan av spåret, synd men hon jobbade på bra och tog slutapporten utan problem! En trött tjej som kom till bilen och fick mer köttbullar!!

Tanken är att starta appellen i september i Boden och det ska nog inte vara några problem, fler spår och påbörja framförgående och budföringen så vi har det vi gör i sommar! Plus att jag tänkt om efter vår första lydnadstävling, vi ska försöka oss på ett LP I och LP II i år, det var kul att tävla!! =)
Så nu är det att träna och ha kul i sommar!!

120603 Dansas tredje utställning gick av stapeln på Piteå BK med ett envist regnande hela dagen... Men trots regn och en massa sjöar på planen så skötte sig Dansa som vanligt exemplariskt!

Resultatet från dagen, CK, CERT och BIR i konkurrens med brorsan Tiio som fick BIM denna dag!
Kritik redovisas på Dansas resultatsida!

120527 Ja, då har vi debuterat på lydnadsplanen jag och Dansa! Älvsbyn BK, varmt och soligt och Dansa skötte sig alldeles utmärkt! Vi fick ihop 168,5 poäng och hade matte bara inte använt hundra dk med kroppsspråket så hade poängen blivit betydligt högre! Men vi blev placerad 2 av 8 och jag är supernöjd med henne! Trots värmen så gick hon inte ner sig utan var koncentrerad och ville göra rätt hela tiden!

Vi är nu uppflyttade till lydnadsklass 2, så till hösten tror jag att vi startar i den!
Se poängen med domarens kommentarer på Dansas resultatsida!

120523 Ja, nu äntligen har våren kommit hit upp till norr! Gräset börjar bli grönt och det är så skönt att vara ute på gården med hundarna!

Förra helgen var det träningshelg på Bodens Brukshundklubb, så himla trevligt! Vi tränade 9-17 lördag och söndag, förmiddagarna var det lydnad och på eftermiddagarna spårträning! Så Dansa fick gå sina två första "vanliga" spår med spårapporter! Tjejen var så duktig och fick sådana bra tips av våra duktiga ekipage i klubben! La i söndags ett 300 meters spår med 6 spårapporter och Dansa tog alla med bravur och vinklarna var inga som helst problem!

Igår var vi till Kalix och hälsade på uppfödaren, Annloice på Kennel Spinnrocken, och fick hjälp med skotträning. Dansa har endast hört skott en gång förra hösten och det har inte varit några som helst problem och det var det inte nu heller! Vi var ut till en jaktskyttebana utanför Kalix och tränade en bit bort först, kampade, tränade lydnad och Dansa fick leka med moster Sparven!

På söndag är det debut på tävlingslydnadsplanen, jag och Dansa startar lydnadsklass 1 i Älvsbyn och jag är rätt så nervös faktiskt, har inte tävlat lydnad sedan 2009... Känner mig halvt redo men man skulle behövt lite mer träning men det mesta sitter men behöver finslipas bland annat på positionen som inte är perfekt. Nåja, håll tummarna för ett första pris!!

Vi passade även på att ta lite foton på den nu fullvuxna tjejen som snart blir 1,5 år! Bilderna är tagna av Annloice!

120415 Vad har hänt sedan sist, jo Dansa har varit på sin andra utställning och det gick ännu bättre än förväntat! Vi åkte tidigt på lördagmorgon jag och Ann-Sofie, eller man kan nog säga fredagnatt då klockan var 00.30 då jag åkte hemifrån... Vi var framme i Strömsund kl 08 och Dansa kom in i ringen strax efter halv tio!

Domare var Fredrik Norgren och hans kommentar om Dansa vid kvalitetsbedömningen var, "detta var en bra start på dagen", Dansa fick exc med Ck och vi fick sedan vänta på att de andra 5 tikarna skulle bedömmas. Det var 4 öppenklasstikar och en veterantik, alla utom en tik fick CK så när bästatikklassen kom så hade jag inte stora förhoppningar då juniorer sällan vinner över färdigutvecklade hundar... men Dansa sprang som den gudinna hon är, vilka rörelser, jag kan inte säga annat... =) Och domaren sa vid beslutet att idag vinner juniortiken, hon har sina brister men hon är bara så bra! Mot hannen så vann vi efter en runda och en trav bredvid varandra!
I BIS:et så blev vi kvar bland de 5 sista och sedan avtackade med att han sa "Du har en kananhund"!!
Se kritiken på Dansas resultat sida, Här!!

Tack Ann-Loice för denna vackra, smarta och helt gudomliga tik! Min nästa blir definitivt en aussie!

120211 Dansa har idag debuterat på officiell utställning, och med vilka resultat...

Excellent, CK, vinnare i juniorklass (5 tikar) och sedan placerad som 2:a bästa tik med Reserv-Cert!!

Duktiga tjejen skötte sig så bra hela dagen, är så nöjd med henne!! Stog som en staty och brydde sig inte alls om de andra hundarna, det är ju bara människor som är så himla roliga, att stå still medan domaren känner på en vill ju inte lilla prinsessan göra!

Dagens kritik:
13 mån, blue merle, mkt bra typ och storlek, vacker välformat huvud, mörka fina ögon, bra öron, bra nosparti, korrekta tänder/bett. Härlig könsprägel, mkt bra hals och överlinje, bra front, härliga kroppspropotioner, utmärkt kropp och benstomme, välvinklade bakben, mkt bra päls, vacker merle färg. Rör och visar sig mycket bra!
Domare: Helge Lie, Norge.

111222 Ja, det var ett tag sen förra uppdateringen... Nedan en summering av detta halvår:

 • Piteå BK Inofficiell utställning för Dansa, resultat Hp, BIR och BIS-valp 3:a med mycket fin kritik!
 • September, träningshelgmed några av kullsyskonen hemma hos mig, deltog gjorde Dansa, Tiio, Kevin, Haylie och Viktor. Alla var superduktiga och mycket trevliga både mattar och hundar!
 • November, Norrbottens Vackraste Valp, Dansa deltar och får Hp, blir bösta tik och sedan BIR! Fin fin kritik och blev utplockad i BIS-valp finalen bland de åtta bästa men tyvärr inte placerad.
 • Augusti, Älva tävlar agility och får sin första pinne i hoppklass 1. Mattes lilla ärta som är så duktig! Om bara matte skulle springa snabbare så kanske vi blivit uppflyttade i år!

Ja som sagt, vi tränar på med lydnaden famförallt och Dansa utvecklas fint, förhoppningen är att kunna tävla ettan innan våren!

Vill önska alla mina vänner en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

110508 En månad har gått och mycket händer i en valps liv under denna tid!

Vi har hunnit med att starta en valpkurs med tävlingsinriktning plus att matte är medhjälpare på en valpkurs på Bodens brukshundklubb där vi också får vara försöksekipage titt som tätt!

Denna helg har varit händelserik, på fredag fyllde Dansa 4 månader lilltjejen har blivit ganska stor, igår byggdes altan på gården och idag har Dansa invigt utställningsringen! Och det med besked!

BIR BIG OCH BIS-valp 2:a!

Inte illa för en liten skit!!! Hon fick mycket fin kritik (se resultatet via länken ovan!) och domaren gillade henne verkligen, kom till och med fram efter att hon bedömt BIS finalen och talade om vilken pärla jag har!! Som om man inte märkt det!! =) Dansa är en mycket lättsam, följsam, träningsvillig och charmig figur liten tjej som verkligen har uppfyllt mina förväntningar så här långt!

I torsdags fick Dansa prova på att spåra för första gången, hon kom det efter ett tag vad man skulle göra där i skogen! Så några fler träningar så kommer det där gå som smort!

110405 Dansa har nu hunnit bli 3 månader och hon växer för varje dag som går, själv märker man inte av det lika mycket som de folk man träffar med lite mellanrum... Man blir ju lite hemmablind brukar det ju heta!

I helgen som var tog vi tåget alla tre upp till Kiruna för ett besök hos vännen katta med familj och två stycken borderhannar! Tågresan gick hur bra som helst, upp åkte vi i en liten kupe med en dobermanntik, Dansa var lugn och fin och tyckte det var ganska kul med tåg även om det blev varmt att ligga på filten. I slutet av resan fick hon hälsa på dobermannen och det gick mycket bra, bra träning att de kan vara bredvid varandra utan att bli alldeles uppstressade. Väl uppe i Kiruna blev det en massa bus med grabbarna grus som de första timmarna tyckte att Dansa var en rolig tjej! Resterande dygn tyckte de mest att hon var jobbig! ;)

Träningen med Dansa ligger fortfarande på att träna in sitt, ligg, inkallning och vi tränar även kontakt och början till position inför fotgåendet! Går himla bra, det tog ca 5 minuter innan Dansa insåg att om man går vid mattes vänstra ben då händer det roliga grejer! Apporteringen har jag inte påbörjat då hon har så mycket bära och komma med saker att det känns som att vi kan fokusera på andra saker tillsvidare!

Det som är så roligt att se med Dansa är hur bra och tydligt hundspråk hon har, hon är försiktig i början och sedan är det full fart men så fort hon får en lätt tillsägelse så lugnar hon ner sig! Bra uppfostran av mamma och moster!!

Den 20 april börjar valpkursen för oss och det ska bli kul att få vara bland andra och träna även om vi gör detta nu också så blir det på annat sätt då man går kurs!

Nedan en bild från helgen som Johan Ylitalo tagit, Dansa nu 12 veckor!

110315 Idag har det varit en spänande dag för Dansa, hon fick följa med matte till stallet och träffa hästar för första gången i sitt liv! Först blev det lite skällande på de stora grejerna som kom med en stor nos ner mot marken, men lilla Dansa är alldeles för nyfiken och rädslan läggs åt sidan så fort hon undersökt vad det är hon hittat! En mycket bra egenskap!

Lite nya bilder från dagen!


En trött tjej efter en lekstund!


En av favvoleksakerna!

110314 Det har nu gått 1,5 vecka sedan Dansa flyttade in hos mig och Älva!

Det är en frisk fläkt vi fått hem! Fullt ös tills det är dags att sova! Första dagarna var det en lite lugnare tjej som tyckte att matte var en bra trygghet så jag hade en följeslagare hela tiden! Inte lätt att lämna syskon och mamma och komma till ett nytt ställe...

Allteftersom dagarna gått börjar man se den verkliga Dansa, en trygg, glad, lekfull och social tjej som gillar både människor och andra hundar! Träna är också en sak som hon gillar, vi har börjat lite smått med sitt, ligg och framförallt inkallning! Funkar mycket bra, hon är otroligt lyhörd och kommer på inkallning både utan och med retning! Den 20 april börjar valpkurs med tävlingsinriktning som jag och Dansa ska gå! Det blir kul att få till mer tips och trix, alltid bra med extra inspiration!

Ska strax börja med apporteringsträningen med Dansa men där ser jag inga problem då hon gärna bär saker och kommer tillbaka med dom efter att man kastat iväg en leksak! Så roligt att se då hon kommer springande och är så stolt att få visa upp sitt byte! Just nu leker vi bara men snart ska vi inleda med byteslekar så får vi se hur det går!

Älva och jag har börjat en rallylydnadskurs som kommer att pågå tills valpkursen börjar! Roligt för Älva att göra nånting trots att vi har fått en valp i huset! Man ser att hon blir avis då jag och Dansa tränar och vill också vara med så då får ju hon också köra lite!! Viktigt att inte glömma bort den äldre hunden!!

Bra väder har vi haft dessa veckor och tur är det då Dansa älskar att vara ute och leka i snön, Älva däremot gillar gräs mer än snö ;)... Men som sagt, vid värme går det bättre att vara ute med Älva utan att hon bara vill gå in igen!

110213 Idag har jag fått det tråkiga beskedet att Mixa fått somna in tidigare denna vecka. Mixa har det senaste året bott hos en ny familj och fungerat mycket bra tillsammans med familjens övriga två hundar. Tyvärr blev Mixa påhoppad återigen av en annan hund då hon satt i koppel och efter detta har det uppstått upprepade bråk med den andra tiken i familjen. Detta är ju ingen hållbar situation för varken hund eller människor och därför togs beslutet att Mixa skulle få somna in.

Jag lider med familjen som fått ta det tuffa beslutet av avliva en sådan ung hund men för Mixas skull var det det enda rätta.

R.I.P Border Tracks Nuppak "Mixa" Du är saknad!

110209 Nytt år, igen! Spännande grejer på gång med start redan 3:e mars!!

Jag har köpt en ny hund som hämtas hem från Kennel Spinnrocken utanför Kalix!
Denna gång är det en ny ras! En Australien Shepherdtik som ska bli min nya tävlingshund då Älva nu går i pension från seriöst tävlande!

Nedan ser ni underverket; Spinnrockens Tindra!
Hennes tilltalsnamn är ännu ej bestämt, vi får se vad lilltjejen passar i för namn!


Fotograf: Ann-Louise på Kennel Spinnrocken

Aussien är en vall och vakthund, med ursprung i USA, som är en relativt ny ras i Sverige men som blir mer och mer populär. Tillhör bruksraserna och ses som en allrounder som man kan välja fritt vilka grenar man vill pyssla med!

Så våren blir full av kurser, valpkurs för lilldamen och en rallylydnadskurs för Älva så vi inte tappar lydnaden helt! För tillfället är hon mest en soffvärmare som tycker att det är alldeles för kallt ute för at gå några längre promenader!

Ceasar, Älvas ena son, går just nu en tävlingslydnadskurs och har verkligen visat framfötterna. Sin mor upp i dagen, lättlärd och snabb på fötterna som gör allt för en gobit! Ska bli kul att se han på tävlingsplan i sommar om nu mattarna tar mod till sig och anmäler!! =)

Läs nyheter från 2010 här!

Läs nyheter från 2009 här!

Läs nyheter från 2008 här!

Läs nyheter från 2007 här!

Läs nyheter från 2006 här!

                                     Linnéa © 2014